Snabb och enkel Hollandaisesås (med stavmixer)

av Åse

Hollandaise är ju såååå gott till pocherade ägg, fisk och grönsaker som sparris!
Godaste hollandaisen gör man enkelt själv med stavmixer!

Det tar bara 5 minuter så har man en krämigt god hollandaise.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snabb och enkel Hollandaisesås (med stavmixer)


  • Författare: Åse

Ingredienser

200 g smör
2 äggulor
1 msk färsk citronjuice

salt, vitpeppar, cayennepeppar


Instruktioner

Smält smöret på medelstark värme, skira det (ta bort det vita som lägger sig i botten)
Lägg citronjuice och äggulor i hög skål och sätt igång stavmixern.
Häll det smälta smöret sakta i en jämn stråle ner i resten medan stavmixern är i gång i botten.
Smaka av med salt, vitpeppar, lite cayenne och ev mer citronjuice.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

22 kommentarer

Torskrygg med rostade rotsaker och hummerhollandaise - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 10 mars, 2023 - 12:15

[…] stående inslag här känner jag! Funkar lika bra till stekt lax! Hollandaise har jag gjort efter DETTA receptet i 11 år nu och det blir alltid bra! Kikar man på ingredienslistan på färdigköpta […]

Svara
SÖNDAGSBRUNCH extra allt! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 22 februari, 2021 - 16:26

[…] gör jag med DETTA receptet! Såååå enkelt och blir perfekt varje […]

Svara
Egg Benedict - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 23 mars, 2018 - 15:40

[…] Hollandaisesåsen var mitt vanliga recept. […]

Svara
Maria 27 januari, 2015 - 10:18

Hej,
vilket bra recept på Hollandaisesås. Går den att hetta upp? Tänkte använda den som sås i fiskgratäng…

Svara
Sabina 4 maj, 2014 - 18:21

Min sås blev väldigt lös. Vad gjorde jag för fel?

Svara
Åse 4 maj, 2014 - 18:47

Jag vet inte? Du kanske inte hade alla ingredienser förutom smöret kylskåpskallt?

Svara
Sabina 4 maj, 2014 - 19:02

Hmm, nä, citronjuicen stod framme så den var rumsvarm. Jag får prova igen en annan dag.

Svara
Anette 3 maj, 2013 - 20:58

Är sparrisen hård och rå eller vad man ska säga eller förvälld eller så innan den läggs i paketet?

/Anette

Svara
Ugnsbakad lax med hollandaisesås | BakaLagaMagra 17 april, 2013 - 07:01

[…] min. Hacka upp zuccini och lök i kuber och smörstek. Receptet på hollandaise har jag hittat på Åses sida, oerhört lätt att […]

Svara
Elin 11 juni, 2012 - 17:33

Om man vill göra detta i ugnen, hur många grader och hur länge ska dom vara inne tror du? 🙂

Svara
Åse 12 juni, 2012 - 07:00

Tja 200 grader, 15 min hade jag tippat på :))

Svara
Jenny 3 juni, 2012 - 18:54

Efter att maken misslyckats med sin klassiska hollandaise för andra gången svängde jag i hop den här på några sekunder och briljerade! Tusen tack för ett jättebra recept!

Svara
Monica Nilsson 2 juni, 2012 - 14:54

Åsa angående Laxpaket med hollandaisåsen hur många personer är såsen till? tacksam för svar ps tack för alla underbara recept Kram Nikke

Svara
Åse 2 juni, 2012 - 15:21

Såsen räcker till minst 6!

Svara
Sara 27 maj, 2012 - 00:07

Gjorde laxpaketen igår, supergoda!!

Är så tacksam för alla goda recept som du delge oss!

Kram Sara

Svara
Åse 27 maj, 2012 - 12:46

Vad kul att höra!! =)

Svara
Ida 25 maj, 2012 - 19:36

Det ser jättegott ut!

Svara
Veronica 24 maj, 2012 - 15:08

Herregud vad gott det ser ut, synd att du bor så långt ifrån mig annars hade jag kommit förbi på middag DIREKT!!! 😉
Kram!

Svara
Åse 24 maj, 2012 - 15:33

Ja synd Veronica!!!! Men du kanske har vägarna förbi på semester? :))

Svara
Fitnessguru.se/energetica 24 maj, 2012 - 12:54

Ser riktigt läckert och välsmakande ut:)

Svara
Annika 24 maj, 2012 - 07:47

Du som gillar gorgonzola, lägg en bit över laxen nästa gång, och låt den smälta ner över laxen inne där i paketen. Åhhhh, sååå gott!

Vi brukar använda sådana ”grilltråg” när vi gör foliepaket. Mycket praktiskt.

Kram!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.