Lågkolhydratbröd

av Åse

I GI bilagan så var det ett recept på ett GI/lågkolhydratbröd som jag blev väldigt nyfiken på!! I dag provade jag det och det var faktiskt riktigt gott! Ett perfekt substitut för mjölbröd.

2 kolhydrater och 3 ProPoints per skiva (25 skivor på 1 bröd)

IMG_4982

IMG_4984

IMG_4989

IMG_4990

4 dl linfrön
1 dl sesamfrön
100 g blandade nötter
1 dl torkade gojibär
50 g kruskakli
2 tsk bakpulver
11/2 msk brödkryddor
50 g smält smör
1 dl creme fraiche 15%
250 g keso naturell
6 ägg

Dekoration:
2 msk solrosfrön

Sätt ugnen på 175 gr.
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om ordentligt och häll över i en bakplåtsklädd brödform. (Jag brukar smöra formen och sedan klä den med ett bakplåtspapper)
Strö över solroskärnorna och sätt in på nedersta falsen i ca 1 timme.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

45 kommentarer

Julia 16 augusti, 2016 - 21:06

Kan man göra brödet utan nötterna? är allergisk… Kan man ersätta de med typ mandel/pumpafrön eller ngt annat?
🙂
Älskar bloggen!

Svara
Åse 17 augusti, 2016 - 09:15

Hej! jag har många brödrecept här på bloggen så jag rekommenderar att du tar något av dem som är utan nötter =)

Svara
Britt 20 april, 2015 - 19:54

Detta bröd ska jag baka!! Tack vare dig och din mysiga blogg och böcker så äter jag nu efter Lchf

Svara
Britt 20 april, 2015 - 19:53

Detta bröd ska jag baka!! Tack vare dig och din mysiga blogg och böcker så äter jag nu efter Lchf

Svara
West 15 december, 2013 - 11:26

Hej. Kanske en tokigt fråga… men inte helt självklart för mig 🙂 Är det något i receptet som ska malas, ex lingrön o sesamfrön?

Mvh, W.
Ps: skicka gärna ett svar via mailen så att jag inte missar det 🙂
Tack på förhand.

Svara
Åse 15 december, 2013 - 13:30

Nej ingenting, då hade det stått så =) Lycka till!

Svara
Helena 11 mars, 2013 - 19:17

Hej!
Hittade detta recept idag och tänkte att det lät väldigt gott! (Jag sket dock i gojibären pga gillar inte sött i bröd.) Det var banne mig det bästa lchf-bröd jag provat!
Iaf, jag har en fråga också: går det frysa underverket? Tacksam för svar 🙂

Svara
Lina 16 augusti, 2012 - 20:36

BÄSTA BRÖDET, NÅGONSIN!
Tog precis ur en laddning ur ugnen och tänkte lyxa till det med en kopp te och en skiva nybakat om en liten stund, tillsammans med sambon 🙂
Har även delat och länkat till dig och detta recept, Åse, i min egna blogg!
Ha en go kväll!

Svara
Åse 17 augusti, 2012 - 15:05

Kul att du gillar det!! =) Tack för länk!! <3

Svara
snojbi 2 september, 2011 - 18:14

Oj vilken underbar blogg du har och vad massor med goda recept du bjuder på.
Var tvungen att cykla ner till affären för att köpa ingredienserna till detta brödet så nu ska här bakas.
Hit kommer jag fler gånger och hälsar på

Svara
Åse 2 september, 2011 - 18:24

Du är så välkommen hit så! =)

Svara
Anoraq 13 februari, 2011 - 15:17

Testade nu, samt tog en tugga på den traditionellt ”fula” ytterbiten med smör och ost. Helt makalöst gott och tanken på att det inte är ett uns av MJÖL i gör det hela ännu godare 🙂 Tack för detta recept och fler därtill. Detta är från nu vårt stadardbröd, från att tidigare ha kört Polar Extreme-brödet från Axa (i tidigare LC-perioder). Men detta är ju så mycket bättre, helt enkelt! Och… godare!

Svara
gabriela wenger 10 januari, 2011 - 23:43

HeJ!

Tack för receptet. kommer att baka imorgon. lalala 😀

Svara
Ika 9 januari, 2010 - 18:50

Tack för receptet! Första receptet på lchf bröd som faktiskt liknade bröd! Bakade det igår, till och med make + barn gillade det 🙂

Svara
Liz 8 januari, 2010 - 10:41

Ohh vad gott!!..måste testa detta!!..trodde först bären var små bitar soltorkad tomat 😛

Svara
Camilla 7 januari, 2010 - 12:01

TACK!! Behöver lite bra brödrecept då jag har det lite svårt ibland utan en ”macka”!!! Ska testat minsann…får göra det UTAN fin kitchen aid bara….snyft….hihi
Kramizar på dig

Svara
Maja 6 januari, 2010 - 15:56

Åh den ska jag prova. Är på jakt efter ett bra brödrecept så tackar!

Svara
Pärlan 6 januari, 2010 - 15:16

Ett bröd med lågt GI finns på denna sida:
http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=159
Har dock inte testat själv, men det låter gott iaf. 🙂 Och verkar enkelt! 🙂

Svara
Åse 6 januari, 2010 - 16:46

Uuuuu nej det är inte i jämförelse med bröd, det smakar mer som omelette typ.

Svara
Anna 5 januari, 2010 - 17:39

Åh, ser ju jättegott ut! Skulle jag gärna testa, men jag är allergisk mot nötter. Tror du att det blir lika bra utan? Eller nåt förslag på vad jag kan stoppa i istället?

Tack för all inspiration här på bloggen!

Svara
Maria 5 januari, 2010 - 09:57

Åh, detta måste jag bara testa. Tror att jag ska kila ner till affären genast och sen starta Kithen aiden!

Svara
Zandra 5 januari, 2010 - 09:37

Jag vill okcså ha en Kitchen aid! Har lovat mig själv att köpa det efter min semester som närmar sig med stormsteg! 🙂 Ska nog prova brödet i helgen. Ser gott ut.

Svara
Åse 5 januari, 2010 - 09:44

Visst är de fina! Och BRA! Jag fick min i julklapp =))

Svara
Zandra 5 januari, 2010 - 10:51

Vilken härlig julklapp!! 🙂 Jag vill också ha! Själv fick jag bland annat en muffinsplåt med stora hål och en underbar rosa ungsform som jag hade önskat mig.

Svara
Helena 5 januari, 2010 - 08:47

Ser ju jättegott ut!!

Svara
Teres 5 januari, 2010 - 07:55

Å vad mumsiga mackorna ser ut 🙂 du är alltid så duktig Åse.

Stor kram Teres

Svara
Annika 4 januari, 2010 - 22:18

Köpte också den där bilagan i helgen… Man kanske skulle prova att baka lite. Jag bakar nästan aldrig och gör jag det så blir det bara massa onyttiga grejor.. 🙁

Men nu så.. är jag ju på G!

Kram.

Svara
Åsa N 4 januari, 2010 - 21:20

Ser gott ut. Men just nu ids jag inte baka. Här har vi ett litet bageri som gör ett helt underbart danskt rågbröd. Verkligen min favorit och det är väldigt saftigt och inte så där torrt som en del rågbröd är.

Svara
Bella 4 januari, 2010 - 20:47

Åh vad gott det såg ut. Gillar riktigt grovt bröd.
Även om jag inte är nån hejjare på att baka så kanske man skulle försöka sig på detta =)

Svara
Anita 4 januari, 2010 - 20:24

Brödet ser mums ut! Måste prova att baka det. Undrar vad oreganokryddburken (bilden)-används kryddan i brödet??

Svara
Åse 4 januari, 2010 - 21:04

Haha det råkade hamna där, för jag skulle ha det i ett annat recept *S* Sorry 😉

Svara
Cissi II 4 januari, 2010 - 19:44

Attans jag missade detta nummer av GI&Hälsa!

Svara
t79 4 januari, 2010 - 19:07

Mmmm såg gott ut!! Fast jag måste erkänna att jag fuskat rejält de sista två månaderna och ätit bla vanligt bröd. Men, nytt år nya tag. kram

Svara
Carina 4 januari, 2010 - 18:51

Mums det såg ju jätte gott ut. 🙂 Dock är jag nog den enda i familjen som skulle äta det.

Svara
Syster Pia 4 januari, 2010 - 18:37

Så smarrigt det ser ut!!

Svara
Anette 4 januari, 2010 - 18:23

Hej!
Brukar också baka detta bröd. Supergott! Det är poppis i Lchf-världen!

Svara
Cornelia 4 januari, 2010 - 17:17

Som alltid superläckra bilder som gör att man vill testa själv. Så snart jag är klar med rivstarten ska jag testa detta bröd. Mitt förra GI-bröd blev mer ett mordvapen än något ätbart 🙂 Tack för tipset.

Svara
Åse 4 januari, 2010 - 21:06

Detta brödet kan du även äta i GI Rivstarten =))

Svara
Susanne 4 januari, 2010 - 16:58

Såg verkligen smaskigt ut, måste testas.

Svara
Ulrica 4 januari, 2010 - 16:37

Det ser verkligen toppensmarrigt ut!!

Svara
Aika 4 januari, 2010 - 16:19

Oppps! Nu kom jag in? Jorrrå, det e exakt det brödet jag gjorde men utan bären. Vad använde du oreganon till? 😉 Pyss

Svara
Dessi 4 januari, 2010 - 16:08

Åh! Det är ju det brödet jag brukar baka! 🙂 Fast utan gojibären. Tycker det är riktigt mumsigt!

Svara
Åse 4 januari, 2010 - 16:12

Kul! Ja det smakade ju BRÖD åtminstone om man jämför med andra brödsubstitut man smakat 😉

Svara
Camilla 4 januari, 2010 - 15:56

Åhh, vilka härliga bakbilder! Snygg maskin och härliga brödskivor och smörgåsar.

Svara
Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - Live, Love & Laugh 4 januari, 2010 - 15:39

Åh den vart jag så sigen på att baka och ska nog göra till helgen!:) Så helt fantastisk ut. Älskade GI bilagan.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.