Kycklinggryta med Curry

av Åse

Anna Halléns bok LCHF -Husmanskost har sååååå många goda recept helt i min smak! I går provade vi detta receptet som alla i hushållet fullkomligen sörplade  sig! Jag serverade blomkålsris till.

4-6 portioner

600g kycklingfilé
2 röda paprikor
2 gula lökar
5 msk smör att steka i
3 msk curry
1 msk paprikapulver
5 dl vispgrädde
2 dl fet creme fraiche
2 msk koncentrerad apelsinjuice
2 msk soya
2 krm svartpeppar

Gör så här
Skär kycklingfiléerna i bitar. Skölj och kärna ur paprikan skär i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Bryn kycklingen i smöret tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa ca 3 min. Tillsätt grädde, creme fraiche, apelsinjuice, soya och peppar. Servera med blomkålsris.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

40 kommentarer

Liz 1 februari, 2011 - 16:31

Den kokboken beställde jag idag!! 😀 …hoppas, hoppas den passar oss också!

Svara
Jill 26 januari, 2011 - 19:06

Mums, vad gott det här var! Hade dock ingen kyckling hemma, men jag tog fläskfilé istället och det blev också superdupergott! 🙂

Svara
Katti 25 januari, 2011 - 20:03

Det här var supersmarrigt. Jag pillade itu en grillad kyckling och hade i grytan (utan skinnet dock) och det var helt ljuvligt för gommen. Nu har jag flera middagar räddade. Toppen! Tack för receptet och din inspirerande sida. Nu när mannen tittar på handbolls-VM ska jag gå igång och baka LCHF-brödet. Tjingeling. xxx

Svara
Sandra 25 januari, 2011 - 14:42

Så otroligt gott. Perfekt att det blev så mycket så blir samma kvällsmat idag 🙂

Svara
Åse 25 januari, 2011 - 19:33

Smaklig spis ikväll igen 😉

Svara
~ Maria ~ 25 januari, 2011 - 09:24

Mumsigt det ser ut – blir dagens middag!
Kan inte nog många gånger säga tack för att du delar med dig :luv:

Svara
Åse 25 januari, 2011 - 19:34

Och tack DU för att du talar om det för mig!!! KRAM

Svara
Wojtan 24 januari, 2011 - 21:19

Hej

Jag är en relativt ny läsare på din blogg och måste säga att den är väldigt fin och inspirerande.
Detta recept med kyckling ska jag absolut testa i veckan.
Blomkålsris låter ju jättegott!

Kram åsa

Svara
Zandra 24 januari, 2011 - 13:41

Vore nog gott att ha i lite tärnad ananas. 🙂 Kanske inte är så lchf vänligt med gott kan jag tänka mig 🙂

Svara
Åse 24 januari, 2011 - 13:43

Absolut! Det ska provas någon gång! Jordnötter likaså 😉

Svara
Zandra 24 januari, 2011 - 19:40

cashewnötter också 🙂

Svara
Lisen 24 januari, 2011 - 01:07

Låter supermums! Det här ska definitivt testas!

Svara
Suss 23 januari, 2011 - 21:21

Yummy, precis min smak 🙂

Men…en fråga, räcker verkligen 600gr kyckling till 6 personer?

/Suss

Svara
Åse 23 januari, 2011 - 21:30

Njä beror nog på hur mkt man äter, jag hade receptet till 4!

Svara
suss 23 januari, 2011 - 21:37

Ja det är ju sant 🙂

Blir nog ett 4 port recept här med då, iofs äter båda mina tonårssöner för 2 så jag får nog ändå dubbla på receptet.

Ha det bra
Suss

Svara
Ji 23 januari, 2011 - 09:33

Happ, min matmotivation var nere i källaren och inspirationen hade gått och gömt sig. Nu fick jag upp hoppet och jag vet i vart fall vad jag ska laga för mat på måndag. Tack! Wiiihoooo, mums! :mrgreen:

Svara
Frida 23 januari, 2011 - 09:10

Mmmm! Curry! Ser kjempegodt ut!

Svara
Emma H 22 januari, 2011 - 15:41

Ser jättegott ut!!
Ikväll blir det middag hos några grannar. En prövning för sockersuget;)

Kram Emma

Svara
Jessica 22 januari, 2011 - 15:19

Det ser ju vansinningt gott ut! Och blomkålsris har jag hört tidigare ska vara en fröjd för både mage och gom. Snart ska jag minsann ta och testa!

Tack för en fantastiskt bra sida!

Svara
Åse 25 januari, 2011 - 20:22

Tack! =)

Svara
Veronica 22 januari, 2011 - 10:13

Tack för tipset! Detta får det bli på torsdagens tjejträff :-). Har du något förslag på en ”extra” god efterrätt??

Svara
Åse 22 januari, 2011 - 14:01

Menar du en LCHF efterätt?

Svara
Veronica 22 januari, 2011 - 17:14

Ja, en LCHF-efterrätt som även ”syndarna” kan gilla :-).

Svara
Åse 25 januari, 2011 - 20:21

Då är ju pannacotta fantastiskt god!

Svara
ann 21 januari, 2011 - 20:39

Det ser super gott ut, men vad är blomkålsris för något?

Ann

Svara
Åse 22 januari, 2011 - 14:35

Det är riven blomkål som man antingen kokat lätt eller stekt. Finns instruktioner i inlägget LCHF Tillbehör.

Svara
Anita 21 januari, 2011 - 19:39

Jösses jag glömde att det är fredag idag, hur har ni haft det med vovvarna ni skulle titta på? Har tänkt på er i veckan. ➡

Svara
Åse 22 januari, 2011 - 14:40

Kommer snart bilder =))

Svara
Anita 21 januari, 2011 - 19:35

Det lät gott, måste testas en dag. Vi ska äta kyckling i kväll i Thaisås och basmatiris till. 😀

Svara
Åse 22 januari, 2011 - 14:40

Mums, låter gott!!

Svara
Pernilla 21 januari, 2011 - 16:34

Smarrigt värre. Jag gör en variant på den fast med kassler och det är alltid lika uppskattat när man bjuder på det eller har det till kvällsmat. Får prova denna varianten med kyckling nästa gång 🙂 .
Skulle bara vilja fråga dig en sak. Som du kanske vet är jag en Odd Molly fanatiker och har lyckats med att inte införskaffa mig en Old Grandma Coat. Såg nu att de har kommit in på Country Dreams där jag nu får shoppa efter att ”min” affär har flyttat. Blev bara lite kluven på vilken storlek man skulle ta. Brukar ha st 1 i blusar men lovley knit har jag st2 i. Har sett på bilder att du har dem båda två och undrade bara lite försiktigt om det är stor skillnad storleksmässigt på dem båda eller du har samma storlek i både jackan och koftan. Du behöver inte svara om du inte vill men jag tänkte att jag provar 😀 Ha en go helg kram kram

Svara
Åse 22 januari, 2011 - 14:42

Halloj! Jag har strl 1i både lovely knit och i min grandma coat.

Lycka till med strl valet =))) Kraaaam

Svara
Victoria (bloggfamiljen/matplatsen) 21 januari, 2011 - 16:06

jättegott, men jag har för mig att min brukar bli mkt mörkare. Såg mkt trevligare ut så här, vad använder du för soya???

puss o kram

Svara
Åse 21 januari, 2011 - 16:19

Det är vanliga mrs chengs! Kan det vara apelsinjuicen? Brukar du ha det?

Svara
Louise 23 januari, 2011 - 18:42

Du har inte skrivit fel och råkat skriva 2msk soya istället för 2tsk?
Bara en tanke, då jag gjorde ditt recept idag och gjorde exakt som det stod, och den blev jättejättemörk!
Dock jättegod! 😀

Svara
Åse 23 januari, 2011 - 18:55

Näää 2 msk men jag kan ha haft mer grädde i än det i receptet!

Svara
jessica 21 januari, 2011 - 12:42

Denna är så god! Jag brukar dock hoppa över apelsinjuice om jag inte har det hemma. Gud vad hungrig man blev nu!!
Trevlig helg!
KRAM 😯

Svara
annalena68 21 januari, 2011 - 12:22

Ytterligare ett gott recept att lägga till samlingen ; )

Kramis

Svara
susanne karlsson 21 januari, 2011 - 11:55

Det låter supper gott måste prov

Svara
mallan 21 januari, 2011 - 11:29

Tack, den måste jag testa! %

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.