Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklinggratäng med vitlök och örter


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale

1 kilo färsk kycklingfilé (6 filéer)
1 paprika
1 1/2 paket bacon
2 dl grädde *valfri fetthalt
2 dl creme fraiche *valfri fetthalt
140 g Cantadou vitlök och örter
1/2 dl torrt vin *matagningsvin går bra
12 vitlöksklyfta
2 tsk japansk soja (gärna tamari)
salt, peppar efter smak


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr
Lägg putsade kycklingfiléer i form, salt och peppra.
Stek upp bacon och fördela ovanpå.
Skär paprika i ringar och fördela ovanpå baconet.
Vispa ihop färskosten, grädden och creme fraichen i kastrull och hetta upp. Smaka av med soja och salt och peppar.
Häll över kycklingen och ställ in i ugnen ca 30 minuter.