Kycklingfärssås

av Åse

God kväll!

Den här godingen åt vi förra veckan. Såååååå gott!
Faktiskt första gången jag gjorde en kycklingfärssås men det blev så gott! Absolut inte sista gången! Kycklingfärs innehåller ju mindre fett än nötfärs och fett är som ni vet en smakbärare så man får jobba lite mer med kryddorna. Använd receptet som grund och krydda upp det så det passar er smak.

Spaghettin jag valt är älskade Better Than Pasta Spaghetti! Love it!
Det är verkligen en så bra ersättare för pasta. Suger till sig smak av sås och ger bra fibrer för tarmen utan stärkelse.

Persilja och så klart ett rejält lager med parmesan! SLURP!

Prova detta hörrni! ♥️

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingfärssås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
500 gram kycklingfärs
1 burk med tomatkross
34 msk tomatpure
1,5 msk konc. kycklingfond
0.5 dl rött vin eller motsvarande mörk balsamvinäger
lite soja efter smak
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar och ev lite chiliflakes
ev. lite salt
för lite krämigare köttfärssås: 2 dl creme fraiche
Tillbehör:
1 dl hackad bladspenat
1,5 dl riven parmesan


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök och fräs mjuk i olivolja. Rör ner kycklingfärsen och låt allt fräsa ihop och få lite färg.
Rör ner övriga ingredienser och låt småputtra under lock i 10 minuter.
Servera med vald spahghettin bladpersilja och parmesan.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

6 kommentarer

Jenny Jansson 28 januari, 2019 - 22:41

Suverän blogg med recept som både utmanar och inspirerar ❤️ Fastar du fortfarande ibland eller regelbundet varje vecka ?

Svara
Åse 28 januari, 2019 - 22:43

Tack rara! ❤️ Generellt varje vardag – fram till 14-17👍🏻 På helg blir det sen frukost, runt 11-12 🙂

Svara
Karin 28 januari, 2019 - 20:43

Kycklingfärs är så gott man kan göra mycket gott av den.
Laga som vanligt tycker inte man behöver krydda mer än vanligt.
Använder gärna kesella om jag vill ha sås till.

Svara
Anita 28 januari, 2019 - 19:57

Det ser jättegott ut men jag brukar använda kalkonfärs istället för kycklingfärs tycker det blir saftigare

Svara
Åse 28 januari, 2019 - 21:03

Åh kalkon är ju sååå nyttigt! Bättre än kyckling faktiskt!

Svara
Malin 28 januari, 2019 - 19:38

Så gott det ser ut. Har köpt kycklingfärs och ska prova detta recept, men tyvärr är mina barn (som nästan är vuxna…) väldigt negativa till just kycklingfärs. Men jag har bestämt mig för att nu är det slut ,nu ska jag laga den mat som jag gillar och så får de äta eller låta bli. Haha, de kan ju om inget annat laga till något själv. Så nu ska jag prova massvis av dina recept med mycket grönsaker inblandade. Denna laxbiffar såg ju helt fantastiska ut, det får det bli på onsdag. Tack för alla recept du bjuder på.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.