Kycklingburgare med fetaoströra

av Åse

Det blev en smarrig kycklingburgare till middag i går, love it!
3-4 portioner
400 gram kycklingfärs
1 msk kycklingfond
1/2 msk tamarisoja
1 ägg
2 tsk pofiber
salt, peppar
Blanda ingredienserna till biffarna och stek i kokosfett alternativt i smör.
Fetaoströra:
100 gram fetaost
4 finhackade soltorkade tomater
1/2 dl creme fraiche
salt, svartpeppar
Jag rostade sedan kesobrödet och serverade till, mums!
Utöver det hade jag sallad, hamburgergurka, lök och tomat och lite ketchup.
Fräscht!
IMG_0410
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

16 kommentarer

carina L 30 januari, 2013 - 11:08

Shiratakinudlar finns att köpa på ICA Maxi där jag jobbar (Kungsholmen Stockholm) i alla fall. Vet också att på min jobbarkompis ICA butik i Norrtälje finns dom också. Så är det en välsorterad ICA finns dom säkert:-)

Svara
Anna i Skåne 29 januari, 2013 - 17:25

Här i Kristianstad finns nudlarna att köpa på Ica Maxi. Vet att så är fallet i andra städer också.
Smakar inte så mycket, men det gör väl inte ”vanliga” nudlar heller egentligen.

Svara
Åse 30 januari, 2013 - 06:46

Hej! Nej man måste låta shiratakinudlar ta smak av något! 🙂

Svara
Magdalena 29 januari, 2013 - 15:13

Vilken underbar blogg du har. Blir så inspirerad. LCHF är något helt nytt för mig. Började i förra vecka. Mår prima:) Går ofta in på google när jag har läst dina recept. Men nu vet jag vad pofiber, tamarisoja och kruskakli är;) Har du platser kvar på din brevkurs?

Svara
Åse 30 januari, 2013 - 06:46

Haha vad bra!! Yes! Finns kvar! 🙂

Svara
Caroline 29 januari, 2013 - 12:16

Ser smarrigt ut! 🙂 Vad använder du för fond (märke)?
Undrar också om det finns något man kan göra för att ge shiratakinudlar god smak..?
Tack för alla goda recept! /Caroline

Svara
Åse 29 januari, 2013 - 12:20

Touch of taste!
Nudlarna blir goda när man blandar dem i sås eller steker dem i soja som i mitt tidigare recept

Svara
Caroline 29 januari, 2013 - 12:22

Tack! 🙂

Svara
Maria 29 januari, 2013 - 10:52

Hej!
Tack för en underbart inspirerande blogg och din bok har jag inte ännu men ska beställa så fort som möjligt!
Funderar på om jag kan få lite förslag ang kaffemaskin som jag tänkt köpa, jag har en som det inte finns t ex latte eller cappuccino till och det vill jag gärna ha! Vem ska jag köpa, ser att du har en med separat mjölkskummare till och man kan ju köra laktosfri mjölk om man är känslig för det men funderar även på Tassimo men vilken, det finns ju flera och jag har inte satt mig in i vilken skillnad det är, har kollat lite på T20, har du lust att ge mig förslag?
Tack på förhand!
/Maria

Svara
Åse 29 januari, 2013 - 11:59

Jag har en Nespresso lattissima premium och är nöjd med den! 🙂

Svara
al68 29 januari, 2013 - 10:14

Mums vad gott detta såg ut, måste bara testa. Jag har gjort kycklingbiffar innan, super gott. Härligt med lite inspiration. Bara ÄLSKAR din bok, den är så bra, tack för att du gjort den ; )
Ha en skön dag, kram kram

Svara
Åse 29 januari, 2013 - 10:26

Tack själv vännen, för att du köpt den! <3

Svara
al68 29 januari, 2013 - 11:54

<3, en liten fråga: vad köper du "shiratakinudlarna" nånstans?

Svara
Åse 29 januari, 2013 - 11:56

LCHFbutiken såklaaaart 🙂

Svara
al68 29 januari, 2013 - 12:05

Vet du ifall dom finns på ICA? Vill ha idag ; )

Svara
Åse 29 januari, 2013 - 12:19

Nej tror inte det 🙁

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.