Kyckling Pad Thai

av Åse

Alltså, ni tror väl att jag bara äter kyckling, wok och orientaliskt här hemma och det gör jag nästan! Haha!
Så enkelt att sno ihop när livet är lite jäktigt.
Men jag lovar, november är snart slut och då är min intensiva period slut och jag ska boa in mig i hemmet ❤️
I morgon drar jag till Dubai med Drömresan, jag ska jobba lite därnere (föreläsning och kostrådgivning) och även om det kommer lite olägligt just nu efter vår helg i Paris så ska jag se till att det blir en bra resa där jag får ladda batterierna med massor av träning, sol och positiva människor!
Pad Thai är en rätt som är väldigt enkel att woka ihop tycker jag.
I rätten hade jag kalori & kolhydratfria Shiratakinudlar till mig och Daniel. Conjacrot som nudlarna görs av är bra bakteriemat!
012A7281
Alltså lime och koriander! Det är bland det GODASTE jag vet!!! Den dooooooften!!!!

012A7286
012A7276

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling Pad Thai


  • Portioner: 2-4

Ingredienser

Sås

  • 3 msk fibersirap eller annan mörk sötning, gärna sockerfri
  • 2 msk ljus japansk soja
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk fisksås

Wok

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 finhackad vitlök solo
  • 1 tsk chili flakes
  • 2 ägg
  • 2 nypor salt
  • 4 portioner Shiratakinudlar
  • 400 g kycklingfilé i strimlor
  • 100 g böngroddar
  • 1 finstrimlad morot
  • 1 dl grovt hackad koriander
  • 1 lime
  • 1/2 dl finhackade torrostade jordnötter
  • till stekning: 1 msk kokosolja utan smak eller annan olja + 1 msk sesamolja

Instruktioner

  1. Förbered såsen.
  2. Förbered grönsakerna.
  3. Vispa äggen lätt med salt.
  4. Skölj shiratakinudlarna i vatten i några minuter.
  5. Hetta upp en wokpanna med olja på nästan max värme och stek kycklingen i omgångar med lite salt. Lägg åt sidan på annan tallrik allt eftersom. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i lite ny olja och rör ner äggen, rör till äggröra.
  6. Rör ner de avsköljda nudlarna, sedan såsen och kycklingen.
  7. Rör ner böngroddarna, morotsstrimlor och finhackade jordnötter.
  8. Pressa över limejuice. Smaka av med salt.
  9. Vid servering toppa med mer jordnötter, koriander och limeklyftor.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

13 kommentarer

YAHO & KM67, Cabo Roig - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 15 juli, 2021 - 12:18

[…] Pad Thai, så rackarns gott! Mitt recept hittar ni HÄR […]

Svara
Pad Thai med räkor och kyckling - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 13 juli, 2020 - 16:41

[…] går blev det Pad Thai efter mitt recept HÄR – fast hade 200 g kyckling och 200 g stora MSC märkta räkor. SÅ gott! Tyckte dock inte […]

Svara
Carina Glenning 25 april, 2020 - 09:57

Har bara ljus fiber syrup hemma.
Borde väl funka istället för mörk sötning..?

Svara
Åse 25 april, 2020 - 10:05

Absolut!

Svara
Virve 11 april, 2019 - 13:41

Hej. Jag funderar på att prova detta recept eftersom min sambo älskar thai-mat, dock tänkte jag ha strimlad vitkål istället för nudlarna. Tror du att det går bra? ☺️

Svara
Åse 11 april, 2019 - 13:42

Absolut! Blir nog super!

Svara
Anna 19 november, 2015 - 10:26

Jag hänger inte med, det är bara de första 5 ingredienserna som är sås, eller hur? Och när ska den i woken?

Svara
Åse 19 november, 2015 - 16:24

Nu är det tydligare =)

Svara
Anna 20 november, 2015 - 09:35

Tack, anade att det var så 🙂 Ska testa detta recept inom kort!
Trevlig helg!

Svara
Maria Nordström 19 november, 2015 - 04:08

Gör inget att du lagar wokmat det är så välkommet med nya thairecept. Jag känner riktigt hur limen och koriandern doftar.
Det här lät riktigt gott, nåt att laga och mysa med till helgen.
Hoppas du får en skön vistelse i Dubai , det är du värd. Var rädd om dig ute i vida världen.
Kram ❤️

Svara
Katarina 18 november, 2015 - 14:23

Åh, låter helt fantastiskt, måste genast prova. Äntligen ett bra pad thai-recept! I Love koriander!!!

Svara
Helén 18 november, 2015 - 11:57

Tack för en bra sida!! Bra blandning av allt…mat, mode o inredning 🙂
Pad Thai är en favoriträtt så detta var perfekt idag!

Svara
Åse 18 november, 2015 - 12:45

Tack själv för att du läser! 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.