Rensa broccolin. Skär loss buketterna och dela de som är stora. Putsa broccolistammen och skär i mindre bitar men låt även den koka med.
Koka broccolin i ca 5 minuter. Häll av vattnet och broccolin i durkslag. Låt ånga av lite i kastrullen på låg värme.
Putsa kycklingfiléerna och skär i 3 cm bitar. Stek på hög värme i smör tills de fått färg, salta, peppra och jag tycker det blir bra med lite vitlökspulver på.
Gör såsen
Finhacka lök och vitlök och fräs i smöret en stund. Vispa ner grädde, färskost och kryddor och låt sjuda en stund. Rör ner den rivna parmesanosten och låt sedan sjuda i ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Smaka av med ev lite mer salt och peppar och rör ner persiljan.
Sätt ugnen på 230 gr.
Lägg broccolin i botten på en ugnsform. Lägg kycklingen ovanpå och häll såsen ovanpå.
Skiva mozzarellan och lägg ovanpå. Grädda i ca 25-30 minuter – ha koll så att osten inte får för mycket färg.