Skriv ut

Kyckling- och Broccoligratäng Alfredo

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1 kg färsk broccoli
  • 1 kg kycklingfilé
  • salt, peppar, vitlökspulver

Alfredosås

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 125 g naturell färskost
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • salt, svartpeppar
  • 3 dl riven parmesan
  • 1 dl hackad bladpersija
  • 2 st mozzarella á 125 g

Instruktioner

  1. Rensa broccolin. Skär loss buketterna och dela de som är stora. Putsa broccolistammen och skär i mindre bitar men låt även den koka med.
  2. Koka broccolin i ca 5 minuter. Häll av vattnet och broccolin i durkslag. Låt ånga av lite i kastrullen på låg värme.
  3. Putsa kycklingfiléerna och skär i 3 cm bitar. Stek på hög värme i smör tills de fått färg, salta, peppra och jag tycker det blir bra med lite vitlökspulver på.

Gör såsen

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs i smöret en stund. Vispa ner grädde, färskost och kryddor och låt sjuda en stund. Rör ner den rivna parmesanosten och låt sedan sjuda i ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Smaka av med ev lite mer salt och peppar och rör ner persiljan.
  2. Sätt ugnen på 230 gr.
  3. Lägg broccolin i botten på en ugnsform. Lägg kycklingen ovanpå och häll såsen ovanpå.
  4. Skiva mozzarellan och lägg ovanpå. Grädda i ca 25-30 minuter – ha koll så att osten inte får för mycket färg.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6