Kyckling med gräddkokt brysselkål

av Åse

hej hej på er!

Lillörda’ idag! vad äter ni för gott ikväll?
Här blir det THE FLÄSKFILÉGRYTA – stora dottern kommer em på middag.

Rotade lite i arkivet och hittade den här godingen från 2010.
Älskar brysselkål!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling med gräddkokt brysselkål


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 kycklingfiléer
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
550 g  fryst brysselkål
13 tsk Curry
1 msk konc. kycklingfond
Salt, peppar
2 1/2 dl grädde
1 paket bacon
3 msk pinjenötter


Instruktioner

Skiva kycklingfiléerna. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med smör och bryn kycklingen, löken och brysselkålen. Tillsätt curry, fond och grädde och låt koka ihop i 5 minuter. Skiva bacon tunt och bryn i stekpanna tillsammans med pinjenötter. Låt rinna av på hushållspapper, toppa sedan kycklinggrytan och servera.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

5 kommentarer

Apja 25 oktober, 2023 - 10:42

Bästa godaste någonsin och det tyckte sällskapet med.

Svara
Linda andersson 30 augusti, 2020 - 12:42

Hej
Hur är kolhydrat mängden i denna rätt:)
Mvh linda

Svara
Pia 27 augusti, 2020 - 10:38

Hej, lägger du i brysselkålen fryst?

Svara
Åse 27 augusti, 2020 - 13:12

Ja det kan du göra men jag brukar halvtina först.

Svara
Petra K 27 augusti, 2020 - 07:08

Alltså ääälsk på gräddstuvad kål generellt! Jädrans så gott det såg ut! DET ska jag testa nån gång här framöver. Gjorde för övrigt din paprikasoppa härom dagen och den fick stort beröm. Jag börjar tro att just soppa är min specialité……*L* Misslyckas sällan eller aldrig, inte ens när jag svänger ihop något hittepå själv.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.