Kyckling Cordon Bleu gratäng

av Åse

Om ni vill ha riktig ”comfort food” så är detta rätten!
Enkelt men såååååå gott! Det MÅSTE vara Emmentaler ost i gratängen för rätt konsistens och smak.
Som ni ser så är det ju ingen maträtt som gör sig på bild, en sen novemberkväll 😉 Men det var galet gott!
012A2582
012A2585
012A2591
012A2596
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling Cordon Bleu gratäng


Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 150 gr tunn rökt skinka
  • 250 gr Emmentaler ost
  • 3 dl creme fraiche
  • 200 gr. naturell färskost (typ philadelphia)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 knippe bladpersilja
  • 12 dl riven parmesanost
  • salt, vitpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 g.
  2. Strimla kycklingfiléen och lägg i ugnsform. Salta och peppra. Strimla skinkan och lägg ovanpå.
  3. Fördela ostskivorna ovanpå.
  4. Koka upp creme fraiche, färskost, grädde, senap och paprika. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Rör ner grovklippt bladpersilja.
  6. Häll över ostskivorna och avsluta med riven parmesan och pudra lite paprika ovanpå.
  7. Sätt in i ugnenn och gratinera i ca 20 minuter.
  8. Ät och Njut! =)

Nutrition

  • Serving Size: 6

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

26 kommentarer

Ost- och skinkfyllda kycklingfiléer med senapssås - 56kilo.se - LCHF Recept, Inspiration och Guldkanten 25 maj, 2022 - 12:36

[…] haha! Sååååå med det sagt jag älskar Kyckling Cordon Bleu! HÄR har ni ett recept och HÄR en […]

Svara
Ellen 5 december, 2020 - 17:56

Hej, dum fråga kanske men ska inte kycklingen sktekad innan eller ska man lägga i den rå i formen? 🤔

Svara
Åse 6 december, 2020 - 15:05

Yes den behöver inte stekas innan!

Svara
Sofie 2 september, 2016 - 11:35

Denna är jättegod! Ska göra den själv för första gången, har blivit bjuden gångerna innan. Vad har man för tillbehör?

Svara
Erica 28 januari, 2015 - 19:37

Åh detta blir dagens middag jag hade julskinka strimlad hemma infryst så ville göra något av den sen blir det dock gouda ost då emmertal osten var slut. Men jag kommer ha lite och göra måste ju blogga om receptet jag provat och länka direkt till dig ju.. KRAM från ängelholm

Svara
Erica 11 december, 2014 - 18:49

Tack för ännu ett suppergott recept!

Svara
Gunnel 14 november, 2014 - 12:00

Supergod ”sköter-sig-själv-i-ugnen”-rätt. Tack för perfekt recept.

Svara
Pedra Gustafsson 13 november, 2014 - 21:10

Hej fina Åse!! Underbar maträtt!! Du är bäst!!
Kram Pedra

Svara
Cecber75 9 november, 2014 - 17:12

Detta blev vår farsdagsmiddag och HIMMEL o PANNKAKA vad GOTT det var!!! Ett enda fel, vi överåt så vi mår illa nu.. Grundade med toast skagen. Också ett erhört gott recept. Du är duktig Åse!

Svara
Åse 10 november, 2014 - 09:29

Haha attsingen då ;)) Kul det smakade bra i allafall! KRAM!

Svara
Akan-Kakan 9 november, 2014 - 11:04

20 minuter i ugnen räckte inte på långa vägar hos mig, kycklingen var helt rå inuti! Fast efter en lång vända till i ugnen blev det gott =)

Svara
Åse 9 november, 2014 - 11:25

Rackarns! Ja det kan skilja åt ugn från ugn! Tur det löste sig 🙂

Svara
Petra 9 november, 2014 - 09:46

Testa denna igår – helt ljuvlig. Tack för du delar med dig av allt gott 🙂 ha en fin vecka!

Svara
Malin Henriksson 8 november, 2014 - 16:53

Ser farligt gott ut

Svara
Marja-Liisa Huuhtanen 8 november, 2014 - 10:56

Det är säkert lika gott som din Janssons frestelse med kålrabbi. Mums.

Svara
Malin Ring 7 november, 2014 - 17:46

Men hur gör man om man är laktosintolerant och inte äter ost.
Många recept är mycket ost i…och det är såå synd att jag inte kan äta det. Inte ens laktos fri ost. 🙁

Svara
Åse 7 november, 2014 - 17:49

Då får man välja andra recept. Jag äter själv mejeri högst 1-2 ggr i veckan, inga problem.

Svara
Sonja 7 november, 2014 - 11:08

Är det jag som missat nåt eller går det faktiskt inte att scrolla din blogg längre? Jag må vara lat, men jag orkar inte läsa en blogg där jag måste klicka in på ett inlägg i taget. Märker att jag allt mer sällan går in här av den orsaken. Inget gnäll, bara en fråga och ett konstaterande. 🙂

Svara
Åse 7 november, 2014 - 11:12

Du kanske har missat att det enkelt med ett musklick går att ta sig fram och tillbaka till inläggen? 🙂 Det är med största sannolikhet en vanesak.
Med andra ord så behöver du inte gå ut och in. Detta hjälper många som tycker att sidan laddades alldeles för långsamt innan då jag använder många bilder.

Svara
Kerstin 7 november, 2014 - 11:25

Åh det ser jättegott ut!
Jag är en av dem som är så tacksam för att du gjort om layouten. Jag läser varje dag så jag behöver aldrig bläddra men missar jag något inlägg så klickar jag mig snabbt bak eller fram. Jag upplevde att din hemsida laddade långsamt innan och jag klickade ju alltid ändå in två gånger tidigare, dels för att komma till bloggen, sedan för att komma in till inlägget där jag kunde läsa kommentarer. Nu behöver jag bara klicka en gång.
Tack Åse för allt jobb du lägger ner på bloggen, är så tacksam för alla goda och hälsosammare recept.

Svara
Sonja 7 november, 2014 - 11:41

Haha, vilken tur jag frågade, den hade jag missat! Läste tidigare din blogg dagligen, men studerar så flitigt nu att jag inte hinner kolla alla favvobloggarna varje dag. När jag sedan har en stund över så scrollar jag helst. Så här måste ju sidan laddas mellan varje inlägg, men det finns ju klart större bekymmer här i världen. Tack för svar och ha en trevlig helg!

Svara
Åse 7 november, 2014 - 11:42

Flitig du är, lycka till!
Trevlig helg till dig också!

Svara
Sonja 7 november, 2014 - 11:44

Håller med Kerstin att sidan laddar snabbare nu och det är lättare att hitta gamla inlägg. Måste bara vänja mig. 😀

Svara
Camilla Chicko Fröderberg 7 november, 2014 - 09:03

Mmmm systra mi .. härlig fredags rätt .. då ska det vara gott och lätt .. 😀 Tack för den 🙂

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 7 november, 2014 - 09:08

Eller hur! Puss!

Svara
Anette Görlin 7 november, 2014 - 10:44

Gud va’ smarrigt! Tack

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.