Kvargplättar glutenfria lågkolhydrat

av Åse

Hej på er! Här kommer en variant på mina kesoplättar! Nämligen kvargplättar! Lika goda!
Jag gjorde ett gäng till Nicholas innan han drog till skolan, han äter gärna proteinrikt då han tränar mycket.
012A2820
Man behöver inte ha proteinpulver i, men jag tycker det blir gott och fluffigt. Det på bild heter Syntha-6 edge och kommer HÄRIFRÅN 
Holistics vaniljprotein är också jättebra, finns HÄR 
Jag använde Lindahls naturella kvarg med vaniljextrakt men Lindahls vaniljkvarg utan socker är också gott.
012A2808  
Plättarna steks i kokosolja utan smak på medelvärme och tänk på att de behöver få en gyllenbrun botten innan de vänds annars går de sönder. Låt de steka ca 5 minuter på varje sida.
012A2824
Jag serverade sedan dem med grekisk yoghurt, varma hallon och färska hallon 🙂
012A2825
012A2828
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kvargplättar glutenfria lågkolhydrat


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl kvarg
  • 1 tsk bakkpulver
  • 1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 15 g vaniljproteinpulver *valfritt
  • 1 msk kokosolja utan smak att steka i (de blir frasigast av olja)

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
  2. Hetta upp en panna med oljan och dra ner till 50%. Klicka plättar (ca 1/2 dl smet) i pannan och stek dem ca 5 minuter på varje sida. Vänd försiktigt.

Nutrition

  • Serving Size: 1

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

35 kommentarer

Scrambled Kvargplättar och MACAU - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 8 november, 2019 - 12:21

[…] är mitt vanliga på kvargplättar Jag hade Fitnessgurus One Whey Isolate (vanilj) i – godaste proteinpulvret! Och Arlas milda […]

Svara
Yoghurtplättar och No more Ties! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 8 augusti, 2019 - 16:06

[…] frukost så blev det ett gäng kvargplättar men hade ingen kvarg så det blev grekisk yoghurt istället och så blandade jag i 1 msk collagen […]

Svara
Brunch med Carlssons - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 26 november, 2018 - 14:07

[…] från Lidl ( Lågkolhydratbröd med 7 g kh per bröd) och kvargplättar med grekisk yoghurt, hallon, honung från Sitia (Kreta) och […]

Svara
Äntligen Bryan Adams ❤️ - 56kilo - lågkolhydratkost, glutenfritt och hälsosammare val 29 juni, 2017 - 15:44

[…] Kvarplättar och rosé till lunch ❤️ […]

Svara
unn Forsberg 16 maj, 2017 - 18:44

Enda nackdelwn med denna blogg är att man alltid blir hungeig å vull göra recepten genast å då kan dwt bli lite mycket tid i köket för mina stackars personliga assistentwr som måste hjälpa förlamade mig med matlagningwn,men de betraktar dwt som en fringis att få testa så goda recept som dw tar hem till sina familjer så vi är minst 8fsmiljer här i Linköping som du har lyckliggjort

Svara
Åse 16 maj, 2017 - 18:49

Tack för din rara kommentar! ❤️ Den gjorde min dag! Kram till dig och er!

Svara
Plättar på hög med choklad- och jordnötssås - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 25 april, 2017 - 10:59

[…] godaste av alla pannkakor, plättar och våfflor här på bloggen är mina kvargplättar tycker jag! Jag använder BSN Vaniljprotein och Lindahls sockerfria vaniljkvarg. Går plättarna […]

Svara
Marta Domanska 11 januari, 2017 - 11:49

Vad kan man ta istället för protein pulver ?

Svara
Åse 11 januari, 2017 - 11:53

Dessa innehåller proteinpulver för smak och konsistens. Om du inte vill använda det rekommenderar jag dig att du provar utan men kan inte garantera resultatet. Kanske bättre att prova mina Kesoplättar då 🙂

Svara
Smarrig Rostas i krämig sås och Londontips! - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 6 januari, 2017 - 15:35

[…] jag, Daniel och småtjejerna tog innan. Väl hemma blev det frukost (eller brunch) och jag gjorde kvargplättar. Sååååå gott och det är så mättande pga den högra proteinhalten. […]

Svara
Walle 4 januari, 2017 - 09:22

Hej
Vilket proteinpulver använder du?

Svara
Åse 4 januari, 2017 - 09:27

Jag föredrar BSN Syntha 6

Svara
Walle 4 januari, 2017 - 09:30

Tusen tack!

Svara
Anna 14 juni, 2016 - 09:13

Hej!
Har bestämt mig för att gå över till Lågkolhydratskost då jag har en inflammatorisk sjukdom i kroppen 🙂
Sitter och försöker göra upp en plan för hur frukostar, lunch etc ska se ut och min fråga om dessa kvargplättar är:
Ser att detta receptet är för 2 portioner så en frukost innehåller alltså 1,5 plättar? och på bilden visas 6 plättar, ska det räcka till 4 personer?
tack!

Svara
Åse 14 juni, 2016 - 09:47

Hej receptet är för 2 personer och på bilden syns 1 portion dvs 6 plättar, det blir 3 plättar var eller 6, beroende på hur hungrig man är ju 😉

Svara
Li-Anne 30 maj, 2016 - 21:28

Antar att bakkpulver är bakpulver

Svara
Åse 30 maj, 2016 - 21:30

Yepp!

Svara
Caroline 22 maj, 2016 - 15:30

Provade dessa. Var jäääättegoda!!! 🙂

Svara
Tania 16 maj, 2016 - 18:42

Hej!
Hur ser näringsvärden ut på dessa goda? 🙂

Svara
Sofia 6 april, 2016 - 08:06

Hej Åse,
plättarna ser fantastiskt goda ut, ska testa dem som variation till kesoplättarna som är en vanligt förekommande frukost här för hela familjen!
Tycker det här med proteinpulver är en ren djungel! Om man vill hålla sig på en lågkolhydratkost för viktnedgång, ska man satsa på vassleprotein eller kaseinprotein? Tänker att vassleproteinet är ”snabbare” och kanske ger större insulinpåslag? Eller är det så marginellt att det inte har så stor betydelse? Har märkt när jag kollat olika märken att kaseinproteintillskott i regel har lägre innehåll av kolhydrater vilket jag tänker borde vara positivt?
Hur tänker du kring det här? Känner mig lite vilse!

Svara
Åse 6 april, 2016 - 08:24

Hej Sofia!
Först och främst: Proteinpulver är ingenting du BEHÖVER för att viktminska.
Vassleprotein är insulinhöjande och ska därför främst intas efter styrketräning då en insulinhöjning är önskvärt för muskelproteinsyntesen (och för återhämtning då det är antikatabolt).
Kasein (Kvarg, Keso, Kaseinpulver) är ett långsamt protein som inte ger så stor höjning och kan därför fungera som ett nattprotein för att underhålla muskelmassa under natten.
Jag dricker sällan proteinshakes öht utan förlitar mig på BCAA när jag tränar och äter riktig mat efterträning.
Proteinpuöver använder jag ibland i smoothies och i kvarg/kesoplättar för att förhöja smak, konsistens och proteinet om det behövs.

Svara
Johanna 5 april, 2016 - 21:03

Går det bra att använda kokosolja med smak till dessa plättar?
Med vänlig hälsning
Johanna

Svara
Åse 5 april, 2016 - 21:04

Javisst, bara en smaksak!

Svara
Henrika 5 april, 2016 - 20:57

Ser så gott ut, som allt du gör!
Kram
http://www.nouw.com/henrikahenningor

Svara
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom! 5 april, 2016 - 20:45

ser riktigt goda ut

Svara
Marina 5 april, 2016 - 20:38

Hej, kan kvarg bytas mot något, äter inte mejeriprodukter

Svara
Åse 5 april, 2016 - 23:55

Nej receptet bygger på just kvarg.

Svara
Lena Marie 30 maj, 2016 - 08:26

Jeg har prøvd med alpro go on som er et soya-alternativ til kvarg. Fungerte fint ?

Svara
ingrid 5 april, 2016 - 14:46

Har oxå funderat på de där med protein pulver ..funkar alla sorter tror du eller är de särskilda som ska tåla värme??? ..står inget på någon av påsarna om de tål värme ( dottern har två olika påsar hon inte använder som jag fick ) ibland har man ju inge grädde yoghurt hemma att ha till plättarna … så då äter jag de naturella till en kopp te men de mättar inte så jätte mycket tycker jag ..tänkte då vore de ju bra kunna lägga till lite extra protein i de vid de tillfällena 🙂

Svara
Olivera 5 april, 2016 - 13:44

Hej. Måste fråga detta med proteinpulver
har de något med mättnad att göra eller de e bara konsistensen?
//Olivera ?

Svara
Åse 5 april, 2016 - 13:57

Protein mättar och bidrar till muskelsyntesen (bildandet av muskler)
Jag äter själv en högproteinkost liksom min son.
I detta receptet så bidrar proteinpulvret till smak och lite konsistens men som jag säger, det går att utesluta utan problem.

Svara
Linda Lätt 5 april, 2016 - 13:10

Tack för svar! Jag testar;) Tänkte så bra att ha i frysen och bara ta fram till ny-diagnoserade, Diabetes och Gluten sonen! Tack igen;)

Svara
Åse 5 april, 2016 - 13:12

Lycka till! Hoppas han gillar! =)

Svara
Linda Lätt 5 april, 2016 - 13:06

Såg jättegoda ut! Måste testas=) Tror du att det går att frysa dem?
Tack på förhand!

Svara
Åse 5 april, 2016 - 13:07

Tror de är godast nygjorda men klart det GÅR att frysa dem =) Du får prova 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.