Kryddig räkgryta

av Åse

Detta var en höjdare!! Dock kan jag ärligt säga att det inte passade med matvete till denna rätt, det ska vara jasmineris, bandspaghetti eller fräscha wokgrönsaker! Det t.o.m syns på bilden hur illa det gick ihop;)

4 portioner á 11 PP

500 g skalade räkor
1 burk krossade tomater
2 tärnade färska paprikor
3 msk neutral olja
1 msk curry
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1/2 krm kajennpeppar
3 msk chilisås
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
3 dl matlagningsgrädde

Hetta upp oljan i en gryta. Fräs kryddorna i oljan. Slå på tomaterna och chilisåsen. Låt puttra i 20 minuter.
Tillsätt grädde och paprika. Låt puttra någon minut. Lägg i räkorna och låt dem bli genomvarma precis före servering.
Servera med valfritt tillbehör.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

13 kommentarer

Rebecka 17 oktober, 2019 - 18:07

Undrar om man kan ha i jäst istället för bakpulver? Isåfall hur mkt, och måste man justera på något då?
Tack på förhand, vill gärna testa dessa

Svara
Åse 18 oktober, 2019 - 08:32

Hej!

Jag vet inte vilket recept du menar då din kommentar hamnat under ”Kryddig räkgryta” men med glutenfri bakning kan man sällan ersätta bakpulver med jäst dessvärre.

Svara
Jessica 13 november, 2010 - 18:41

Hej!
Det här ser ju fantastiskt gott ut! En liten undring bara – stämmer receptet? I så fall stämmer nog inte pp-antalet, va? Enbart 3 dl vispgrädde ger väl mer än 4×7 pp?

Svara
Åse 13 november, 2010 - 19:59

Du har helt rätt!! Hade smugit sig in fel! Tack för påpekandet!

Svara
Jessica 13 november, 2010 - 20:48

Det blir nog en söndagmiddag med den här imorgon. Ikväll åt jag fetaostkycklingen – så god!

Tack för dina fina recept!

Svara
Ann 31 oktober, 2010 - 08:34

Räkor är det bästa jag vet, så detta måste absolut testas.

Svara
Mariah 23 oktober, 2010 - 17:40

Räkor är bland det godaste i matväg jag vet.
Heta räkor är favoriten men jag gör aldrig det själv…
Karl och barn delar inte min längtan efter räkor utan tycker att dom ska få bo kvar i frys/kyldisken på ica…

Jag ska äta kycklinglevergryta hos mina föräldrar nu.
Är helt home alone så det är lite tomt här hemma.

Ska passa på att äta feta ost och wokgrönsaker nu när jag är själv och jag kanske skulle passa på att ha räk-frossa oxå nu när jag läste det här receptet.

Hoppas ni har en trevlig helg!
KRAMAR//Mariah

Ps. Hur lägger man in en bild i blåa rutan?
Känner mig så anonym utan bild 🙂

Svara
Åse 24 oktober, 2010 - 11:06

haha, rara Mariah! Hoppas du hade en härlig middag hos dina föräldrar!
Om du vill lägga in en bild, registrerra du din mailadress på gravatar.com =)

KRAM!!

Svara
Jajja 23 oktober, 2010 - 17:06

Mmm ser smarrigt ut.

Skulle vilja se dig i halv åtta hemma hos mig, är det inget du skulle vilja vara med i? Du skulle då platsat med alla dina smarriga recept.

Trevlig helg, kram Jajja.

Svara
Åse 24 oktober, 2010 - 11:07

Joooo det hade varit kul!!! KRAM!

Svara
jessica 22 oktober, 2010 - 20:05

hahaha,låter precis som vår middag igår!! – oljan och krossade tomater o paprika pulver!! och vi hade kräftstjärtar och bandpasta.
Men annars var det samma innehåll i vår! :mrgreen: Bra smak har vi med andra ord!!

Gott!
KRAM och trevlig helg! ➡

Svara
Zaderack 22 oktober, 2010 - 17:05

Älskar räkor, detta ska jag absolut testa!!!!

mAN TACKAR FÖR TIPSET!! 🙂

Svara
Teres 22 oktober, 2010 - 15:51

Jag tyckerdet ser gott ut 🙂

Kram och trevlig helg

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.