Kreolsk smakrik gryta med fläskfilé

av Åse

God förmiddag darlings!

Vilken höstdag idag! Man blir ju inte piggare när man redan är lite småseg!
Fast jag klagar verkligen inte – jag tycker det är mysigt att få kura inomhus.
Tack för alla krya-på hälsningar, jag är piggare idag! Vilat och sovit – bästa medicinen mot förkylningsvirus. Halsonda är borta och är väl bara lite tjock i halsen.

Fick ett gäng chilis från min granne Glenn. ♥️

Hade inte bestämt mig vad jag skulle göra till middag i förrgår men med chili i handen, champinjoner som behövde ätas upp, nyss upptinad fläskfilé och korv i kylen så var saken biff (höhö)

Champinjoner, gul lök, vitlök och chili stekes i smör.
Över i gryta.
I pannan med skivad fläskfilé och skivad korv. Stek tills de fått fin färg i het panna.
Över i gryta med grönsaker.

Spännade vispgrädde jag hittade på Ica Maxi!

Creme fraiche, grädde och kryddor läggs ner med övriga ingreedienser.
Sen är det bara att låta allt puttra på i ca 10 minuter.

Klart!
Slurp! Om man har barn som ogillar oliver, syltlök poch gurka så servera det bredvid.

Ni får blunda för den slabbiga grytan! Jag är egentligen allergisk med att servera det så (brukar torka av) men det var sent och jag var trött 😆 Viktigast är väl att ni ser hur maten ser ut =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kreolsk gryta med fläskfilé


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 fläskfilé
4 st kabanoss korv
1 paket bacon, strimlad
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
10 st champinjoner
2 röda paprikor
1 röd chili
1 dl syltlök
1 dl hackad saltgurka
1 dl svarta oliver, skivade
3 dl grädde
2 dl smetana
1,5 msk kalvfond
1 msk tamarisoja
salt, peppar
2 tsk torkad timjan


Instruktioner

Putsa fläskfilén och skär i skivor, skiva kabanossen. Strimla baconet. Stek i lite smör (baconet ger fett också)
Hacka lök, finhacka vitlök, dela chilin och gröp ur kärnorna, strimla den. Fräs i lite smör /kokosolja
Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar. Tärna saltgurkan, skiva oliverna.Lägg över allt i gryta.
Häll i grädde, klicka i smetana och koka upp grytan. Krydda med kalvfond, soja, salt och peppar och timjan.
Låt allt puttra i 10 minuter.

  • Category: Kött

Keywords: gryta, kreolsk gryta, middagstips, helgmat

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

9 kommentarer

Krämig Toskansk lax med spenat och tomater - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 10 januari, 2021 - 16:21

[…] här i går och nästan NITTIOTUSENFEMHUNDRA visningar hade bloggen igår, 25.000 var inne på DETTA receptet! Haha! Såååå […]

Svara
Nina 31 augusti, 2018 - 21:18

Grytan ser supergod ut!
Ska det vara créme fraiche eller smetana? Det står olika i ingredienslistan och uppe mellan bilderna… Eller det spelar kanske ingen roll? Har aldrig använt smetana, så vet inte hur stor skillnaden blir.
Fredagsdrinken – slurp 😋
Gillar surt/syrligt!! Dessutom bra mot förkylning.
Ha en riktigt fin helg ☀️

Svara
Åse 1 september, 2018 - 08:41

Ahhh det ändrar jag 😅 kan vara vilket som! 🙂

Trevlig helg!

Svara
Jenjo 31 augusti, 2018 - 13:09

Jag är absolut ingen köttmänniska, men denna gryta är helt galet god! Måste göra den när vi tar upp båten och börjar vara hemma igen. 😉
Hoppas du får en fin helg! Kram! ❤️

Svara
Ewa 31 augusti, 2018 - 11:17

Underbart Åse! Trots att du är ett superproffs i köket kan din gryta se ut som hos oss andra. Förstår vad du menar när den ska fotas osv. Men så smakrik och god är grytan. Tror den kommer serveras här imorgon. Än en gång, tack för alla härliga recept 👍 Lagas ofta här hemma. Kram från mej

Svara
Åse 31 augusti, 2018 - 11:23

haha jadå, jag är mer än mänsklig haaha 😅
ja denna m¨åste du prova! Så himla god! Och om det blir sås öve r- spara och servera till tex kyckling! Jag har sås över =) KRAM

Svara
ÅsaS 31 augusti, 2018 - 11:15

Nä, usch och fy, nu kan jag inte stanna kvar här på bloggen! Jag vill inte se grisiga bilder, utan vill ha det rent och fräscht. Du äter lika mycket med ögat som med smak och doft.

Nä, skoja’ bara! Klart jag inte bryr mig hur grytan ser ut! Skönt att se att det inte bara är jag som slabbar i köket! Maten ser väldigt frestande och god ut!

Pigga på dig ännu mer och lycka till och ha så kul imorrn!
Kram 💕

Svara
Åse 31 augusti, 2018 - 11:24

Haha PHEW! 😅🙏🏻

Tack darling! Skön fredag på dig! KRAM

Svara
Maria 31 augusti, 2018 - 09:43

Så gott!!! Och hur grytan ser inte slabbig ut 😁

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.