Krämig grön sparrissoppa

av Åse

Gårdagens middag blev en smaskig grön sparrissoppa! Åh vad jag älskar grönsaker!! Skulle ALDRIG vilja äta strikt lågkolhydratkost där jag inte kan vältra mig i naturens vackra grönsaker! Nu innehåller just sparris knappt några kolhydrater så detta passar även in i en väldigt strikt kost.
Denna soppan går fort att göra och är fullmatad med A, B, C och E! Främst A!
20052014-IMG_0751
20052014-IMG_0753
20052014-IMG_0757
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig grön sparrissoppa


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Total Time: 20

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 gul lök
  • 3 dl sparrisspad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • (0,5 paket bacon) UTESLUT för vegetariskt alternativ.
  • ev lite salt och vitpeppar

Instruktioner

  1. Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen. Skär sparrisen i ca 1 cm bitar. Spara några toppar till toppingen!
  2. Koka i lättsaltat vatten (ca 4 dl vatten) i 2-3 minuter. Häll av vattnet men spara 3 dl sparrisspad.
  3. Fräs finhackad lök i lite smör eller deodoriserat kokosfett och rör ner sparrisen. Häll på sparrisspad, buljongtärning, grädde och vin. Låt allt sjuda i ca 10 min under lock. Knaperstek baconet under tiden. Ta bort från plattan och mixa slät.
  4. Servera med lite smulad bacon och sparris.
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 10

Nutrition

  • Serving Size: 4

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

14 kommentarer

Otilia 12 februari, 2017 - 12:16

Gud vad gott det blev! Körde fryst sparris pga inte säsong men jag tror nog att det är bättre än de torra kvistarna som brukar finnas så här års. Slängde i en liten klump frusen bladspenat för att dryga ut och då fick soppan en ännu vackrare färg och jättegod smak!

Svara
Åsa 14 maj, 2016 - 06:14

Ser så gott ut (vilka härliga bilder!). Detta recept måste klart testas. Tack för all fin mat-inspiration, både i kokböcker/blogg! 🙂

Svara
Åsa 19 juli, 2014 - 08:52

Hejsan!
Ska prova några av dina sopprecept, de ser goda ut. Eftersom jag nyss börjat med LCHF så har jag inte koll på allt ännu så därför känner jag mig osäker när det gäller vinet i sopporna. Om jag ska skära ner på kolhydraterna- ska jag då skippa vinet? Eller har det ingen större betydelse? Jag behöver inte äta så strikt.
Mvh Åsa

Svara
Asparagus soup | Hello, I'm Caroline 29 maj, 2014 - 19:44

[…] made something I have never done before today. I cooked asparagus soup! I found the recipe on a food blog and I had to try it. I am really glad I did because it was so delicious. I’m happy that I […]

Svara
Pingis 28 maj, 2014 - 09:30

Hej!
Gjorde den här men lade till massa spenat också, tog rödlök istället för gul och skippade baconet…men det blev kalasgott! Jag gillar att äta soppa till lunch, tycker det är lagom med mat. 🙂
Jag brukar aldrig kommentera men gör det nu för jag är också så oinspirerad av mat just nu – är inte sugen på att laga nånting. Men det hjälper att ha sådana som du som gör så god mat och visar fina bilder! Man blir mycket mer engagerad om man ser fina bilder tycker jag.
Ha det bra och fortsätt inspirera!! 🙂
Kram

Svara
Ti 21 maj, 2014 - 22:22

Å det där lät ju riktigt gott!

Svara
Gun Davidsson 21 maj, 2014 - 20:50

Den såg jättegod ut .o jag älska dina kesoplättar har ätit i dag o flera dagar ….håller på o virkar portmonän nu spännande se hur den blir.. <3

Svara
Angie 21 maj, 2014 - 20:23

Tack för alla toppen recept, du är en stjärna :). Vad använder du för märke på kycklingbujongstärning ?

Svara
Johanna G 21 maj, 2014 - 19:27

SÅ GOD! Detta var nog bland det godaste jag ätit sen jag kom till USA för ett år sedan. Jag lade till lite cayennepeppar då jag gillat lite hetta! GOTT!

Svara
Carola Jacobsson 21 maj, 2014 - 13:54

Jag har sökt på din sida om du har erfarenhet, eller andra som följer dig, om att man får utslag av lchfkost! Jag har fått kliande eksem i nacken som nu spridit sig till halsen och kinderna som kliande knottror!! HAr kollat p andra forum och det är väldigt många som fått samma symtom på samma ställen sedan de börjat, eller ätit under en längre tid, LCHF. Snälla, vad beror det på och vad gör jag åt det??? Jättetacksam för all hjälp och info för det här tar knäcken på mig nu när jag äntligen fått bukt med mina magproblem och så kommer det här istället!!

Svara
Åse 21 maj, 2014 - 13:56

C-vitamin! Boosta med C-vitamin så brukar det försvinna!

Svara
Carola Jacobsson 22 maj, 2014 - 07:30

TACK snälla gulliga DU!! Jag rusade till hälsokosten och bunkrade upp med c-vitamin! Jättetack för ditt svar och jag vill verkligen att det här försvinner nu. Kliar nåt olidligt!!

Svara
Åse 22 maj, 2014 - 07:34

Lycka till! Förstår det är jobbigt!!

Svara
Maria Nordström 21 maj, 2014 - 12:47

Ser hur god ut som helst, jag älskar soppor. Och så snygg soppa sen. Spenatsoppan är annars en klar favvo. Ha en skön onsdag, här i norr har vi sol o 20 grader. ❤️Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.