Köttfärspaj LC / LCHF

av Åse

Om nom nom!

I går kväll blev det köttfärspaj till middag, huuuuur gott som helst! Prova den ni som älskar paj, pajskalet blir jättebra!!

6 portioner

1 sats pajdeg

500 g nötfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk grillkrydda (utan socker och tillsatser)
salt, peppar
1 buljongtärning eller buljongpulver
1 dl passerade tomater

150 gr lagrad ost
3 dl creme fraiche

Gör pajskalet och gör sedan en köttfärsröra. Toppa med osten blandad med creme fraichen och grädda i 200 grader i mitten av ugnen, ca 20 minuter eller tills oströran fått fin färg!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

24 kommentarer

Meny vecka 10 & 11, 2018 - Carnebro - En del av Anna-Carin 4 mars, 2018 - 22:05

[…] Köttfärspaj (gjord på helgen) Tisdag: Thaisoppa med creme fraiche och ärtskott, finncrisp med färskost […]

Svara
Meny vecka 8 & 9, 2018 - Carnebro - En del av Anna-Carin 18 februari, 2018 - 21:51

[…] Köttfärspaj (måste göras på helgen) Tisdag: barnvakt Onsdag: oumph, tomat- & mozzarellasallad, kall sås […]

Svara
Barbara 23 maj, 2016 - 19:19

Hej! Kan du skriva receptet på pajdegen??
kan man frysa det som blir kvar?? ?

Svara
Åse 23 maj, 2016 - 19:35

Hur menar du? Jag har ju länkat till receptet 😉
Ja du kan frysa den!

Svara
annika wester 27 oktober, 2014 - 14:43

Hej!
Har äntligen fått tag i rättika här i Norge. Affären ligger långt bort så jag passade på att köpa ngr st.
Vet du om man kan förvälla den i skivor och frysa in?
Med vänlig hälsning Annika

Svara
Åse 27 oktober, 2014 - 15:03

Hej Jag vet tyvärr inte men skulle gissa det!

Svara
Lisa 16 december, 2013 - 17:15

Du har inget bra recept på hemmagjord grillkrydda?

Svara
Åse 16 december, 2013 - 17:27

Nej tyvärr!

Svara
Köttfärspaj « Malins Mission 8 oktober, 2013 - 19:42

[…] Den här otroligt goda köttfärspajen åt jag igår kväll och gjorde även två satser av och frös in. Receptet kommer från 56kilo.se men jag har ändrat det något för att det ska passa oss bättre. Originalreceptet finns här. […]

Svara
Lowcarb köttfärspaj | juliannapap's Blog 24 maj, 2013 - 10:55

[…] hittade receptet hos Åse på 56kilo och Peter lagade det till middag igår…bra deal […]

Svara
isabell 12 september, 2012 - 20:32

Bland det godaste jag ätit!!! Pajdegen var huuur god som helst och när man åt pajen klar bara smälte de i munnen. Tack för ännu ett underbart bra recept 🙂

Svara
Moniqe 17 juni, 2012 - 21:03

Vilken god köttfärspaj!Så himla mätt blev jag och denna blev mitt sista mål för dagen/kvällen, så nu hoppas man att sömnen ändå kommer trots proppmätt!
Hur många kolhydrater blir det på en bit av denna paj, har du koll på det?

Svara
43. LCHF-paj | Jenny's Blogg 4 juni, 2012 - 21:42

[…] jag gjorde är denna från ”56 kilo”. Jag tänker bara göra en enkel grönsallad […]

Svara
Malin 26 mars, 2012 - 23:12

Men så ljuvligt god och krämig! Det var ju inte sista gången denna goda paj lagades här hemma (fast vi använder veg.alternativ som tex quornfärs istället bara)
MVH/Malin

Svara
Ulla 22 mars, 2012 - 09:23

Jag har nyss hittat din sida och tycker att den är konontrevlig. Rolig att läsa och
recepten är verkligen toppengoda. Därför har jag börjat att göra en egen ”Åsebok”.
Jag/du får beröm för min goda mat när jag bjuder ickeLchf:are på maten, även de som
tycker att jag håller på med en massa konstiga matidéer, nu för tiden. Det hjälper också till
med att de får upp ögonen för att det är bara vanlig mat, fast lite godare. Grädden och smöret är ju smakförstärkare.

Tack för en toppenblogg

Svara
Helle 21 mars, 2012 - 20:01

Hej. Är nötallergiker och har märkt att det är många recept som innehåller mandlemjöl, ex pajdegen. Jag undrar därför om man kan byta ut detta mot ngt annat som fungerar lika bra?

Svara
Åse 21 mars, 2012 - 20:37

är man nötallergiker så blir det svårt i vissa recept, men många recept innehåller bara tex kokosnötmjöl.

Svara
Fiffi 21 mars, 2012 - 19:43

Hej hopp!
Jag är helt ny med LCHF och har ett par frågor och hoppas att du orkar svara på dem..
I flera LCHF böcker så är det helt ok med 1-2 dl turkisk/rysk yogurt med lite bär och frön/nötter till frukost men vissa säger att man inte skall äta bär under själva viktminskningsfasen? Jag är inget fan av ägg, bacon eller att trycka i mig en massa fett till frukost så yogurt med en klick grädde och lite bär (vi pratar max 0.5dl i sånt fall varannan eller var 3:e dag lr så) hade varit helt underbart MEN! jag vill inte äta det om det skulle påverka min viktminskning. Vad säger du?
Jag försöker att hålla mig under 20gr kolisar om dagen men spelar det nån roll hur jag lägger upp måltiderna? Jag menar ibland kanske jag bara äter några skinkrullar med ost etc för att vid nästa måltid äta lite mer kolhydrater (allt inom ramarna så klart), spelar det nån roll så länge jag håller mig till max 20gr om dagen?
Kram och tack för en inspirerande blogg!

Svara
Åse 21 mars, 2012 - 20:39

LCHF är ju inte främst en viktminskningskost och många kokböcker tar upp LCHF kost för alla människor, så nej turkisk yoghurt med bär och nötter är inte optimalt för viktminskning men det kan fungera.
Vad som fungerar för dig vet bara du och din kropp, så du får prova dig fram helt enkelt, fast generellt så skapar man en bra och trygg kropp som släpper i från sig vikt genom att äta regelbundet och tre lagom stora måltider.

Svara
Kristine 21 mars, 2012 - 17:27

Dette så nydelig ut.
Jeg har ikke spist pai på lenge. Gjett om det skal prøves 🙂

Svara
Åse 21 mars, 2012 - 20:40

Hoppas det smakar! =)

Svara
Cassandra 21 mars, 2012 - 16:45

såg ju galet gott ut ska testas! jag älskar paj!

Svara
Martin Klasson 21 mars, 2012 - 13:46

Hejsan hej!

Har du använt dig av hasselmjöl istället för mandelmjöl?

Jag har nog upplevt att hasselmjöl gör sig bättre än mandelmass-känslan som jag upplever attt man får av mandeln – då förstås beroende på vad man blandar den med.

Jag har lovat mig själv att ha en 56kilos-månad. Där jag bara lagar recept som finns här på sidan. Det är förvånande att du inte har en egen bok!

Dina chokladbollar var amazing – och kesoplättarna – WOW! Tack för att du finns!

Svara
Åse 21 mars, 2012 - 20:41

Hej Martin! Jag har hasselnötsmjöl men tycker det smakar för mkt hasselnötter, men det beror ju så klart på vilket recept man provar.
Tack för dina rara ord, vad glad jag blev! Kram!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.