Kikärtspaj med karamelliserad lök & chevre

av Åse

Än är inte sommaren förbi! Ni väntar varma och vackra dagar på oss hörrni!
LJUVLIGT!

Vi trädgårsfixar och ikväll kommer våra vänner Sara & Andreas med barn hit – så mysigt! Vi kör knyte och jag misstänker att ingen kommer somna hungriga ikväll hehe =)
Här kommer ett pajrecept som jag tycker ni ska prova! Hittade inspiration till fyllningen i Buffé.
Receptet på bottnen kommer från letsgoexplore.se
Första gången jag provade kikärrsbotten men det kommer inte bli sista gången! elat på 6 portioner får man en botten på endast 4 g kolhydrater. KIkärtor är ju essutom resistent stärkelse så bra för blodsockret.

Bottnen förgräddas i 20 minuter på 200 g sedan är det bara att fylla med valfri fyllning!

Min fyllning bestod av karamelliserad lök, oliver, chevre, tomater och en äggstanning.

Vi åt pajen med ugnsstekt hel oxfilé, tryffelaioli och snabb fond- och rödvinssås. En smarrig fredagsmiddag!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kikärtspaj med karamelliserad lök & chevre


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

Pajdeg:
1 paket (230 g avrunnen vikt) eko kikärtor (3dl)
2 msk olivolja/kokosolja/smör
3 msk mandelmjöl (eller annat mjöl)
några nypor salt

Fyllning:
5 gula lökor, i skivor
2 msk smör/olivolja/kokosolja
23 tsk torkad timjan
1 nypa salt
1 dl urkärnade kalamataoliver
200 gr. chevre
3 ägg
3 dl grädde
2 dl riven ost
2 krm svartpeppar
1 tomat i tunna skivor
1 dl mandelspån.
1 näve ruccola


Instruktioner

Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare med S kniv. Tryck ut degen i en pajform, nagga lätt med en gaffel.
Förgrädda pajskalet på 200 gr.ader i ca 20 minuter.
Höj värmen till 225 gr.
Stek löken mjuk i matfett i ca 20 minuter. Rör emellanåt. Den ska vara mjuk och lite gyllene. Rör ner timjan och en nypa salt. Fördela löken och oliver i pajbottnen.
Smula över chevren. Vispa ihop äggstanningen och häll över grönsakerna. Avsluta med riven ost, tunna skivor tomat och manelspån. Grädda i 25 minuter tills äggstanningen stannat.
Låt gärna stå några timmar innan servering.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

5 kommentarer

Lotta 13 september, 2019 - 06:35

Verkligen bästa pajskalet! När till och med sönerna gillar det 👌🏼😊
Jag gjorde en tacopaj och det blev super!

Svara
Åse 13 september, 2019 - 10:03

Vad roligt! 🙌🏻💕

Svara
Anna 28 augusti, 2019 - 23:47

Prova byt ut kikärtor mot stora vita bönor! Ännu bättre tycker jag! 🤗

Svara
Sandra 13 januari, 2024 - 19:39

Så gott pajskal ⭐️

Svara
Åse 14 januari, 2024 - 09:09

Roligt att det smakade! Tack för fin feedback 🤗

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!