Kesoplättar med champinjonstuvning

av Åse

Kommer ni ihåg de grillade mackorna med champinjonstuvning som var speciellt poppis på 80-talet? jag kommer ihåg att min syster ofta gjorde oordning en plåt som vi sedan mumsade på om kvällarna.
Just nu är jag inne på stekta champinjoner, är ju så gott! Så dagens lunch blev ugnsgratinerade kesoplättar med just champinjonstuvning! Gott, mättande och nyttigt!!
2 stora ”mackor”:
100 g keso
1 ägg
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
salt
6 stora champinjoner
3/4 dl grädde
2 msk färskost
salt, vitpeppar
Mixa ingredienserna till plättarna med stavmixer och stek dem, gärna i ekologiskt kokosfett (utan smak)
Skiva champinjonerna och stek i smör tills de fått fin färg. salta och peppra och häll grädde på, låt småputtra 5 minuter, red av med färskosten.
Fördela stuvningen på plttarna och gratinera 5 minuter på 225 gr.

 
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

22 kommentarer

Ylva 20 oktober, 2012 - 16:38

Åh. Det här skall jag testa. Jag älskar varma mackor och kesoplättarna som bas blir toppen. Är så himla glad för att du delat med dig av de här recepten. Självfallet har jag redan beställt din bok – men när släpps den egentligen?

Svara
Åse 21 oktober, 2012 - 11:02

Kika till höger ;)) i januari 2013! Roligt att du ser fram emot den! =)

Svara
Sandras Matkrypin 20 oktober, 2012 - 12:02

Åh, det lät ju riktigt gott! Svampstuvning är sååå gott 🙂
Jag hittade din blogg för ett par dagar sedan och jag har nu gått igenom hela receptarkivet och hittade massa goda och spännande recept. Jag äter inte LCHF själv men försöker dra ner på kolhydraterna så du har verkligen inspirerat mig 🙂 Tack för en toppenfin blogg!

Svara
Åse 21 oktober, 2012 - 11:02

Vad roligt att du inspireras! Vi kan alla inspireras till att göra lite bättre val även om man inte går ”all in” =)) Skön söndag!

Svara
mia 19 oktober, 2012 - 20:41

Jag äter inte strikt lchf för jag vill inte vara utan tex.majs,morötter mm så då har jag en fråga…. Man bör inte köpa light produkter har jag hört typ creme fraiche ,men om jag inte äter strikt lchf och extra fet creme fraiche istället för light blir det inte extra fett då,alltså jag blir tjock????????????? fattar ni??

Svara
Åse 21 oktober, 2012 - 11:04

Nej allt beror ju på i vilka mängder du äter. Man blir inte fet av fett men man blir fet av kolhydrater i mer mängd än våra kroppar behöver.

Svara
ULRIKA LINDE i New York 19 oktober, 2012 - 16:36

Det ser otroligt gott ut, något att testa! Vet dock inte om USA har alla igredienser men annars får man väll freestyla lite 🙂

Svara
Åse 21 oktober, 2012 - 11:05

Lycka till!!

Svara
Rina 18 oktober, 2012 - 21:19

Gjorde stuvningen med ditt lchf pannkaks recept. Ojojoj va gott! Hade västerbottenost på med. Längtar till lunchen imorgon.
Min 10 månaders son älskar pannkakorna:-)

Svara
Erica 18 oktober, 2012 - 20:22

Oj så gott det såg ut! Det ska jag prova i helgen, för jag måste handla först. verkar ju toppengott!

Svara
fian 18 oktober, 2012 - 17:15

Vet du vad man kan ersätta senap med??

Svara
Åse 18 oktober, 2012 - 18:30

I vilket samband??

Svara
fian 18 oktober, 2012 - 19:38

Tex att ha på en korv..eller till rotmos

Svara
Johanna 19 oktober, 2012 - 10:06

Köp dijonsenap, sen är sockerfri.

Svara
Åse 19 oktober, 2012 - 10:14

Jag köper alltid Slotts – Gourmet fransk senap, den är sockerfri.

Svara
Petra 18 oktober, 2012 - 15:53

Hej! Vad gott det ser ut! Ännu en variant på kesoplättarna. Jag använder mig ofta av dom, favorit är med salami och brie. Tack för många goda recept!

Svara
Åse 18 oktober, 2012 - 18:45

ja salami/brie är ju såååå gott! Prova salami, mozzarella med basilikaolja! Mums!

Svara
Paulina 18 oktober, 2012 - 14:55

Jag testade det här direkt! Passade alldeles utmärkt, för att jag hade alla ingredienser hemma! Och OJ, vad gott det var! Superbra tips! Kommer jag göra fler gånger! 🙂

Svara
Åse 18 oktober, 2012 - 18:47

Vad kul!! Håll till godo! =)

Svara
Sofie 18 oktober, 2012 - 13:34

Hej Åse! Jag har förstått att du använder dig av periodisk fasta emellanåt. Hur ofta kör du det? Och, framför allt, vad tycker du om det? Vore jätteintressant att höra din åsikt i ämnet!

Svara
Åse 18 oktober, 2012 - 18:50

Blir nog 4-6 dagar i veckan, beroende på vad jag gör etc.Jag har några inlägg här om periodisk fasta, använd sökfunktionen så hittar du dem! =)

Svara
Sofie 18 oktober, 2012 - 22:45

Tack för svaret! Dom har jag hunnit plöja, var mest nyfiken på om du fortfarande använder dig av det 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.