9,3K
Kesofrutti – Så gott!
Här kommer en gammal klassiker som jag postade först 2011, det är ju sååååå gott!
Fungerar lika bra till frukost som dessert.
Skriv ut
Kesofrutti – Keso ala Malta
- Portioner: 2
Ingredienser
- 250 g keso
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl rysk yoghurt
- 1 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver
Instruktioner
- Vispa grädden och rör ihop med övriga ingredienser. Servera med varma mixade hallon eller färska bär.
annonslänkar
56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎
29 kommentarer
Hej åse!
Skulle du rekommendera detta recept till frukost?
Mvh Erica
Det funkar! 🙂
[…] de andra tre står i burkar i kylskåpet. Perfekt! Väldigt enkelt att göra, receptet hittar du HÄR. Yummy […]
Hej
Testade detta receptet idag för en extra lyxig frukost. Det var supergott! 😀 Kommer vilja äta det här hela tiden nu ^^
Jag tycker att din blogg är otroligt bra och välfylld med goda recept. Det känns inte alls svårt att äta LCHF för en nybörjare som mig då det finns så himla mycket man kan laga utan en massa kolhydrater. Det känns nästan som en helt ny värld har öppnat sig^^ Det jag dock kan sakna är proteinbars av olika slag som jag alltid käkade varje dag innan eftersom jag tycker det är så gott samt smidigt att äta ”on the go”. Skulle inte du kunna lägga upp lite recept på olika bars som man kan göra själv?
Sedan undrar jag vad du anser om mellanmål? När jag kollar runt på LCHF-bloggar står det ofta att mellanmål ej behövs på en så fett-rik kost och att det är bättre att äta 2-3 stora mål. Jag själv skulle egentligen vilja äta mindre mål mat, men fler gånger. Funkar det med LCHF eller kommer man att gå upp i vikt av det? Jag tränar och rör på mig vääldigt mycket och har ej som mål att gå ner i vikt av LCHF, utan äter det bara av andra hälsoskäl.
Hej Evelina! Jag förespråkar inte bars så det är dessvärre inget som jag lägga ut.
Om du inte vill viktminska så kan mellanmål fungera men risken är att du blir hungrigare pga att hormonet leptin (finns bra info här: http://fyratimmarskroppen.se/visa_artikel.php?artikel=1866)
Det var sååå gott, mums! 😀 Tack!
Kul det smakade!! =)
Mums vad gott det blev!
Jag har också gjort en variant på det här: Blanda Keso, grekisk yoghurt och en skvätt grädde och servera med halvtinade hallon.
Jag tycker det funkar utan att vispa grädden. Kan också tänka mig lite vaniljpulver i.
Ska testa ditt recept också. Låter gott.
[…] Kesofrutti istället för risifrutti! @ 56kilo – Inspiration, mode och matglädje med LCHF, GI och…. […]
nej men guu så gott det där ser ut och mycket mycket nyttigare!!
Själv kör jag ½ tärnat äpple med kanel på i mikron på jobbet tills det börjar dofta och blandar med keso, grädde, solrosfrön och rostade mandelflarn. Inte renlärigt LCHF, men väldigt gott.
Tusen tack för tipset och receptet 😀
Gott!
Jag gjorde liknande detta receptet, fast jag vispade inte grädden så hårt och så sköljde jag keson i en sil och lät rinna av innan jag blandade i den i grädden och vaniljpulver och sukrin 🙂 serverade med halvtinade blåbär, blev en succé :))
Vi gör en supergod risifrutti.
Keso med färska bär och lite honung om man vill ha sötma.
Sonen älskar kesofrutti. Perfekt mellis istället för en massa socker. 🙂
Jag brukar inte söta den alls och så serverar jag med hemmagjord jordgubbssylt (jordgubbar och vaniljpulver som jag kokar ihop)… så gott! Nu var det ett tag sedan jag gjorde kesofrutti, nog dags igen. Tack för påminnelsen!
Mumma, som vanligt ; )
Gjorde din blomkålsgratäng igår, sjukt god. Skrev även matlista för nästa vecka då vi är iväg hela helgen. Blidde bara massa gott från din fina bok. Måste bara säj att du skall vara så nöjd, den är helt kanon. Du inspirerar jätte jätte mycket. Kul med nya goda recept så får topp betyg av familjen. Nu skall jag snart in till stan och lunch med finaste Anna (Hoffert), myspys. Ha en skön dag, kramis
De där skålarna är så fina med hjärtan. Jag har också köpt på mig ett par. 🙂 När man inte äter socker längre så får man köpa prylar som ersätter. Färg gör en glad!
Ha en fin dag!
Jag tog GENAST bort ”risifruttin” från min Mathem beställning. Klart att jag hellre gör egen till dottern som i övrigt älskar alla dina recept som vi testat.
Ja det var en del upprörda röster igår ang Aftonbladets artikel.
Själv är jag inne på min andra vända när det gäller lchf. 1:a gången så läste jag mycket om strikt lchf med minimalt med grönsaker, mycket fett och trodde att varje liten kolhydrat var min fiende:-(( jag gick sakta men säkert tillbaka till mjölmat & socker för jag var inte så sugen på 50 gram smör till min frukost eller att äta en handfull nötter efter träning. Jag gillar lagad mat och grönsaker naturliga fetter och minimalt med tillsatser .självklart mådde jag inget vidare av att gå till baka till mjölmat.
Så då hittade jag dig och din lchf som också är min lchf.
Har lärt mig så mycket av dig och mår så bra på detta sätt.
Mycket och nästan allt av din mat fungerar ju så bra på hela familjen ,för de gillar det också.
Jag tycker också att din brevkurs ( vecka 3 nu ) borde alla unna sig .
Den får en att tänka till och göra bra val.
Så bästa Åse tack för du finns!
Härligt Tina! Så roligt att höra! Det är viktigt att hitta sin egen variant! =) Stor kram!
Jag lägger keson i en sil och spolar av keson med kallt vatten först. Får då bort den lite salta smaken.
Bra tips! Jag gillar iofs den salta smaken men inte alla gör ju det!
Hej! Måste också testa på vispad grädde. TIll min dotter kör jag rysk yoghurt i stället för vispad grädde. Hon älskar vår kesofrutti och tar den gärna till frukost.
Jag ska prova med yoghurt också! :))
Det måste jag testa på mina barn. Den ena älskar grädde och den andra gillar keso så en mix borde ju bli perfekt. : ) De små hjärtformade formarna var jättesöta.
Har också gjort en variant av detta, blandade i hallon och blåbär :o) Sååå gott!
Så kul!
Jag gjorde precis så i julas. En variant på ris a la malta.
Helt godkänd.
Kram Helena
Mums! Det lät gott 🙂 Det måste jag testa