KESOBULLAR (glutenfria, lågkolhydrat)

av Åse

Good day!

Åh nu kommer värmen hörrni!
Underbart, jag klagar inte!

Jag ska strax bege mig ner till stan, hårfix! Håret ser ju aningens trist ut nu efter Spanien 🙈

För några dagar sedan så tänkte jag göra mitt kesobröd men ändrade lite i receptet och gjorde bullar istället! Så GODA!
Jag brukar ändra och tweaka men använder samma grundrecept. Mina tekakor är en variant på kesobrödet också.

Denna gången minskade jag äggen men ökade övriga ingredienser och då blev de inte så platta!
Jag hade även i 1 dl västerbottensost för dels gillar jag smaken och sedan tycker jag att det blir bra struktur på brödet! Västerbottensost är en bra ost i mat!

Bra brödstruktur!
Dessa blir perfekta som hamburgerbröd också!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kesobullar /Kesofrallor


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

2 dl keso (200 gr.)
1 ägg
1 dl riven lagrad ost (jag tog Västerbotten)
2 dl mandelmjöl
2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
1 krm salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Mixa ägg med keso (stavmixer) till en smet. Rör ner osten. Blanda de torra ingredienserna och vispa ihop med smeten. Låt svälla i 5 minuter.
Rulla 6 jämnstora bollar och lägg på bakplåtspapper.
Pensla med vispat ägg och strö sesamfrön eller annat frö över.
Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, tills bullarna ser gyllenbruna ut.
Ta ut och låt svalna på galler.

Noteringar

Per bulle: 198 kcal, 11 g protein, 2.5 g kolhydrater, 15 g fett

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

32 kommentarer

Angelica 16 februari, 2024 - 20:09

Supergott! ✨

Svara
Nina 4 september, 2023 - 14:38

Bakat brödet tre gånger och får inte till det. Platta plättar med frön. Vet inte felet, men kan ju vara min ugn eller något annat. Inga bullar för mig.

Svara
Åse 5 september, 2023 - 08:39

Nej jag vet tyvärr inte heller varför du misslyckas, för receptet fungerar =)

Svara
Nathali 4 april, 2022 - 09:36

Detta var nog det absolut bästa LCHF-bröd jag bakat, och jag har testat otaliga varianter! Så himla gott. Ska baka massor och frysa ner.

Svara
Morgan 23 januari, 2022 - 14:16

Tyvärr reste sig aldrig bullarna, utan blev platta. Vad kan ha gått fel? För receptet förutom att jag höjde temperaturen något. Bullarna låg på bakplåtspapper på plåt.

Svara
Åse 23 januari, 2022 - 14:21

Hej, du följde receptet men vad hade du för mandelmjöl och psyllium? Hade du pulveriserat psylliumfröskal från Lindroos?
Lät du de svälla innan du bakade dem? Var din ugn tillräckligt varm? Tänker om du höjde temperaturen gör ju bara att bullarna ser klara ut men bakas de tillräckligt länge då så de hinner bli klara?

Svara
Britt-Marie 5 mars, 2021 - 21:28

Detta är jättegott, går det att frysa?

Svara
Åse 6 mars, 2021 - 10:24

Yes!

Svara
Olivia 6 februari, 2021 - 15:42

Mina bullar blev svarta, alltså de är inte brända men de är svarta. Hade gärna delat bild här för de ser så komiska ut. Det enda jag gjorde annorlunda var att ha parmesanost istället för västerbottenost. Kommer inte testa det här receptet igen.

Svara
Åse 6 februari, 2021 - 15:43

Antagligen använda du Orkla Cares (fiber)HUSK – det ger det resultatet. Detta receptet använder Lindroos Fiberhusk. Inte samma produkt. Lindroos fiberhusk finns inte längre men detta är bättre än Orklas: https://www.lindrooshalsa.se/glutenfritt/ekologisk-psyllium/
Så, nej det är inte fel på receptet det är fel på de råvaror som andvänts.

Svara
Antoienette 14 januari, 2021 - 18:56

Jag har just testat detta recept. De ör fortfarande inne i ugnen men de ser helt makalöst goda ut😋😍

Svara
Åse 14 januari, 2021 - 18:57

Härligt!! 🙏🏻🥰

Svara
Jonny 6 november, 2020 - 17:33

Kan man använda något annat än keso eller kvarg?

Svara
Åse 6 november, 2020 - 17:34

Går säkert lika bra med creme fraiche, grekisk/turkisk/rysk yoghurt!

Svara
Karen 5 juli, 2020 - 13:25

Provade recept och de ser jättefina ut i form och färg men blev dödbakad!vad gjorde jag för fel?

Svara
Åse 5 juli, 2020 - 13:26

Är de dödsbakade så har de inte varit inne tillräckligt länge.

Svara
Marie Gustavsson 12 november, 2019 - 17:11

Hej. Kan man byta ut mandelmjölet mot pofiber istället? Gillar inte smaken av mandel i mina bröd.

Svara
Åse 13 november, 2019 - 04:18

svar till Sofie.
Du kan prova att byta ut enligt formeln: 1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl + 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk – jag kan dock inte garantera resultatet tyvärr.

Svara
Åse 13 november, 2019 - 04:19

Du kan prova att byta ut enligt formeln: 1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl + 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk.

Svara
Marie Gustavsson 13 november, 2019 - 05:10

Tack

Svara
Susanne 8 augusti, 2019 - 05:51

Jag testade att baka utan ost i smeten och tyckte det blev godare. Gillar att ha osten som påläågg istället. Jag hade näringsjäst istället som smaksättare. 🙂 Dock blev de inte som bullar men det jobbar jag på 🙂

Svara
Camilla 21 juli, 2019 - 16:37

Jag testade att göra dessa, men de blev som platta pannkakor och flöt ihop 😀 Jag vet inte vad jag gjorde för fel. Men det var god smak i alla fall 😊👌

Svara
Åse 21 juli, 2019 - 16:51

Nämen! Vad märkligt.. lät du smeten svälla? Hur var konsistensen på bullarna när de rulladdes?
Keson mixades med ägget? Vilket manddelmjöl hade du?

Svara
Camilla 21 juli, 2019 - 16:58

Ja, jag gjorde som det stod men det kanske inte svällde tillräckligt länge. Jag hade Icas mandelmjöl. Det var fast konsistens så de var lätta att rulla till bollar. Men jag ger inte upp så lätt, jag ska testa igen 😀

Svara
Åse 21 juli, 2019 - 16:59

Hm vad märkligt! Prova att höja värmen ett snäpp nästa gång så de gräddas lite fortare, då kanske de behåller formen bättre!
Hör av dig hur nästa batch blir 😁

Svara
Camilla 21 juli, 2019 - 17:08

Det ska jag prova! Tack 😊

Camilla 24 juli, 2019 - 20:39

Gjorde dessa igen i dag och i dag blev det bullar av dem 😊

Åse 25 juli, 2019 - 09:29

Vad bra! 🔆👌🏻

Angelica 16 juli, 2022 - 12:52

Hej!
Kan man bara utesluta ost om man inte vill ha det eller måste ersättas med nåt annat?
Kan jag använda Finax röda mjölmix istället för havremjöl?

Malin 20 juli, 2019 - 07:22

Kan jag byta ut mandelmjölet mot något annat? Allergi mot mandlar, solrosfrön och pumpakärnor

Svara
Nina 19 juli, 2019 - 17:17

Går det att byta ut keso mot kvarg? Jag gillar inte keso och köter det aldrig men kvarg använder jag flitigt 🙂 På engelska benämns båda som cottage cheece.

Svara
Åse 19 juli, 2019 - 17:24

Hej!
Du kan använda kvarg om du vill!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.