Kanelsockrade saffransplättar med lingongrädde

av Åse

Hej hej på er!

I går var det premiär för saffransplättar! De brukar jag mumsa på till frukost runt denna tiden 🌟
Såååååå goda ju!

Saffransdoftande vaniljplättar som jag sedan doppar lite i kanelsocker på Ica sötströ.

Gott att dela en tallrik till fika =)
Lingongrädden kan bytas ut mot yoghurt, jag föredrar nog det egentligen men kidsen ville ha grädde.

Jag använder Lindahls vaniljkvarg som är sockerfri men man kan använda vanlig kvarg om man föredrar det, de blir ju inte så söta då men smaken är som baken. Tillsätt lite vaniljpulver eller vaniljextrakt istället om du använder naturell kvarg.

Vill man hellre använda riktigt socker än Ica sötströ så är det så klart valfritt.
Jag har en halv skopa vaniljproteinpulver i också för det påverkar både smak och lite konsistens men det går utan också.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kanelsockrade saffransplättar med lingongrädde


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

Plättsmeten:

2 ägg
1 dl sockerfri vaniljkvarg
1 tsk bakpulver
1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 paket saffran
15 g vaniljproteinpulver *valfritt
kokosolja utan smak att steka i (de blir frasigast av olja)
1 msk kanel + 1 msk sockerfri sötning

Lingongrädde:

1 dl vispgrädde
1 dl lingon


Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
  2. Hetta upp en panna med oljan och dra ner till 50%. Klicka plättar (ca 1/2 dl smet) i pannan och stek dem ca 5 minuter på varje sida. Vänd försiktigt.
  3. Vispa grädden och rör ner 3/4 dl lingon. Klika ut på plättarna och garnera med resterande lingon.

Noteringar

Blir ca 8-9 plättar

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

6 kommentarer

Ann-Christin Hartman 25 november, 2018 - 12:36

Hej! Tänkte prova detta recept nu. Ska kanel och socker vara i plättsmeten eller strös det på de färdiggräddade?
Ha en skön söndag!

Svara
Åse 25 november, 2018 - 14:51

Hej! Det strös på sedan 🙂

Svara
Siw 20 november, 2018 - 20:56

Hej! Detta vill jag prova! 😀
Vilken typ av grädde använder du i matlagning och till desserter och bakverk?
Hälsningar Siw

Svara
Åse 20 november, 2018 - 20:56

Hej! Alltid vispgrädde!

Svara
Nancy 20 november, 2018 - 14:30

Hej Åse!
Keso är snällare för min mage men jag undrar -vad blir det för smak och konsistensskillnad mellen keso och naturell kvarg? 🙂

Svara
Åse 20 november, 2018 - 14:35

Hej! Kesoplättar får en lite annan konsistens men funkar bra!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.