Kalvfärsbiffar med krämig svampsås

av Åse

Hej raringar!

Vilken ljuvlig dag!

Nya ytterdörrarna är på plats, åh så hääääärligt! Och så har vi installerat Yale Doorman så slipper vi nyklar, bara kod!
Förrådsdörrarna är kvar och sedan ska nya rännor upp.
(Klinkern vid dörren ska målas grå)

Jag och Anna åkte ut till supermysiga Enkla Ting i Vallåkra vid lunch – åh vilket ställe! Såååå snygga kläder, krukor, skor, väskor, inredning och mysig lunch! Får nog ta mig tid att fotografera nästa gång så ni får se! Under tiden, kika in till Enkla Tings instagram

Räkmacka på lunchmenyn men jag bad dem skippa mackan och fick en sallad istället! Inga problem att äta lågkolhydrat någonstans!

Köpte en så snygg magväska i skinn 💕 Velat ha en liknande såååå länge!

Nåja! Över till gårkvällens midag =) Detta var SÅ gott! Tror banne mig jag lyckades göra den godaste svampsåsen ever, eller så är det bara så att jag är oerhört förtjust i svampsås och det smakar alltid så rackarns gott! Som sushi typ! (det godaste jag vet)

Ugnsrostad rotselleri till, älsk på det!

Saltgurka och sockerfri lingonsylt är ett måste!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kalvfärsbiffar med krämig svampsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Kalvfärsbiffar:

500 g kalvfärs
1 dl grädde
1 ägg
1 msk dijonsenap
2 msk kalvfond
1 krm peppar

Svampsås:
300
g färska eller frysta champinjoner eller annan svamp
2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finriven
4 dl grädde
2 msk lingonsylt
2 tsk kinesisk soja
12 msk kalvfond
1 oxbuljongtärning
salt, vitpeppar
1/2 tsk torkad timjan eller 2 kvistar färsk
smör
ev en skvätt torr sherry


Instruktioner

Rör ihop ingredienserna till biffarna. Rör inte onödigt mycket, bara så allt blandas.
Forma 8 biffar och stek på båda sidor i smör. Lägg i form och håll varm.
Skiva champinjonerna. Fräs i het panna tills vattnet ångats ur.
Lägg i en rejäl klick smör. Lägg i schalottenlöken och vitlök. Fräs tills svampen är gyllenbruna och lite krispiga. Häll på grädden, soja, smula ner buljongtärning (och sherry) och låt allt puttra ihop på låg värme  tills såsen tjocknat.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

6 kommentarer

Jenny 16 september, 2019 - 20:22

Vad är det för märke på dörren?

Svara
Åse 17 september, 2019 - 10:26

Den kommer från Bauhaus, vet inte märke – tror Safco

Svara
Annika 12 september, 2019 - 22:43

Wow ett helt nytt hus!! Så fint!!

Svara
Åse 13 september, 2019 - 10:02

Taaaack! Ja känns så roligt!

Svara
Sunny 12 september, 2019 - 21:13

Gud vad fint det blir! Vi har också yale doorman. Bästa köpet någonsin! Spar timmar i veckan på att slippa leta hemmanycklar… älskart!

Svara
jessica Eliasson 12 september, 2019 - 21:03

Låter ljuvligt. Ska absolut testas. Är på sista dagen av en 4 dagars vattenfasta och plågar mig själv med att läsa din blogg. Så mycket fantastisk mat. Tack för att du delar med dig. Du är grym.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.