Hur är det egentligen?

26 augusti, 2010

Haha, jag förstår att ni inte hänger med i svängarna men egentligen är det inte så mkt nytt.
Hela sommaren har jag ätit lågkolhydratkost MEN det har blivit en hel del gottehelger med snabba kolhydrater (inte så mkt socker dock), det bidrog väl med 1-1,5 kg, sedan var det Rhodos där jag ökade 2,3 kg (egentligen mer men det var bara vätska som försvann efter 1 dag)
Jag har levt balanserat men gott i bland och jag har inget dåligt samvete!
Förra onsdagen började jag med Cambridge, meningen var att köra rent men det är inte så lätt alla ggr med vänner och familj m.m, så from onsd-onsd så körde jag kombinerad kur, dvs två milkshakes och 1 lågkolhydratmåltid. Detta resulterade i -3,8 kg (en del vätska!)
I går så kände jag att jag var tillbaka i den vikt jag varit i sommar innan Rhodos (och vågen pekade på ytterligare minus i morse = 60,8 kg) så då kändes det inte värt att fortsätta med Cambridge (för roligt är det ju inte) och jag bestämde mig för att gå över helt på strikt lågkolhydrat (LCHF, GI Rivstart – kärt barn har många namn), det är den kosten som är enklast för mig att följa.
Målet är -1 kg i veckan till 56 kg.
I dag var jag och shoppade loss på MAXI, massa goda ostar, kött, fisk och skaldjur, grädde, creme fraiche och grönsaker – det är ju stommen =) Massa receptidéer snurrar i huvudet! I kväll blir det torsk!
Jag har ju under åren med lågkolhydrat hittat mitt eget sätt och det är inte riktigt LCHF för jag överäter inte fett, med LCHF är fettandelen 70%, jag satsar mer på protein men använder fullfet mejeri. Min kost liknar mer GI-metodens Rivstart, dvs mer nyanserad. Jag räknar vare sig kalorier eller kolhydrater, utan äter när jag ’r hungrig och slutar när jag är nöjd.


Jag funderar på att börja skriva kostdagbok nu ett tag, mkt för egen del, för att titta tillbaka på.


Mellis: 1 skiva Finn Crisp med bregott, rökt skinka och lite avokado.

Annonslänkar via APPRL

Vecka 39 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


21 kommentarer

livetoday - 52 kilo 28 augusti, 2010 - 14:47

ÅSE!!! du har inte funderat över att köra en detoxkur? det håller jag på med just nu!!! det är faktiskt helt fantastisk! kika in på min blogg om du vill om du vill se lite vad det handlar om, om du inte redan vet det vill säga 🙂 STOR KRAM!!!

Svara
Laila 27 augusti, 2010 - 12:44

Visst är det trist med cambridge och svårt att kombinera med socialt liv och familjeliv. Jag tragglar också med ”de sista 5” och äter cambridge nu. Ska dock på fest ikväll m jobbet så då blir det rödvin och bara grillspett med feta och sallad. Är jag bakis imorgon blir det ägg och bacon + ev tacos med allt utom tacoskal imorgon. Sen har jag inga sociala event under hela september så då ska jag ta 2 v till på CK. Sen blir det GI rivstart.

Förresten, har du läst boken ”Hjärnkoll på vikten”? Riktigt bra bok om hjärnans kemiska belöningssystem, hormonreglering och hur ätbeteendet påverkar hjärnans kemi. Mycket intressant, billig också!

Ska titta in och norpa lite recept ibland :).

Svara
Åse 27 augusti, 2010 - 12:47

Nej men jag har läst många andra artiklar som tar upp detta. Jag vet att LC kosten har hjälpt mig bryta mkt av mina dåliga matvanor, dvs hur hjärnan manipulerade vad jag stoppade i mig, när och hur jag åt. Mycket intressant!
Lycka till med CK etc!

Svara
Annika 26 augusti, 2010 - 22:07

Ja, du… liiiite svårt att hänga med i svängarna.. hi hi.. Men nu tror jag att jag har koll på läget och det verkar som vi äter och tänker ganska likt.

Men jag har svårt för att inte räkna points, kalorier, väga och mäta. Gör jag inte det så äter jag för mycket. Så är det. Jag behöver den där kontrollen genom att räkna.

Dock så beundrar jag dig (och många andra) som kan ”känna av” och sluta äta när de är mätta. Att ta lagom på tallriken (utan att väga och mäta) och nöja sig med det.

Du är superduktig, Åse! Det vet du att jag tycker.

Stor kram.

Svara
Åse 27 augusti, 2010 - 12:48

Stor kram tillbaka!!

Svara
UlricaW 26 augusti, 2010 - 17:09

Är nyfiken hur du gör, lagar du olika mat till barnen och dig? Jag har 3 barn och tycker att det är jätte svårt att anpassa maten så hela familjen ska bli nöjda.

Svara
Åse 26 augusti, 2010 - 17:18

Nej absolut inte, till de barn som vill så serverar jag kolhydrater! Det är ju vanlig mat jag lagar, jag bara utesluter kolhydraterna och har grönsaker i stället.

Svara
jennyh 26 augusti, 2010 - 16:47

Vad skönt det måste vara å veta hur man vill äta. Själv har jag jätte svårt att bestämma mig, försöker med propoints men har svårt med motivationen och ingen lust att räkna och skriva upp allt. Vet att lågkolhydrat funkar, tar ju hand om sug och allt, men har svårt att komma igång. När jag äter så saknar jag att äta en god smörgås på morgonen….. Nåja någon dag ska jag väl komma igång för viljan finns ju!!!

Svara
Åse 26 augusti, 2010 - 17:19

När det gäller lågkolhydrat så ta du din smörgås i bland, med betoning på ibland, ju längre tid som går ju mindre sugen på den där mackan blir du!

Svara
Jessica 26 augusti, 2010 - 16:01

Det går ju som på räls för dig ju(men jag trodde inte annat heller..hahaha)
Tips på recept är alltid välkommet:))
Kör inget, men laga mat gör jag ju:))HAHAHA

KRAM

Svara
Margitha 26 augusti, 2010 - 15:04

En dum fråga 😉

Hur sparar du avokado? Eftersom man kanske inte äter upp hela

kram o hej

Svara
Åse 26 augusti, 2010 - 15:05

Med kärnan i, gnid mjölk på köttet och stoppa i kylskåpet!

Svara
Margitha 26 augusti, 2010 - 15:24

Okey!! Tack för det tipset.

Svara
anje01 26 augusti, 2010 - 13:59

HEJ.Känner mej laddad som fa…att läsa dina recept och mat dag bok ,för nu är det bara att ta tjuren vid hornen
och bita ihop.Har nu i en vecka varit sten hård med vad som har stoppats i kak hålet. Och det har gått över förväntan bra.(Det blev en maffig vanilj bulle när dom var ny bakad….)Till helgen är vi bort bjudna på kräft skiva ska försöka att hålla igen så gott det går.
Ha det bra kram..:)

Svara
Åse 26 augusti, 2010 - 15:05

Heja dig!! Bara kämpa på! =)

Svara
Nadja 26 augusti, 2010 - 13:42

Väntar med spänning på recept och idéer 🙂 Denna veckan är det nystart även för detta hushållet …

Svara
Ida A 26 augusti, 2010 - 13:18

Perfekt med recept! Då får jag lite nya tips och ideér till mat snart…kör själv Gi rivstart sedan 1 vecka tillbaka (undantag lite godis och fika), gick dock enbart ner 0,6 kg men jag hade ju festat lite och är nöjd ändå. Lycka till. Kram Ida A

Svara
Åse 26 augusti, 2010 - 15:06

Ett minus är ett minus! =) Kram

Svara
Kristina 26 augusti, 2010 - 13:16

Du vet själv bäst vad som passar din kropp!:) Jag mår bra av lågkolhydratkost men går inte ner i vikt o det passar inte in i min vardag. Lycka till!! Följer dig oavsett vad, hur eller varför du äter;) Alltid lika givande:) kram

Svara
Anna-Lena 26 augusti, 2010 - 12:53

Varför ”trycker” man i sig mer på semester, men det är väl kanske det som är semester ; ) Man får surt ta tag i det sen, men jag är redan som du på ”banan”. Skönt att komma igång med träningen nästa vecka, för jag väntar tills dess, vill ju inte bli sjuk igen ; )

Kramis AL

Svara
Åse 26 augusti, 2010 - 15:07

Moffdjävulen tog över MIN kropp det är då en sak som är säker, jag ville ”passa på” för kung och fosterland!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.