Hallon- och Kokospannacotta

av Åse

God kväll på er!
Tänkte bara dela med mig av detta receptet som vi ätr ikväll =) SLURP!
Mejerifri och suuuuupergod!
08052015-ase_annabok©asealkman-114
 
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hallon- och Kokospannacotta


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 st gelatinblad
  • 2,5 dl krämig kokosmjölk (t.ex Santa Marias Extra Creamy)
  • 1 vaniljstång
  • skalet och saften av ½ lime
  • 1 dl frysta hallon
  • 23 msk sockerfri sötning eller några steviadroppar

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter.
  2. Gröp ur kärnorna ur vaniljstången och lägg dem i kastrull med kokosmjölk och saften och skalet från limen. Rör ner sötningen. Koka upp och låt sjuda någon minut.
  3. Rör ner hallonen och låt dem bli varma.
  4. Dra ifrån kastrullen från plattan.
  5. Ta upp vaniljstången och mixa pannacottan slät med stavmixer. Sila och rör ner gelantinbladen.
  6. Häll upp i små Creme bruleeformar och låt stelna i kylskåp 3-4 timmar.
  7. Vid servering, doppa formen lite snabbt i hett vatten och stjälp upp på fat. Servera med lite bär.

Noteringar

  • Per portion: 247 kcal, 4 g protein, 5.5 g kolhydrater, 22.5 g fett

Nutrition

  • Serving Size: 2

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

11 kommentarer

Emma 28 december, 2019 - 20:09

Kan man ersätta gelatinblad med gelatinpulver?

Svara
Lina 15 januari, 2016 - 17:27

Hej! Vill börja med att tacka för din underbara blogg! Äter i princip bara mat inspirerad härifrån 😛
Undrar om det krävs mer gelatin i panacotta baserad på kokosmjölk än den pannacotta som är baserad på grädde? Brukar göra din pannacotta med grädde som bas och då är det 2blad gelatin till 5dl grädde?
Vänligen Lina 🙂

Svara
Åse 15 januari, 2016 - 17:29

Hej! Japp det måste man :)) trevlig helg!

Svara
Berit Strandberg 11 januari, 2016 - 13:37

Har läst någonstans att det är mycket viktigt att djupfrysta hallon får ett dopp i hett vatten. Detta gäller hallon som inte är svenska. Då riskerar man magsjuka, som drabbade ett äldreboende i Skåne efter de fått upptinade okokta hallon till dessert. Sedan dess har jag bara köpt färska och de är ju så dyra ♥

Svara
Åse 11 januari, 2016 - 13:46

Jag köper enbart Polaricas som jag litar på så jag använder frysta hallon 🙂

Svara
Cecilia 11 januari, 2016 - 08:49

Pannacotta som är så otroligt gott. Jättefin blid 🙂

Svara
Malin 10 januari, 2016 - 16:02

Så gott o fräscht. Ska testas

Svara
KikkiSandström 10 januari, 2016 - 15:08

Oj så gott det ser ut!!! Måste testa – definitivt!

Svara
Susanne 9 januari, 2016 - 21:57

Vart kommer den superfina tallriken ifrån ? Tack för en superbra blogg 🙂

Svara
Åse 9 januari, 2016 - 22:04

Den kommer från PIP Studio 🙂 kul du gillar bloggen!

Svara
Camilla p-a 9 januari, 2016 - 20:50

Åh, tack! Det får bli morgondagens gott! Idag blir det din kladdkaka…försöker vänja familjen vid mindre sött bl.a! 😉
Undrar, är det bättre med din kladdkaka med ekologisk rårörsocker än vanlig kladdkaka? Tänkte på om fett och socker blir värre kombo än vetemjöl och socker? Har försökt att baka med sötningsmedel, men det har inte gott hem! 😉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.