Häckebergas grovbröd

av Åse

Provade ännu ett snabbröd i går. Jag brukade ju göra Turbolimpan förr men dels tycker jag att det är för sött och så är det ju så hiskeligt många ingredienser i. Så därför tyckte jag att detta brödet verkade både gott och billigare och ännu snabbare att göra och det var en höjdare!! Oj oj, detta lär jag göra måååååånga ggr! Ett mjukt grovt bröd som är saftigt! Jag lade till 1 dl solfrofrön för det mättar längre!
Vill man inte ha solfrosfrön i så blir det 1 PP mindre per skiva.

We have a winner!!!

4 PP per skiva (20 skivor Per bröd)

9 dl vetemjöl
9 dl rågsikt
2,5 dl rågkross
1 dl solrosfrön
2 nyper salt
5 tsk bikarbonat
5 tsk bakpulver
2,5 dl ljus sirap
1 l filmjölk

Blanda alla torra ingredienser först tillsätt sedan filmjölken och sist sirapen. Smöra två avånga brödformar och strö lite havregryn i botten, fördela smeten i formarna och baka på 150 grader i ca 2 timmar. Lägg ugnsfolie på när skorpan inte behöver få mer färg.

Skiva upp och njut!

IMG_5702

IMG_5708

Jag äääääälskar hembakt bröd!
Nu ska jag njuta av min frulle, givetvis med detta brödet 🙂

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

57 kommentarer

Jenny H 11 april, 2012 - 18:53

Hej! Jag bakar just nu detta bröd, såg såå gott ut! Men jag undrar vad dessa PP innebär som ni skriver om.. Hur mycket är en skiva i kolhydrater?

kram kram o tack för tipset!

Svara
Åse 11 april, 2012 - 20:59

Det är gamla pro points uträkningar 🙂 viktväktarna. Här finns många gamla viktväktarrecept som inte fungerar i LCHF livsstilen. Tyvärr 🙂

Svara
EvaM 3 februari, 2010 - 21:44

Tänkte bara säga hej och tack för att du ger och har gett mig så mycket inspiration. Är from idag åter med i VV på jobbet och nu gäller det…
Tack för en fantastisk sida, underbara recept och ett stort grattis till dig och din framgång.

EvaM

Svara
Åse 4 februari, 2010 - 18:49

Kör hårt!!

Svara
Britt-Marie 2 februari, 2010 - 18:52

Bakade brödet igår. Supergott!!
Och så enkelt att göra.Gillar sådana recept.

Kram

Svara
Anita 1 februari, 2010 - 12:17

Vilket härligt bröd. Rapport från Thailand +39,4* i skuggan och 29,1* i vattnet. Stortrivs, skönt slippa snön. Ha en bra vecka.

Svara
Åse 1 februari, 2010 - 12:29

Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh blir grön av avund!!!!

Svara
Nelson 1 februari, 2010 - 10:56

Härligt med nytt bröd-recept.
Jag provade en gammal favorit igår och gjorde filmjölkslimpan. Så gott det är 🙂

*kram*

Svara
Åse 1 februari, 2010 - 11:07

Filmjölkslimpan = Turbolimpan, som jag skrev här ovan 😉 Tycker den är lite för söt.

Svara
Tove 1 februari, 2010 - 05:52

Hej!
Tack för tipset. Här ska bakas idag vill jag lova. Saknar mackor och har svårt att hitta något gott bröd som är tillåtet och mätar bra samt kostar lite i VV konceptet…..så tack ännu än gång. Kram

Svara
gemini 31 januari, 2010 - 20:47

Ser gott ut, ska testas nån gång!
Även jag bakade lite här hemma igår och det blev ett kanongott bröd som finns i min Blogg. Bara 3,5 pp/skiva.
Välkommen in och kika på receptet!

Svara
Sandi 31 januari, 2010 - 20:45

Mums, det ska jag prova!
Kram

Svara
jennyh 31 januari, 2010 - 17:09

Mmm det brödet ska jag baka!

Svara
Mathilda 31 januari, 2010 - 15:23

Jössös vad gott det ser ut! Får man beställa en skiva eller två till februari? 😉

Svara
Mariah 31 januari, 2010 - 13:46

Vad baksugen jag blir!
Ditt långpannebröd har jag tänkt testa länge men jag blir bekväm när jag handlar och så slinker det ner en förpackning köpebröd istället för ingredienserna 🙂

Jag har hittat min ”jag-är-så-sugen-på-något-sött-choklad-gott-att-tugga-på” räddning. Kellogs Special K bliss, små barer med mörkchoklad och hallon. 2pp/st. Suveränt!

Igår hade jag MEANDI party, vårkollektionen innehöll så mycket fina kläder. Shoppade loss till både barnen och mig själv. Ska bli så härligt med vår när man är lättare och känner sig fräschare än på länge.

Kram till dig och hoppas din helg varit god och rolig!
//Mariah

Svara
Evalon 31 januari, 2010 - 09:45

Härligt med ett par nya recept på bröd! Tack!

Hoppas att helgen har varit bra!

Ha det gott!

Svara
Emelie82 31 januari, 2010 - 09:13

… Vilken underbar blogg du har till att börja med…

Såg detta bröd och detta ska garanterat provas nu när vi ska ha kalas… Är en VV, och tycker det är kul att baka så detta kommer bli superb!!

Svara
Liiza 30 januari, 2010 - 22:05

oj tack för tips, nu ska här bakas! 🙂

Kraam! Lisa

Svara
Sammy 30 januari, 2010 - 21:52

Mmm det lät som ett gott bröd, måste testas.

Svara
S 30 januari, 2010 - 20:39

Mums! Brödet ser jättegott ut!/Sara

Svara
Lotta A 30 januari, 2010 - 19:50

Det ser ut som ett underbart gott bröd!
Detta måste testas……
Tack för all inspiration som de ständigt levererar,
i dina fina och läckra bilder.
Detta gör att jag vågar att vidga mina vyer lite inom matlagning och bakning.
Kram

Svara
Anemona 30 januari, 2010 - 16:23

Hej!
Måste ju bara säga HEJ när jag hittar hit och registrerar mig. Vilken underbar sida!

Själv nybliven på VV för första ggn, men äter mer protein och fett än dem generellt, så lite modifierat så, har bl a en diabetiker klass 1 hemma.

Brödet verkar enkelt och lättbakat, men jag skulle aldrig ha i en sån stos socker/sirapsmängd. Men det är ju jag det. 🙂

Hoppas du har en fin helg, och tack för att jag fick komma in. Jag kommer tillbaka.

Svara
zmila 30 januari, 2010 - 15:06

Innebär det att det blir 10 skivor per limpa eller blir det totalt 40 skivor på två bröd???

Svara
lotta 29 januari, 2010 - 22:32

Hej Åse! Av olika anledningar har jag inte varit inne på din blogg på ett tag (tidigare var det minst en gång om dan’) Kul att vara tillbaka! Lika frestande och stimulerande som vanligt, fint med en nya designen också! Imorgon har vi gäster och i vanlig ordning hittade jag ett recept på din sida, Konjakskyckling. Gjort den tidigare och det var supergott! Trevlig helg1

Svara
JennieRogestam 29 januari, 2010 - 22:19

Låter riktigt gott 🙂 får nog baka det i helgen.
Tack för alla bra matförslag 😉 jag har också en del viktväktarrecept på min blogg, kika gärna om du vill. MVH Jennie

enfrokenpalandet.blogspot.com

Svara
mallaba 29 januari, 2010 - 19:53

Då får man ta fram bakgrejerna igen….det ser ju fantastiskt gott ut……och jag tror jag kan lita på ditt tycke….trevlig helg!!!

Svara
Ida.O 29 januari, 2010 - 19:34

Du är så duktig på att laga mat, ser såå gott ut.

Svara
Biggan 29 januari, 2010 - 17:44

Jag har bakat typ detta bröd i många år och det är så himla gott. Ett riktigt favoritbröd här hemma hos oss.

Trevlig helg!

Svara
pinkladyw595 29 januari, 2010 - 21:29

det kommer det att bli hemma hos oss med….kanon gott men jag skall ta valnöt kärnor istället för solros kärnor…

Svara
Cat 29 januari, 2010 - 16:19

Ville bara önska dig och din fina familj en riktigt Trevlig Helg!!!
Kram

Svara
pinkladyw595 29 januari, 2010 - 16:09

Hej igen en liten fråga bara, eftersom det var en otroligt kladdig (bröden står i ugnen nu) smet så undrar jag bara klarar Kitchen Aid denna smet och använder du degkroken ???? (jag skall ju snart köpa en sådan maskin därför undrar jag.)Har ett liknande recept och med den smeten kraschade motorn på assistenten…vilken rökutveckling det blev. Kan man ha mer otur….

Svara
Åse 29 januari, 2010 - 16:10

Jadå, KA:n fixar det ;))

Svara
pinkladyw595 29 januari, 2010 - 16:16

Tusen tack för svaret….då känns det bättre, för jag gillar dessa kladdiga bröd smeter, men skulle nog göra dem oftare om jag hade en maskin som fixade det…

Svara
Cat 29 januari, 2010 - 16:24

KA:n fixar allt ;O))
Finns en ny visp (BeaterBlade visp med vingar som skrapar bunkens insida samtidigt som den vispar)att köpa såg jag för ett tag sedan, så det önskar jag mig.
Men vet inte om den passar min KA (Har en större och starkare modell än de i vanliga handeln)

Svara
pinkladyw595 29 januari, 2010 - 16:50

den måstes inhandlas direkt jag köper KA:n super bra grejor det finns….tack för svaren….

Svara
Katharina 29 januari, 2010 - 14:24

va gott det ser ut! har ett liknande recept men ska fylla på med dina ingredienser…tack för brödtipset!!
ha en bra helg!!=)

Svara
Aika 29 januari, 2010 - 12:47

När maken förätit sej på turbolimpan, och tömt frysen som e fylld med läckerbitarna, ska jag prova detta! Puss o trevlig helg på Er hela klanen F-F!

Svara
Åse 29 januari, 2010 - 13:52

Same same kusselina! Puss

Svara
Innerjoin 29 januari, 2010 - 12:47

Mmmm, ser så gott ut! Fråga: Skär du så jämna skivor, eller har du ”skivarmaskin”? Skivar du dem innan du fryser in?

Svara
Åse 29 januari, 2010 - 13:52

Haha neeeej gud nej, jag använder skärmaskin! Ett av de bästa köpen jag gjort!

Svara
Åse 29 januari, 2010 - 13:53

Yes, skär alltid upp bröd innan jag fryser in. Har aldrig bröd ute utan tinar upp innan jag äter.

Svara
challe 29 januari, 2010 - 11:35

Mums sugen på att baka… Har kokat hel dinkel och tänkte pröva Leilas ”galet goda bullar”. Spännande! Någom som testat dessa?

Svara
Liz 29 januari, 2010 - 10:42

Trevlig helg!!! <3

Svara
Teres 29 januari, 2010 - 10:17

Detta ska jag också pröva mumsigt såg det ut.

Kram och trevlig helg

Svara
anna-lena 29 januari, 2010 - 09:50

Detta MÅSTE jag bara göra, jag har med ett annat filmjölksbröd som jag brukar göra med det är oxå sött. Så detta låter kanon. ÄLSKAR verkligen att baka, men är man gammal bagardotter så är man, jag är i stort sett uppvuxen på ett bageri ; )

Ha en underbar helg, vi skall till Göteborg och träffa hela släkten

Kramis Anna-Lena

Svara
ak74 29 januari, 2010 - 09:35

Åhh va gott det måste provas!
Trevlig helg.
Kram

Svara
balena 29 januari, 2010 - 09:19

..jag menar ha en trevlig helg…

Svara
balena 29 januari, 2010 - 09:18

Ser helt underbart ut!! Tack för att du delar med dig med underbara recept som dessutom är PP-märkta.
Jättekramar och ha en trevlig kväll!

Svara
Charlotta 29 januari, 2010 - 09:04

Ska kolla över vilka ingredienser som finns hemma i skåpet och handla det som behövs redan idag. Ser så gott ut och framförallt vill man ju ha ett gott, mättande och hälsosamt bröd. Tack och trevlig helg!

Svara
Jenjo 29 januari, 2010 - 08:25

Men Åse… Hur ska jag hinna annat än att baka!? Detta är ju ytterligare ett recept som måste provas! Fast det gör jag ju med glädje. 🙂
Ha en underbar helg!
KRAMIS

Svara
Åse 29 januari, 2010 - 08:31

Sorry! Haha 😉 Ja detta måste du prova! Jag rapporterar in när hungern slår till men jagtror jag håller mig länge på detta! Kändes mastigt och rejält! GOTT!

Svara
HelenaA 29 januari, 2010 - 08:24

Det där ska jag absolut testa, tack så mycket för tipset 🙂 Ha en trevlig helg!

Svara
MariaGunilla 29 januari, 2010 - 08:19

Mmm gott bröd IGEN, jag laddar mentalt och gläds åt att jag inte äter bröd just nu. Har hittat känslan och är jättenöjd, tappar mina HG så sakteliga. Hur mår din andra brön?;) Mina tror jag mår bra, ska på koll i nästa vecka. Håll tummarna!

Svara
Cissi II 29 januari, 2010 - 08:11

Hur kan du få så fina bröd?! Har du bakmaskin?

Svara
Åse 29 januari, 2010 - 08:18

Haha nääää, men det hade ju varit trevligt att ha!

Svara
Linruz 29 januari, 2010 - 08:03

Mums…tack för tipset!
kram Lina

Svara
pinkladyw595 29 januari, 2010 - 07:42

Wow detta brödet skall jag göra idag, är ledig men jag måste köpa rågkross finns ej hemma…älskar bröd utan jäst för det misslyckas jag jämt med….men det blir väl bättre om man övar men jag kör utan så länge jag vill.
Tusen milioner tack för allt du delar med dig av…jag blir lite ”avis” när du är så duktig på att fota, har likadan kamera som du men jag får inte till det….skall anmäla mig på kurs i vår..det blir nog bra och ha en underbar helg, vi är också bortbjudna i helgen men ska sköta mig ändå….

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.