Grymt god Fajitasgratäng

av Åse

Gooooood morgon!
Nu är jag ifatt med sömnen! Har sovit 8-9 timmar hela veckan så idag vaknade jag pigg och alert vid 8 och möttes av man och mina tre yngsta som gjorde sig klara för tåget mot Malmö. Igår kände jag mig som ett vrak!
Jag och twinsen är ensamma hemma hela helgen och jag ska jobba, jobba, jobba! Det tråkiga är att min Imac har kraschat och det är där jag sitter bäst när jag skriver recept och redigerar bilder. Jag har tid hos Apple nu kl 11:45 och hoppas de kan fixa annars får jag nog köpa ny, för det är över 3 år sedan jag köpte den. STOR SUCK!

I går kväll blev det Fajitasgratäng som jag byggde lite på min tacogratäng. Det blev såååååå gott! Ni måste prova!
Barnen älskade och man kans ervera den till sallad eller tortilla om man så vill.
Inte de bästa bilderna, att fota en maträtt som är orange i kvällsljus är inte det lättaste! Hehe

Jag serverade med guacamole, sallad, tomat, gurka, koriander och lime =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grymt god Fajitasgratäng


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

200 gr. naturell färskost
2 dl creme fraiche
1 dl riven ost av god kvalitet
1 grillad kyckling
1 burk taco salsa (ca 225 gr.)
2 strimlade paprikor, gärna olikfärgade
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
salt, peppar
1 påse sockerfri fajitakrydda (eller blanda egen!)
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
lite japansk soja (gärna tamari)
3 dl riven ost
1 kvisttomat
smör/olja att steka i


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Blanda fraiche, philadelphiaost och ost. Bred botten på en gratängform med det.
  3. Fräs finhackad gul lök, strimlad paprika och vitlök i smör/olja. Plocka isär kycklingen och rör ner med lökfräset. Rör ner vatten, fajitakrydda, salsa, tomatpuré, soja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg ovanpå fraicheblandningen. Strö ost ovanpå, dekorera med tomatskivor och sätt sedan i ugn i ca 25 min.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200 gr.ader tills gratängen har fått fin färg.

Nutrition

  • Serving Size: 8

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

15 kommentarer

Sussi 16 juli, 2021 - 00:10

Bjöd på den förra helgen blev 5+ från alla gäster

Svara
Åse 17 juli, 2021 - 09:15

Vad roligt att det uppskattades! Tack för feedback!

Svara
Lucas 2 maj, 2020 - 15:17

Har precis börjat laga mat, efter att ätit typ samma saker varje dag i perioder, och prövade denna rätten, använde dock kycklingfilé och den blev en riktigt succé, både pappa och plastmamma samt jag älskade rätten!

Ska nu gå igenom flera av dina recept och pröva!

Denna rätten får 5/5

Och ikväll prövas din grönpepparsås
😍

Svara
Åse 2 maj, 2020 - 15:30

Tack snälla Lukas! Vad roligt att du gillade 😍

Svara
Emelie 30 december, 2016 - 14:27

Hej! Går det att använda kycklingfilé istället för grillad kyckling?

Svara
Åse 30 december, 2016 - 14:50

Javisst =)

Svara
Maria 19 oktober, 2016 - 19:09

Jättegott recept:)
Åt första dagen med sallad och creme fraiche. Dag 2 med shiratakinudlar stekta i kryddpeppar. Det var godast! Är förmodligen väldigt gott med ris.
Gott recept som blir mycket mat och lite annorlunda smak 🙂

Svara
Sabina 5 september, 2016 - 18:50

Wow va verkligen supergott! ? men undrar funkar det att frysa in i matlådor? Har du testat?

Svara
Åse 5 september, 2016 - 18:51

Funkar galant 😉

Svara
Carina Ruthberg 5 september, 2016 - 15:41

Hej!
Lagar så många recept på tips av dig. Tackar för en bra inspirationskälla. Även denna rätt ser supergott ut. Blir dock nyfiken på den gröna såsröran som ser ut som något med avocado i. Vad är det? 🙂
Vänlig hälsning
Carina

Svara
Åse 5 september, 2016 - 15:42

Guacamole 🙂 Är länkat i inlägget 🙂
Härligt du gillar bloggen!

Svara
Therese 5 september, 2016 - 08:30

Detta måste testas! Kanske blir nästa ”fredagstaco”. 🙂 Kul med nya, enkla, bra recept nu såhär efter sommaren. Och jättebra med sånt som funkar för hela familjen. Själv så nystartar jag (säkert som många andra) nu när hösten är på G och vardagen är tillbaka. Unnat mig en massa godsaker i sommar och det har varit härligt (men märks på våg och energinivå så här i efterhand..), men nu ser jag fram emot nyttig mat och ”ordning och reda”.

Svara
Isabelle 4 september, 2016 - 19:55

Supergott va det!

Svara
Cilla 4 september, 2016 - 08:18

Verkar kanongott
Tack för alla dina tips o recept

Svara
Barbro 3 september, 2016 - 20:15

Verkar ju jättegott får nog provas snarast.
Ha en bra lördagskväll.
Ps tack för alla goda recept som du delar med dej av.Ds

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.