Grahamscones

av Åse

Mums! Dessa var tom godare än dinkelsconsen! Gott Gott!
Tog 20 minuter att göra, inkl gräddning!

4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk sirap
3 dl filmjölk
Pensling: 1 ägg, vallmofrön

Sätt ugnen på 200 gr.
Rör ihop de torra ingredienserna och sedan filmjölk och sirap, rör ihop.
Klicka ut på bakplåt med bakplåtspapper, pensla med äg och strö över vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen och låt sedan svalna en stund innan de skärs upp. Njut!

För dig som räknar Pro Points:
4 PP per bulle (9 bullar)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

20 kommentarer

susannelotus 22 juni, 2010 - 22:10

gjorde dom till frukost-var supergott!! moffade i mig 2 st :0)

Svara
Anita 28 maj, 2010 - 21:47

I kväll blev det scones med kaffe till. Helt underbara! 🙂 Tack för receptet.

Svara
Theresia 17 maj, 2010 - 20:49

Dessa blev helt underbart goda.
Det går lika bra att pensla dem med vatten för äggallergiker.

Svara
Åse 17 maj, 2010 - 21:01

Absolut! Man beh egentligen inte pensla med ngt alls, roligt du tyckte om dem!

Svara
Chrissan74 16 maj, 2010 - 10:09

Har dessa i ugnen nu!
Tusen tack för recepttipset! 🙂

Svara
t79 14 maj, 2010 - 10:22

Mmm…blir sååå glad när det kommer recept i pp. Älskar att prova nya saker 🙂

Svara
AnnaC77 14 maj, 2010 - 07:52

Hej,

mums. De kommer att finnas på frukostbordet på lördag:)
En fråga, har du testat att frysa dem? Blir de lika goda som nybakade?
Hälsningar!

Svara
Åse 14 maj, 2010 - 07:53

Hej! Ingen aning! Scones fryser man väl generellt inte? De ska ätas nygjorda =))

Svara
susannelotus 13 maj, 2010 - 22:23

super att propoints är uträknat! ska testas i helgen-tackar!

Svara
CorneliaE 13 maj, 2010 - 20:21

Lyxigt med scones! Jag har precis börjat på VV igen och vet att du kommer att bli en stor inspirationskälla till recept framöver. Tack för att du och din blogg finns.

Svara
Åse 13 maj, 2010 - 20:35

KRAM! lycka till! =)

Svara
Ankil 13 maj, 2010 - 19:35

Å tack för receptet, de ska provas=)Superbra att du anger antalet pp oxå!!=)=)

Svara
linajonsson 13 maj, 2010 - 18:48

Det är verkligen lyx med scones, så enkel njutning =)
Mina gör jag med 50g smör, 2 dl grahamsmjöl, 1 dl vetemjöl och 1 dl krossat linfrö, 1/2 tsk salt och 1 1/2 dl filmjölk. De blir supergoda och känns nyttiga men framför allt mättar de som bara den.
/Lina

Svara
Åse 13 maj, 2010 - 18:52

Eller hur! Jag höll mig mätt på mina till i eftermiddag så det blev bara en varma koppen för mig 😉

Svara
Aika 13 maj, 2010 - 16:25

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH vad sugen jag blev nu då! Inte alltid bra att kika in hos dej =)

Svara
Åse 13 maj, 2010 - 16:33

Sorry;) dessa kan du äta med gott samvete dock;))

Svara
Ida A 13 maj, 2010 - 15:45

Åhhh det var länge sedan jag bakade nu… förutom chokladbollar och annat onyttigt 🙂
Detta skall provas! Ha en underbar helg. Kramis Ida A

Svara
Tove 13 maj, 2010 - 11:20

Jag ska göra dessa till frukost i morgon…ser riktigt goa ut. Vill bara tala om att mitt kök är snart klart och jag bara älskar tapeten…jo jag har härmat dig med kökstapeten från mairo….tack för tipset!
ha en go helg kram Tove

Svara
Åse 13 maj, 2010 - 16:35

Vad roligt! Jag älskar tapeten!!!

Svara
Julipingla 13 maj, 2010 - 11:04

Ooo va gott me scones, varit sugen på de sååå lääänge, men har inte kommit till skott så du gav mej en spark i rumpan så ska testa ditt recept ikväll 🙂
Såg att du har köpt trappsteps från Jotex, sittar dom på plats o funkar bra?
Tack för all inspiration du ger 🙂
Har ff 20-30kg att gå ner, men har ingen ork/motivation o blir så arg på mej själv för trivs inte alls me mej själv som en tjockis o skäms över min kropp, gick ner allt efter barn nr1, men efter 2:an saknar ja motivationen helt trots att ja lyckats en gång innan o vet att ja kan…
Trevlig helg!
KRAM.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.