Gorgonzolapizza! (LCHF, GI, Low Carb)

av Åse

Här kommer ännu en god LCHF pizza!
Kanske blir fredagsmaten??? Om ni gör det (behöver inte vara denna toppingen) och instagrammar tagga pizzan med #fredagspizza56kilo och @56kilo ♥ Så kul att se vad ni gör!!
Jag gjorde min pofiberbotten men ersatte en del pofiber med kuskakli, blev matigt och gott och jag tyckte det blev bättre! Jag hade istället vatten istället för mjölk och det blev ingen smakskillnad.
4 dl vatten (eller mjölk/grädde om ni vill det)
4 ägg
100 g riven smakrik ost
4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2,5 dl pofiber
0,5 dl kruskakli (kan uteslutas ta då 0,5 dl mer pofiber)
4 tsk bakpulver
4 krm salt
Sätt ugnen på 200 gr.
Vispa ihop ljummet vatten, ägg och riven ost.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg. Dela degen i två delar och lägg varje del på ett bakplåtspapper av god kvalitet (jag använder toppits). Platta ut degen till två runda plattor. Pensla med olivolja.
Grädda därefter bottnarna i ca 10 minuter i mitten av ugnen innan du tar ut den och lägger på tillbehören.
Sedan gräddas pizzorna i ca 15 min till.
På min pizza hade jag sedan:
pizzasås
pizzakrydda
riven mozzarella
parmaskinka
gorgonzola
och så toppade jag med valnötter och ruccola =)
 
Så RACKARNS gott!!!!
 
IMG_3594
IMG_3595
 
En smarrig gourmetpizza!
IMG_3614
IMG_3617
Jag delade 1 och åt halva, så mäktigt ju att äta low carb pizzor! Hade det varit en vanlig pizza hade jag lätt fått i mig en hel och lite till!
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

14 kommentarer

Semesterlagat | Underbara saker som gör vardagen mindre grå @ Spotlife 3 augusti, 2013 - 04:56

[…] a´la Italiano! Gourmetpizza med gorgonzola, ruccola från köksträdgården och valnötter tillsammans med ett glas vitt, […]

Svara
Platt Som En Pannkaka & Len Som Glass | Underbara saker som gör vardagen mindre grå @ Spotlife 28 maj, 2013 - 06:05

[…] världens största pizza en dag som ni ser, den fick inte ens plats på en tallrik utan fick ta en stor bricka och lägga […]

Svara
Erica 19 maj, 2013 - 21:42

Kul med nytt recept. Synd att det ingår kruskakli i nästan alla dina recept eftersom det innehåller höga nivåer av fytinsyror som inte är så hälsosamt. Ska man baka med fullkornsprodukter behöver man ju egentligen syra brödet med surdeg.

Svara
Åse 19 maj, 2013 - 21:46

Njae, kruskakli finns i TRE recept här på bloggen det är knappast alla;) Och med tanke på hur oerhört lite fytinsyra man får i sig när man äter lågkolhydratkost så är mängden fytinsyra man får i sig genom att ibland äta liten mängd kruskakli i recept oerhört liten!

Svara
Ammie Hellberg 18 maj, 2013 - 00:49

Det här blev fredagsmysmaten för oss idag. Tyvärr finns det inga bilder för alla var så hungriga och kastade i sig pizzan direkt. Det blev en succè!
T.o.m dom kräsna ungarna gillade den =)
Jag gjorde dubbel sats, alltså 4 pizzor. Toppade lite olika med räkor, rökt lax, mozzarella, sv.oliver, champinjoner, gorgonzola och grevéost.
Tomatsåsen gjorde jag på krossade tomater, salt, vitlökspeppar och timjan. Mixade med en stavmixer.
Toppengott! Inte gjort för sista gången =)

Svara
Andrea 17 maj, 2013 - 22:26

Åh så härligt med pizza! Tack så mycket för degrecept, sparar direkt! 🙂
Själv är jag vegetarian så det blir ost och grönsakspizza då, muums!
Även jag undrar över vad du använt för pizzasås 🙂

Svara
Chris Hellström 17 maj, 2013 - 14:07

är degen för 1 person?? 4 ägg – man blir ju mätt (och mer än så) på bara dessa?

Svara
Åse 17 maj, 2013 - 14:50

Nej blir två pizzor (står i receptet att degen delas i två delar) så jag skulle säga att receptet räcker till 4 kvinnor eller 2 män.

Svara
Magdalena 17 maj, 2013 - 09:52

Hej Åse!
Din pizza ser mycket god ut:)
Ska göra din kräftsoppa i dag:) Vill bara höra om jag ska ha i färskosten samtidigt som kräftosten?
Detta kommer att bjudas på som förrätt.
Därefter blir det din skaldjurspaj och din köttfärspaj. Allt ska lagas i dag så det är bara att värmas i morgon. Vi är några som är hungriga i morgon efter Göteborgsvarvet:)
Kram och trevlig helg

Svara
Åse 17 maj, 2013 - 10:07

Hej! ja eller efter en stund när det kokat ihop =)
Men gud vad gott!!! Hoppas det smakar!! och lycka till!!

Svara
Linda Berlin 17 maj, 2013 - 09:50

Å vad gott det verkar!!
Måste jag testa,,renoverar kök,,så vi får se om det blir nu i röran 🙂
Ha en fin dag, kramis

Svara
Åse 17 maj, 2013 - 10:08

Åh kul! Jobbigt men roligt 😉

Svara
Anna 17 maj, 2013 - 09:44

Åh vad gott det ser ut! Kanske blir den ikväll! Du skriver att du har pizzasås på – gör du den själv eller finns det någon färdig som du rekommenderar som inte innehåller en massa tillsatser och socker?
Ha en trevlig helg!
:)Anna

Svara
Martina 17 maj, 2013 - 09:32

Ser supergott ut!
Har du något bra tips på tomatsås till pizzan som håller måttet, (utan socker och äckliga tillsatser) eller gör du egen?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.