Gorgonzolafylld biff

av Åse

Ett enkelt sätt att pimpa nötfärsbiffen är att lägga i en bit gorgonzola. Blir smaskigt och sås är överflödigt!
Här har jag bara blandat nötfärs (800 g) med 1 ägg, salt och peppar och lite blandade kryddor och sedan lagt i en ca 30 g gorgonzolabit i biffarna.
Till det smörstekta champinjoner och baconlindad sparris på en ruccolabädd.

024

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

30 kommentarer

Caroline 10 juni, 2009 - 20:12

Idag gjorde jag dessa. Fast jag hade ingen gorgonzola utan jag använde både Tacofärskost (Cantadou tror jag det var, minns ej) samt den där St. Clemens Grädd Danablu 60+ (mögelost som luktade FAN ;-)) Förpackningen var 100 gram med 1 gram kolh./100 gram men jag använde bara några skedar. Dom med taco-ost i formade jag som vanliga köttbullar medans jag formade dom med den äckliga mögelosten som järpar. Gissa vilken sambon gillade bäst? Jo, mögelosten haha. Blääää! Men taco-bullarna var SUPERGODA! Antagligen så vet du det redan men jag tyckte jag var SÅ smart som kom på det idag när jag inte riktigt visste vad jag skulle ha i istället för ströbröd som man hade förr. Fick syn på mina salt jordnötter… Jo men visst.. jag malde såklart ner dom i min lilla ”nästan-kitchen aid” =D Blev SÅ gott och gav en speciellt god sälta till färsen. Rekommenderas verkligen!

Svara
Åse 10 juni, 2009 - 20:16

MUMS!!!!!

Nästan-kitchen-aid, är det en kenwood ;))??

Svara
Caroline 11 juni, 2009 - 20:51

Nä tyvärr är det ingen Kenwood =( Ville gärna ha en sån men dom var så himla dyra så såg sambon hur besviken jag var och kom hem med en typ allt-i-allo-maskin av märket Bosch och GUD som jag INTE ångrar mig. Den gör allt en sån kitchen aid gör bara det att man även kan hacka, skiva och sliza (göra typ små stavar) och sen om man vill kan man även sätt dit en grej så den fungerar som en köttkvarn oxå! Jag är SÅ nöjd!! Han köpte den på tretti.se. Det är denna jag har i samma färg http://www.tretti.se/hushallsapparater/matberedare_och_assistenter/koksmaskiner/bosch-mum46r1. Den är OVÄRDELIG för mig speciellt nu när jag såg att den kan mala nötter hahaha. Har jag inte tänkt på innan ;P

Svara
Caroline 11 juni, 2009 - 21:00

Oj så konsstigt det blev ovanför länken 🙂 Vet ej vad som hände…

Svara
lotta 10 juni, 2009 - 08:45

Detta blir det ikväll, ingen tvekan, tack för alla smaskiga recept! din köttfärslimpa med fetafyllning har jag lagat massor med gånger, en familjefavorit.

Svara
Inte OK « Kcalorins värld av kcalorier 9 juni, 2009 - 22:53

[…] tänkt göra köttfärsbiffar idag eller järpar (samma sak ju) med nåt gojs inuti. Tänkte på detta som jag hittade idag men hursom så blev det inte så för jag hade rätt ont i flabben om man […]

Svara
Caroline 9 juni, 2009 - 09:03

Hmm… jag som har svårt för sådan ost – hur smakar det egentligen? Min syster som är ostälskare (och älskar då speciellt gorgonzolasås) säger att en är GUDOMLIG. Stämmer verkligen det? Har för mig jag smakade en gång och mer eller mindre avskydde det men det kanske var en annan ost, minns ej. Men jag tog fram köttfärs igår som vi ska ha idag så varför inte prova detta då egentligen. Man kan ju alltid göra nånna biffar utan ost i så 🙂

Du är en ängel som delar med dig av vardagsmaten!

PS/ Är det inte om 10 dagar ni åker till Mallis? *blink*hihi. /DS

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 09:16

Haha ja det är ju svårt att beskriva en smak 😉 Du får dmaka tycker jag!
Ja vi åker om 10 dagar :)) KRAM

Svara
Jenjo 9 juni, 2009 - 08:09

Ingen kan påstå att det är trist att gå ner i vikt… 😉

KRAMIS

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 08:12

Haha nej 😉 Och så finns det dem som dricker pulver etc för att gå ner i vikt. (iofs inget ont om dem, alla gör det som passar dem bäst men inget jag någonsin skulle välja)

Svara
Åsa 8 juni, 2009 - 23:05

Åhh ser super gott ut *mumma* =)
Jag undrar, äter Hela familjen samma mat?

Kramis

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 09:25

Japps! Mer eller mindre.

Svara
Lisa H 8 juni, 2009 - 23:01

Å vad gott, svår att komma igång o hitta på sndra tillbehör än de klassiska men nu fick jag tips. Måste planera vår mat nu så att man inte stårdär varje kväll som ett frågetecken, det funkar mkt bättre då!

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 09:26

Ja det är lätt att hamna i samma matträsk!

Svara
Pulver 8 juni, 2009 - 22:42

Ser helt galet gott ut, steker du sparrisen med bacon runt ?

Svara
Åse 8 juni, 2009 - 22:44

Japps!

Svara
Teres 8 juni, 2009 - 22:33

Mums vad gott 😉 hoppas platån snart har släppt för dej.
Kram Teres

Svara
Aika 8 juni, 2009 - 21:27

Fast jag inte gillar gorgonzola så blir jag nästan sugen. Så fint upplagt!

Svara
Dessi 8 juni, 2009 - 21:26

Smarrigt värre 🙂

Receptet på saffransglassen är till 2 ganska stora portioner, 3 mindre 🙂

Svara
jessiie 8 juni, 2009 - 21:11

de lät riktigt gott! 🙂

Svara
Anna 8 juni, 2009 - 20:38

Åh det ser verkligen gott ut!
Jag gjorde ditt recept på ”flygande Jakob” idag och det var supergott!
Fryste in i portionsförpackningar med så det är lätt att ta med till jobbet och bara slänga ihop en sallad till 😉

Svara
Soulsister 8 juni, 2009 - 19:44

Du borde ge ut en kokbok!

Svara
Linruz 8 juni, 2009 - 19:27

Mums ingen dålig måndagsmat!!! Eller det kanske är helgens skörd?
kram kram

Svara
Åse 8 juni, 2009 - 19:28

Varje dag är en fest med denna kost *S*

Svara
Anneli 8 juni, 2009 - 19:06

Ser jättegott ut!

Kram

Svara
Elin 8 juni, 2009 - 18:53

Mmm ser riktigt gott ut, det måste jag prova! Tack för tipset!!!

Svara
Camilla 8 juni, 2009 - 18:38

MUMS!
Denna ska med på ”planerar att göra listan”. Är det här receptet för ca 4 personer?

Svara
Åse 8 juni, 2009 - 18:48

Njae, jag brukar använda 125 g nötfärs till varje biff men ofta så blandar jag 800 g nötfärs med 1 ägg och kryddor. Och sedan så har jag haft 30 g gorgonzola per biff.

Svara
Anna-Karin 8 juni, 2009 - 18:32

Åh du för all mat att se så god ut!

Svara
Åse 8 juni, 2009 - 18:49

😉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.