Gluten?

18 oktober, 2010

En av anledningarna till att jag började intressera mig för lågkolhydratkost var för att jag alltid kände mig jäst, uppsvälld och gasig med kolhydrater. Jag har ett förflutet med mkt magknip som barn.
Numera när jag överäter kolhydrater, dvs äter mer kolhydrater än vad jag är van vid så blir jag sjuk!
Helgen som gått har inneburit mkt mer kolhydrater än vanligt. Det har varit bröd till frukost, tacos och tortillas och lite ostbågar m.m. Dvs inget frosseri, men mer än vad jag brukar äta och igår kväll fick jag extrem magknip som slutade att jag tömde magen totalt från båda håll! Det är inte första gången jag reagerar så här när jag får i mig lite för mkt kolhydrater, det har tyvärr hänt ofta på sistone.
Varför blir det så här? Någon som kanske har svaret?
Kan det vara glutenkänslighet?

32 kommentarer
0

32 kommentarer

Mariah 19 oktober, 2010 - 13:24

Hoppas du får bukt med det hela.
Farbror doktorn kanske har något bra svar på det?
Men samtidigt är det ju bra att du vet vad det är som får dig att må dåligt. Då har du ju gjort ”halva jobbet” om du söker hjälp.

Ska solrosbrödet gräddas högt eller lågt eller mittemellan i ugnen?

Kram från hon som inte är någon haj på att baka 😳

Svara
Åse 20 oktober, 2010 - 10:16

Solrosbrödet i mitten =)

Svara
Liz 19 oktober, 2010 - 13:04

Kan ju absolut vara så att du äter det så sällan så när du väl äter det så reagerar kroppen..men det är ju värt att kolla upp iaf..

Magont är inte alls trevligt!! :/

Svara
susannemw 19 oktober, 2010 - 10:06

Hej Åse!

Själv är jag glutenintollerant. Som litet barn låg jag på sjukhus ett antal ggr pga magbesvär. (50-talet).

1998 började jag med glutenfri kost och 3 veckor senare var jag iallafall 75% friskare. Men det tog ju naturligtvis månader innan tarmluddet var fint.
Då hade jag i minst 10 år missbrukat laxermedel pga att jag alltid kände mig ”jäst”.

Idag mår jag okej vad gäller detta. MEN….jag tål heller inte mkt glutenfritt bröd och det har nåt med tillagningen att göra. Minns ej vad. Gluten finns i de mest konstiga saker som rostad lök, godis, grillkryddor, öl etc…..

När jag minns tillbaka så reagerade jag allra mest på pasta och bröd. Jag mådde verkligen dåligt när jag åt detta.

Lycka till! Man får inte ge sig när man undrar ngt om sin hälsa. Den skyldigheten har man för sig själv.

Igår började jag med Modifast-shaker…ska f ö r s ö k a 3 veckor. Tungt men helt nödvändigt.

KRAM

På vårdcentralen kan du ta ett blodprov som indikerar en celiaki och isåfall får du ta en biopsi från tarmen för diagnos.

Svara
Åse 20 oktober, 2010 - 10:19

tack för din kommentar!
Ju mer jag funderar på det så tror jag att jag nog mer har blivit lite kolhydratkänslig när jag överäter kolhydrater, på Rhodos åt jag ju ganska mkt och vande mig och då hade jag inga problem – skumt.

Lycka till med modifastkuren! =)

Svara
SaraRowland 19 oktober, 2010 - 07:57

Hej,

Jag ar glutenintolerant och har inte atit nagot gluten pa 2 ar nu. Sedan 2 manader tillbaka har jag ocksa atit lagkolhydrat kost och upplever precis samma problem som du nar jag huxflux tagit i i overkant sa att saga. I helgen blev jag bjuden pa pasta hos en kompis (glutenfri) och hade atit glutenfritt brod till frukost. Jag fick mycket ont i magen, diarree och gaser 🙁 Jag kanner absolut att det ar kolhydrater i overkant som uppror min mage! Jag mar mycket battre generellt sedan jag skart ner pa kolhydrater. Min glutenintolerans daremot gjorde mig sa sjuk att jag till slut inte kom ur sangen, jag tycker absolut att du skall testa dig. ”Better safe than sorry” och lycka till.

Sara

Svara
Dessi 19 oktober, 2010 - 03:04

Som någon annan varit inne på så kanske magen reagerar kraftigare när man äter saker med gluten i om den varit utan gluten ett tag..? Jag reagerar nog mer på kolhydrater än tidigare. Är liksom mera känslig nu.

Svara
Åse 20 oktober, 2010 - 10:26

Mmmmm. tror det är så!!

Svara
SaraG 18 oktober, 2010 - 20:44

Ingen höjdare med magont! Jag blir dålig i magen när jag äter/dricker för mycket socker eller äter för mycket snabba kolhydrater. Men även när jag dricker för mycket mjölk. Tror att det kan finnas många olika orsaker till varför magen reagerar som den gör, kanske bäst att kolla upp det?

Hoppas det löser sig!
KRAM!

Svara
Anna D 18 oktober, 2010 - 20:00

Både gluten och laktos kan ge reaktioner om man undviker det för det mesta. Säger som de flesta andra, kanske bäst att gå till vc och testa?

Svara
jenny 18 oktober, 2010 - 18:52

usch så jobbigt med magont. Hoppas du får bra hjälp av någon läkare!

Svara
Maria i Gbg 18 oktober, 2010 - 18:32

Vad det än är så låter det jobbigt. Glutenintolerans kan ha många ansikten (ett är tex svårighet att få barn, men just den biten verkar ju inte stämma på dig 😉 )gå till VC och ta prover. Det rekommenderas inte att man på egen hand utesluter gluten.

Kram

Svara
Anita 18 oktober, 2010 - 16:07

Det är alltid träligt när man har besvär med magen. Jag tycker som bebbin skrivit ovan. Sök VC, kan ju vara skönt att veta vad det beror på.

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.