Gazpacho med parmesanchips

av Åse

Hej raringar! Jag ska lägga mig efter detta inlägget, så trött är jag! Var en intensiv men rolig dag i går.
I dag har vi haft skolavslutning, Noel slutade 1:an och vi hade ”Gofika” här på terassen efteråt, syrrans Abbe slutade 9:an och det blev en trevlig förmiddag tillsammans!


Från vä: Kelly 15 (syrrans bonus), min Noel 8, Syrrans Benji 14, Syrrans Albin 16, min Nico 15

Trötthet = Plock = snabbmat!
Sorry är just nu plockaholic! Jag har fått möjlighet att prova Keldas ”Creamy Gazpacho” och först och främst kollar jag ju på innehållsförteckningen. I mina ögon är den helt OK. Lite socker är det i men det kommer långt ner i innehållsförteckningen (och då är det inte stor andel i) och kolhydratvärdet är 7 gram per 100 gram så det är inte mkt i.

Jag serverade den iskall med lite finhackad tomat och gurka i och så gjorde jag parmesanchips och doppade i. MUMS!! Fräscht och gott!

Parmesanchips
Riven parmesan
Peppar, timjan
Riv lite parmesan och lägg i små högar på bakplåtspapper, krydda. Grädda i 5 minuter i 200 grader, perfekt till soppa!!

Jag har 5 stycken rabattkuponger från Arla Foods att dela ut, så att ni också kan prova Keldas Gazpacho.
Skriv i kommentarsfältet vad ert bästa snabbmatstips är! Jag drar fem vinnare på fredag!

Gooooooo natt!!
PS: I morgon kommer köksbilder, jag är såååååå nöjd med bänkskivan! *happyface*

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

16 kommentarer

Anna 13 juni, 2012 - 16:10

Hej mitt absolut bästa snabbmatstips är tonfiskröra. Var inte så förtjust i tonfisk men i denna röran är det gudomligt gott!

1 burk tonfisk blandas med 1/2 dl majonäs och 1/2 dl creme fraiche, 1 tsk sambal oelek, citronsaft, salt och peppar. Till brukar jag koka eller steka två ägg. Super snabbt och super gott! 🙂

Svara
Annica 13 juni, 2012 - 15:52

Mina bästa snabbmats tips är varmrökt lax med lallersteds äpple curry sås och sallad, samt mozarella, parmaskinka, körsbärs tomateroch pesto

Svara
Jessica 13 juni, 2012 - 12:13

Testa gör jag gärna!

Svara
theresa 13 juni, 2012 - 10:45

Jag gör en tunn omelett av bara två ägg som jag rör ut med lite grädde, vänder o steker på båda sidor (tänk pannkaka, mer än omelett). Lägg på skärbräda, bred på valfri färskost – gärna pepparrot eller örter. Lägg på skivad rökt eller gravad lax, eventuella grönsaker som du har hemma, rulla ihop och ät som en wrap.

Svara
Maria 13 juni, 2012 - 10:01

Testade just att göra en annan variant av dina kesoplättar.
Hade inte riktigt tid att stå och steka plättarna.
Rörde istället ihop allt, rev ett äpple i, kryddade med lite kanel och hällde i en liten ugnssäker form.. Hällde även frysta vinbär i. In i ugnen så fick man tid att göra annat under tiden. Blev lika gott som att stå och steka..:) Serverade med kvarg!

Svara
Maria 13 juni, 2012 - 09:33

Tack för tipset.
Blir soppa till snabblunch idag!!

Svara
Ti 13 juni, 2012 - 09:31

Vi ska göra om vårat kök, och är inne på vita luckor och mörk bänkskiva (eller ek) både på bänken och köksön. Varför har du inte varit nöjd med din mörka? För som jag har förstått det så är det färgen också som du varit mindre nöjd med, inte bara kvalitén? Såklart är allt individuellt, men du som ser det hela live, kanske ser nåt som vi inte ser på bild, så att säga?

Svara
Åse 13 juni, 2012 - 10:15

Hej! Jag blev helt enkelt trött på det mörka! Vi har mörkt golv så det blev för mörkt. Med vita bänkskivor så blir i allafall vårt kök större och ljusare och ser fräschare ut, tycker jag.

Svara
Ti 13 juni, 2012 - 10:58

Tusen tack för svar! Blir spännande hur vi får till det, vårat kök påminner om erat, fast vi har L-vinkel, och ska ha en längre köksö (ska fungera som bord också, jag vill inte ha bardisk). I höst ska det vara klart, vi håller på och köper och beställer för fullt just nu 🙂

Svara
Carinaoberggonzalez 13 juni, 2012 - 01:19

Hej Åse mitt snabbmat tips är tonfiskröra , 1 burk tonfisk , 2 ägg, 1 halv lök, salt o peppar och majonäs Helst hemmagjord, blandas ihop och är jätte och man står sig länge på röran, ha det bra, mvh Carina

Svara
jenny danngärde 12 juni, 2012 - 21:50

rostbiff med pepparotsost är min snabbismat

Svara
Hanna 12 juni, 2012 - 21:48

Mitt bästa snabbmatstips är att göra en omelett. Då är det bara att blanda i vad nan har hemma (ett plus att man blir av med rester) och servera med en god sallad. Snabbt, enkelt och gott!!

Svara
Jennifer S 12 juni, 2012 - 21:40

hur snabbt ska det vara? jag fyllde en paprika med ost, champinjoner och en makrill i tomatsas och hade lite ost på toppen. i ugnen 10-15min och klart!

Svara
Sofia 12 juni, 2012 - 21:19

Hej Åse!
För det första, tack för en riktigt bra blogg! Jag kör LCHF sedan drygt 4 månader och mår bättre än någonsin, kan inte se mig själv gå tillbaka till ett liv med socker och annat strunt 🙂

Mitt bästa LCHF-snabbmatstips är att köpa en färdiggrillad kyckling, ta en klick bea-sås, lite fetaost och skuren sallad. SÅ enkelt, SÅ gott & SÅ kolhydratsnålt. Kan det bli bättre?

// Sofia

Svara
lena lagrelius 12 juni, 2012 - 21:10

Jag snabbt mattips är dina plättar . Inehåller nyttiga saker Supergoda. Sådana blev det till ikväll med turkisk yougurt . Mätt blir man också

Svara
Marlene 12 juni, 2012 - 20:54

Jag snabbmatar ofta mitt barn och mig själv med makrill i tomatsås och avokado till. Kokt ägg funkar ju också till, men då blir det ju lite långsammare mat…;P

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.