Skriv ut

Fyllda kycklingrullader med parmesanost och soltorkade tomater

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

1 paket KronfÄgel kycklinglÄrfiéer
1 ask soltorkade tomater i olja, grovt hackade
1 kruka basilika, bladen
1 bit Parmigiano Reggiano (eller annan liknande parmesan)
Torkad dragon / torkad timjan
salt, peppar
1 citron, saften
olivolja
1 schalottenlök
Vitt vin
Citron, saften av
Fransk senap
GrÀdde


Instruktioner

Finputsa kycklingarna och banka ut dem lite. LÀgg nÄgra strimlade soltorkade tomater i kycklingen, nÄgra blad basilika och en bit parmesanost. Rulla ihop och fÀst med tandpetare, lÀgg skarven uppÄt i en form.
Salta, peppra och krydda rikligt med timjan och dragon. Pressa en citron ovanpÄ, ringla olivolja ovanpÄ (var inte blygsam) och strö 1-2 finhackad schalottenlökar ovanpÄ.
SÀtt in i ugn pÄ 200 grader. LÄt stÄ i ca 20 minuter. Blir det vÀtska av kycklingen sÄ ös nÄgra gÄnger under tiden. HÀll ev pÄ lite vitt vin.
Ta ut formen och lyft ur kycklingen. Vispa ner juicen frÄn kycklingen i en panna med lite mer vitt vin, en klick dijonsenap och en skvÀtt grÀdde. LÄt koka upp. HÀll över kycklingen i formen och sÀtt in i ugnen igen i ytterligare 10 minuter.


Notering

Serveras med en sallad gjord pÄ mörkgröna bladgrönsaker, pinjenötter, olivolja, vit balsamvinÀger och hyvlad parmesan.
Jag serverade Àven ett gott vitt vin med mycket syra som passade till de fetare sÄsen, Mad House.