Fetaostgratinerad kyckling

av Åse

Hej hej!

Ingen prisvinnande bild direkt men den här klassikern måste jag tipsa er om.
Den här gör jag både med lax och kyckling – så enkelt, snabbt och ljuvligt gott!

Jag serverade med rödbetsklyftor i ugn (är ju så gott!
Skalar bara de färska rödbetorna och klyftar. Olivolja, salt & peppar och in i ugn på ca 200 g tills de är mjuka.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fetaostgratinerad kyckling


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 kycklingfiléer
1 msk kinesisk soja
1 msk olivolja
salt, peppar
100 g fetaost
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
23 tsk torkad timjan
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Marinera kycklingfiléerna i lite olivolja, kinesisk soja och vitlök.
Låt vila i kylskåpet en stund.
Rör ihop fetaost, yoghurt och timjan. Smaka av med salt & peppar. Bred över kycklingfiléerna.
Gratinera i ca 25 minuter.
Servera med valfritt tillbehör

 

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

4 kommentarer

Yvonne 14 november, 2019 - 09:48

Hej!
Tack för en trevlig blogg med många goda recept. Jag vet inte riktigt vad som har hänt med din blogg för när jag läser får jag bara upp ett inlägg. Det går inte att scrolla vidare. Klickar jag på arkiv får jag ändå bara upp ett inlägg. Är det fler som har samma problem som jag?
Hälsningar, Yvonne

Svara
Åse 14 november, 2019 - 09:48

Hej Yvonne!
Hur länge har det varit så?
Vad sitter du med för enhet?

Svara
Sofia 12 november, 2019 - 10:00

Ååååå, jag älskar den här gratineringen på lax, gör det jätteofta. Nu ska jag testa med kyckling också. Jag har inte ens tänkt tanken att testa med annat än lax för jag tycker det är så gott på laxen.
Tack för tipset! 🙂

Svara
Åse 12 november, 2019 - 10:01

Eller HUR!? 🥰

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.