Fetaostfylld köttfärslimpa i tomatsås

av Åse

Köttfärslimpa är ju så tacksamt att göra för det kan varieras, är lätt att göra och sååå gott.
Detta blir en mycket god, saftig limpa!

6 personer á 5 pts (lägg till för potatis, pasta eller ris)

600 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
11/2-2 tsk salt
svartpeppar efter smak
1 tsk timjan
1/2 gul lök
1 ägg
150 g fetaost 10%
5 soltorkade tomater utan olja, tex Druvans marienarde i balsamvinäger
2 vitlöksklyftor

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
lite socker
2 vitlöksklyftor (pressad)
basilika efter smak
1/2 gul lök
1 buljongtärning
salt, peppar

Låt ströbrödet svälla i vattnet i ca 10 minuter, blanda därefter i färsen, ägg, lök, salt och peppar.
Forma en limpa i en form och gör en rejäl skåra. Blanda feta, timjan, vitlök, strimlade soltorkade tomater i en skål och fyll sedan limpan och försegla den.
Blanda sedan ingredienserna till tomatsåsen och låt puttra en stund.
Lägg limpan i en ugnssäker form och häll tomatsåsen över.
175 gr i 40 minuter, servera tex med färsk pasta!

OBS: Man kan istället för den hemmagjorda tomatsåsen använda tex Dolmio pastasås, räkna då 1 pts extra per person.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

19 kommentarer

~ Maria ~ 14 mars, 2009 - 21:08

Sååå underbart smarrigt! Blev kvällens middag 🙂

Svara
Linda 16 januari, 2009 - 13:34

Ett utlåtande:)
Mmm vad det var gott!!
Vi åt den ju igår..super god smak & både gubben o jag gillade den, så det blir flera gånger.
Då ska jag nog också göra klyftpotatis till, lite variation förnöjer;)
Nu hade vi ris.

Idag ska totillatårtan testas!
Tur att jag har dina recept, du har samma smak som mig tror jag:D

Kram Kram

Svara
Åse 16 januari, 2009 - 14:41

Vad bra!! ja och du, KOKT potatis är nog också supergott!!

Kram kram!

PS, prova att göra tortillatårtan med nötfärs om du har lite extrapoints den är nästan godare.

Svara
Linda 15 januari, 2009 - 16:42

Nu står limpan i ugnen, ska bli spännande att se vad den smakar:)
Men den låter väldigt god!
Kram

Svara
Åse 15 januari, 2009 - 16:51

vad roligt! Du får recensera sedan 🙂

Svara
Viktvaktaren 14 december, 2008 - 20:44

Supergod! Både jag o min man är lyriska….

Svara
Ulrica 8 december, 2008 - 22:51

Hej!
Vi har nyss provat köttfärslimpan, super god:) tack för receptet.

Svara
lotta 7 december, 2008 - 20:04

Jättegott! Och mäktigt. Ska prova med klyftpotatis nästa gång, för fler gånger blir det.

Svara
Dana 6 december, 2008 - 19:01

Detta blev jättegott! Istället för köttfärslimpa rullade jag köttbullar, lite mer tid men som sagt riktigt gott. TACK 🙂

Svara
lotta 6 december, 2008 - 13:15

Detta kommer jag att prova, tack för tipset! gött med mat som sköter sig själv i ugnen…

Svara
Charlotta 5 december, 2008 - 17:04

Har skrivit ut receptet och inhandlat ingredienserna. Blir till att testa på söndag!

Svara
camilla 5 december, 2008 - 13:58

Mums….:) Köttfärslimpa är något som vi knappt aldrig gör. Men nu kommer jag definitivt att göra det mer 😉
Tack

Svara
Sara & Tyra 5 december, 2008 - 13:40

Åh vad gott det lät med all fyllning! Och köttfärslimpa är ju så gott 🙂
Det här ska jag definitivt testa i helgen!

Svara
Emma 5 december, 2008 - 13:23

Mumsigt det ser ut! Måste provas nån gång =)

Svara
Margitha 5 december, 2008 - 12:45

Tack för receptet. Detta ska min man få laga nästa vecka

Svara
Ellinor 5 december, 2008 - 12:39

Du knäpper så läckra foton på dina maträtter jämt så man vill ju börja knapra på bildskärmen när man ser dom! 😉

Svara
Jenjo 5 december, 2008 - 12:22

Åh tack! Vilket bra recept. Det ska jag prova. Jag gillar köttfärslimpa med fetaost, men det där med tomatsås har jag inte provat tidigare. Låter jättespännande!

KRAMIS

Svara
Anita 5 december, 2008 - 08:45

Tack för receptet!

Helgmaten är räddad. Låter mums!

Svara
Marie 4 december, 2008 - 23:31

Jesus vad det ser gott ut! och härligt nyttigt. Tack Åse, för att du delar med dig av dina fina matrecept, det goda är det enkla!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.