Italiensk LCHF pizza och Fonterutoli i glasen

av Åse

Pizza är något som vi alla mer eller mindre faktiskt tycker är riktigt gott!
Vetemjölspizzor undviker jag in i det längsta, det är nämligen det jag mår allra sämst av att äta.
Äter jag vanlig pizza så äter jag bara toppingen och kastar brödet, men givetis äter jag ju helst hemmagjord där jag även kan äta botten!
När det gäller pasta eller pastasubstitut så har jag en solklar favorit, den HÄR så jag gjorde helt enkelt en pizza på Ostbrödsbotten med den toppingen!
Pizzabottnen gräddades först i ugnen, jag rekommenderar att brödsmeten läggs på bakpapper och när den är nästan klar, lyfts av och läggs på het plåt och får gå färdigt där i 5 minuter, så blir undersidan krispig och god.
012A5271
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizza med buffelmozzarella, parmesan och soltorkade tomater


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Pizzabotten (Ostbrödsbotten)

  • 4 ägg
  • 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
  • 1,5 msk psylliumfröskal (Ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk mandelmjöl/kruskakli
  • 5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med en t.ex. gouda)

Pizzatopping

  • 8 tunna skivor parma
  • 4 stycken strimlade soltorkade tomater
  • 200 g buffelmozzarella
  • ca 170 g pizzasås (t.ex. Muttis)
  • 150 g feta
  • 50 g parmesan
  • Ruccola, tomater och olivolja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
  4. Bred ut smeten på smord plåt (eller bakplåtspapper) och låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  5. Grädda bottnen tills den fått en gyllengul färg.
  6. Toppa pizzabottnen med ingredienserna och servera genast.
  7. För en pizza med varm topping, grädda pizzan i 250 gr i ca 5-8 minuter tills osten smält.

Nutrition

  • Serving Size: 4

012A5286
Till pizzan provade vi ett vin som var väldigt gott!
Fonterutoli, den senaste årgången från 2013. Vinet har Sangiovese som bas (90%) och kompletteras med lika delar Malvasia Nera, Merlot och Colorino. Vinet är fatlagrat (franska fat) i 12 månader.
Fonterutoli presenteras som ”smakrikt, nyanserat och kryddigt med inslag av mörka körsbär, plommon, mörk choklad och fat” Ett riktigt gott italienskt vin som passar till just charkuterier, pasta, eller rätter av nöt och lamm.
Omnämns med 6 prickar på tärningen ( Mikael Mölstad, Svenska Dagbladet)
och Fynd! (Allt om Vin)
Fonterutoli har nr 32229och kostar 149:- och finns på Systembolaget!
Vi drack det både före maten och till maten och det köper vi igen! Lättdrucket och nu menar jag det positivt för generellt kan lättdruckna viner vara tama och något som inte ge en så mycket smakupplevelse mer än att det slinker ner men detta var ett mycket trevligt vin som nog passar alla gästerna kring bordet.
012A5270-2
I går så hade jag två pizzadelar kvar i kylskåpet och jag värmde den ena i ugnen och pizzan blev om något ÄNNU godare när den fått ligga någon dag och när toppingen värmdes!
Så med andra ord så kan toppingen vara både varm och kall! Muuuuuuuuums!!
En SOLKLAR pizzafavorit!
012A5355
012A5359
Vintipset (Fonterutoli) i samarbete med The Wine Agency
Omdömet är ärligt och mitt personliga.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

10 kommentarer

Lena Sundberg 17 januari, 2016 - 18:59

Denna pizza är helt fantastisk! Har gjort den med varm topping två gånger nu. Tack för underbara recept! Ja, jag har nog ca 65% av veckans recept från Åse Falkman ? (varje vecka)

Svara
Åse 17 januari, 2016 - 19:02

Hihi vilken ära!! :))

Svara
Petra 10 september, 2015 - 17:59

Denna pizza får bli veckans fredagsmiddag! Helt klart! 🙂
Ditt mandelpannkaksrecept! Men mums vad gott! ??

Svara
Åsa 9 september, 2015 - 08:00

Fonterutoli är ett av mina favoritvin. Det är roligt för då vet jag att vi verkar ha liknande vin smak, och vågar ta till mig dina vintips bättre :-). Har nu även kompletterat mina tidigare böcker från dig med LCHF 2.0 spännande bok med mycket bra fakta i. Fortsätt med din inspirerande blogg med en härlig blandning av allt.

Svara
Åse 9 september, 2015 - 11:12

Kul att höra! Vad roligt att du trivs här! <3

Svara
Charlotta 8 september, 2015 - 21:17

Hej! Låter så gott detta recept, men jag fattar inte ,om man nu vill ha varm topping, om man ska förgrädda pizzabotten i 5-8 min och sen in i ugnen igen med topping eller om man lägger toppingen direkt på den ogräddade pizzabotten och sen in ugnen ?
/hungrig ?

Svara
Nilla 14 oktober, 2015 - 20:15

Man förgräddar på bakplåtspapper..tills den ser precis gräddad ut. Sen ut ur ugnen..lossar bottnen och lägger den direkt på.plåten lägger på toppingen och gräddar till fin färg! Har provat..och jag lovar att det blir gott. Man saknar inte den ”vanliga” botten alls. Jag kryddade degen med lite basilika (hade slut oregano) Antar att.man kan använda andra örtkryddor också! Kul använda fantasin här.. Lycka till!

Svara
Åse 15 oktober, 2015 - 08:57

Tack för svaret till Charlotta! hade missat att svara =)

Svara
Jenjo 8 september, 2015 - 11:37

Wow! Så otroligt gott det ser ut! *slurp*
Jag hörde av någon att Systembolaget ska börja skriva ut sockerhalten i vinerna på butikshyllorna. Har du hört något om det? Undrar om det kan stämma, för det låter nästan för bra för att vara sant…
Kramis <3

Svara
Kattis 7 september, 2015 - 11:14

Tack för underbar måndagsinspiration!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.