Fat Head Pizzadeg
Hej på er!
Jag har ju använt min variant på den populära Fat Head pizzadegen i några recept nu och jag tänkte bara ge själva degen ett eget inlägg.
Detta blir en så bra deg och jag har provat mig fram ett tag.
(Receptet är uppdaterat och innehåller inte längre proteinpulver)
Jag delar degen i två delar så jag får ut två pizzarundlar. Vill man ha en tjockare botten, dela inte degen.
Strö lite mandelmjöl på bakbordet och även ovanpå degen. Jag plattar först ut den med händerna sedan både kavlar jag och använder händerna.
Några minuter i ugnen senare! Doooooooften! (Ni måste ha vitlök och oregano i!)
Elastisk och brödlik! Puuuuuuuurrfect!
Recept gjorda med degen hittar ni i min Pajer & Pizza kategori
Fat Head Pizzadeg 56kilo – Brödlik LCHF pizzadeg!
- Portioner: 2-4
Ingredienser
Pizzadeg:
180 gr riven mozzarella (ca 3,5 dl)
28 g färskost (2 msk)
1 ägg
100 g finmalet mandelmjöl (gärna Risenta)
2 krm vitlökssalt
3 tsk torkad oregano
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 gr.
- Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
- Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
- Rör ihop med en gaffel.
- Lägg över i matberedare med flatvisp (går att bearbeta för hand också, men då tar det längre tid)
- Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
- Vispa ner mandelmjöl och krydor. Använd gärna en köksmaskin (gärna flatblandare), det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med.
- Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. (Jag sprayar med smör eller olja på det andra bakpappret för säkerhets skull)
- Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta. (Tunt är godast!)
- Vill man ha perfekta rundlar kan man använda en tallrik och skära runt. Rulla in kanterna lite.
- Nagga med gaffel.
- Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
- Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält.
annonslänkar
66 kommentarer
[…] liknande! =) Tror bestämt att de får bli köttfärspizza snart igen fast då gör jag nog med fathead […]
[…] glömt att lägga ut! Jag bakar så sällan så skyller på det 😅 Basen är receptet på FATHEAD Just Mozzarella ger liknande egenskaper som gluten i […]
[…] Fathead pizzadegen är ett magiskt lågkolhydratrecept på pizzadeg! […]
Supergott! Till och med den skeptiska maken och femåringen hurrade!
★★★★★
[…] Här kommer ett smarrigt recept till er! Det här blir det ikväll till kidsen åtminstone! Jag personligen böev så sugen på Piadina som jag nämnde innan men i såfall på Fat Head Pizzadeg receptet. […]
[…] blev den här goda pizzan (botten HÄR) med salami, gorgonzola, paprika och ruccola – yuuuuuum! Satt som en smäck efter […]
[…] botten ni vill ha som passar er smak, känsligheter och kosthållning! Varför inte en av mina pizzadegrecept här som passar LCHF kosten eller de som mår bra av en kost med mindre gluten & […]
Vill gärna pröva receptet!!
Vad kan man använda istället för flatblandare eller flatvisp? Har en Ankarsrum och matberedare men ingen av dom har en sådan…
Det viktigaste är att det inte är en ballongvisp! Så en degvisp ska fungera!
[…] till min pizza är min Fathead Pizza – men man använder så klart den pizzabotten man vill […]
[…] pizzabotten som består av vitkål, ägg och parmesan men jag kan varmt rekommendera även den HÄR och den HÄR lowcarb […]
[…] Jag köper färdig surdegsbotten till fest och helg men till vardags hade jag kört på någon av mina lågkolhydratbottnar, tex fathead! […]
Är det ok att förbereda degen och lägga den i kylen till nästa dag. Så blir det ett steg mindre imorgon, tänker jag😁
Går jättebra!
[…] hade mitt recept på Fathead Pizzabotten och sedan tomatsås (hemmagjord), färsk mozzarella, kyckling, curry, mer mozzarella och blandade […]
[…] Det här mina vänner blev en mycket god pizza som vi smaskade på för ett tag sedan! SLURP vad jag älskar svamp och så klart kantareller! Botten är min Fathead botten (HÄR) […]
[…] tortilla med mindre kolhydrater (inte glutenfria). Jag skulle egentligen gjort mitt pizzarecept (HÄR) men tiden sprang iväg. Välj det just NI mår bra […]
Hej
Pizza fat head . Det står inte proteinpulver i receptet men alla pratar om det i kommentarerna
Förstår inte ?
Är det ok att äta pizzan om man äter lågkolhydratkost för att gå ner i vikt
Mvh
Susanne
Ja receptet är ändrat.
Ja det är ett lågkolhydratrecept, men som vid alla kosthållningar så handlar det ju om hur mycket man äter, receptet är för 4 portioner.
[…] liberalt ett bra tag nu så back to basic! Tror det blir pizza ikväll (Favoritbottnen hittar ni HÄR) – ska bara fundera på vilken topping jag ska ha, har ni tips kanske på er […]
Gjorde fathead pizza igår, det uppdaterade, jättegott!! Tryffelkräm på den ena och vanlig tomat och mozzarella på den andra, kvällen räddad! Bästa brödliknande reseptet jag har provat hittills (det svåraste med low carb, jag äääälskar bröd). Tack för bra recept!
OMG!! Vilken pizzabotten👍👍 Har gjort den utan proteinpulver👌 Med lammfärs💃💃 Tackar för receptet, blir nu min favorit. Det behövs ingen köksmaskin det täcker med gaffel och slickepott
samt lite muskler💪😀🍕
Härligt det blev bra!! Trevlig söndag! 🔆
Bästa receptet! Gör det utan proteinpulver, blir perfekt varenda gång! TACK! 🌟
★★★★★
Hej.
Undrar bara om finmalet vad är det för något och varifrån kan man köpa tack.
Jag har inte provat receptet men det låter gott.
[…] go’vänner! Nu ska jag sätta igång med Fat Head pizzorna! KRAM på er! […]
Hej Åse
Har ju sett lite varianter av receptet från dig – pizzan blir väldigt bra.
Har två undringar – är det verkligen för 4 personer? Känns mer som för två och är ju inte en full plåt om man följer receptet för då blir den extremt tunn.
Hej! Blir 2 stora pizzor och i min värld blir det fyra portioner. Man blir ju mer nöjd när det är utan vetemjöl och mindre kolhydrater 😉
Äter man mer då får det ju bli för färre! Recepten är till för inspiration så får man anpassa till sitt.
Använder du inte proteinpulver så följ detta receptet: http://www.56kilo.se/kycklinggyrospizza/
[…] har ju oftast en fathead pizzadeg som ligger i kylen. Så smidigt att grädda när man vill ha något gott och snabbt 🙂 Min […]
I proudly present my first ever home made pizza. Pizzan blev älskad och favoritrecept.
Tack Åse. 😋
★★★★★
Åh underbart!! =) Bra jobbat!!
[…] älskar Fat Head pizzadegen men har velat fortsätta utveckla den något. Nu tycker jag att jag fått till den […]
[…] är som vanligt Fat Head så som jag gör den. I går skippade jag proteinpulver och tog därmed mindre färskost i + 1 tsk […]
Verkar spännande! Men jag har ingen micro, kan man smälta samman i kastrull? Tack för alla dina goda recept!
Yes! 🙂
[…] Botten: Fat Head så klart! […]
[…] go’vänner! Nu ska jag sätta igång med Fat Head pizzorna! KRAM på […]
Kan jag byta ut mandelmjölet mot något annat då jag är mandelintolerant.
Då rek jag att du provar ett annat pizzadeg recept här från bloggen som inte innehåller Mandelmjöl då det behövs i detta receptet.
Jag har ingen bakmaskin utan bara en matberedare men den har ingen flatvisp med sig som tillbehör. Tips på vilken av de tillbehör man ska använda istället? Jag har den här!
https://www.mediamarkt.se/sv/product/_philips-daily-collection-matberedare-hr7628-00-1178713.html?rbtc=%7C%7C%7C%7Cp%7C%7C&gclid=Cj0KCQjwm9vPBRCQARIsABAIQYfV4BCKl06A8Y9pxKzziqw4RdHkk3ywVQopQBP3nEBCnTnzzRJgVaoaApxhEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CKm5tYDGmNcCFZPWGAodVUkNBw
nvänd vispen, dvs den som inte är en kniv utan bara i plast!
Är utomlands just nu och vet inte var jag kan hitta ekologiskt proteinpulver. Tror du det går att köpa sådant proteinpulver som man hittar på gym?
Prova utan! Det går! Men halvera färskosten.
Har nu testat, använde dock färsk mozzarella & inte färdigriven. Fick tillsätta lite fh för att få degen lagom i konsistensen! OMG Vad bra det blev! Tom kidzen tyckte Pizzabotten blev bättre än vanlig/köpt. Blomkålspizza föll dem inte i smaken så de var en aning skeptiska:) Nästa gång kör jag på färdigriven! Tusen tack för den godaste pizzabotten alla kategorier.
Hälsningar
/JennieAnn
★★★★★
[…] konsistensen. Nu tar jag tillbaka alla onda tankar och tack Åse ödmjukast för ett otroligt gott recept på pizzadeg.Vi hade inget proteinpulver hemma men det blev bra ändå faktiskt. Och sedan hade vi […]
Blev en jättebra pizza! Tack för bra recept😊
Hej! Har nu provat 2 ggr att göra denna pizzadeg men misslyckas varje gång. Har prövat att lägga till mer proteinpulver, och även mer mandelmjöl men får inte degen att bli smidig utan kladdig och svår. Har också provat att lägga i kylen ett tag utan bättre resultat, förstår inte vad jag gör för fel. Använder också ICA´s mandelmjöl. Igår gjorde jag minicalzone men degen gick bara sönder. Den blir god men inte så fin att titta på.
Förmodligen ett hopplöst fall
Vad tråkigt att du inte får till det!
Även om den är kladdig så går den ju att arbeta med om du lägger ett smort bakpplåtspapper över och kavlar ut – fungerar inte det?
Väger du ingredienserna?
Hej! Ja jag har vägt ingredienserna för att vara på den säkra sidan….. Har gjort pizza som blivit hyfsad, svår att kavla ut tunt och pappret fastnar på degen men som sagt den blev hyfsad, däremot pirogerna blev en fullständig katastrof fast goda,. degen går sönder och är svårhanterad.
Men du använder bakplåtspapper? Inte smörpapper? Jag sprayar dessutom ofta pappret med smörspray, spec. Om degen är lite kladdigare.
Verkar jättegott! Har beställt hem proteinpulvret nu så nu ska det provas pizza 🙂
Så där ja! Nu har jag beställt proteinpulver. Passade på att även beställa cocosolja😉Ska bli spännande att testa. Hur mycket skiljer det i kolhydrater jämfört med utan proteinpulver. Något man kan äta ofta? Hoppas det är lång hållbarhet på pulvret. Hur förvarar du det? Många frågor, men detta är helr nytt för mig. Tack för tipset, Kram
Knappt något!0,5 g kh innehåller de 2 msk och då är det ju på en hel sats!
Jag förvarar det torrt i skafferiet, bäst föredatumet står på påsen men det är långt ja =)
Tack Åse 👌Jag återkommer när jag testat.
Vad är en matberedare med flatvisp? Kan du fota och lägga ut?
Hej, var kan man köpa det proteinpulver som du använder?
Är länkat i inlägget 🙂
Så mycket gott du lägger upp här. Har testat massor recept under sommaren och de sista. Fortsätt fortsätt!!!! Så tacksam 🙂
Hello!
Vill bara förtydliga att alla mjölkkor i Sverige går på bete 5-6 mån om året. Alla mjölkkor i Sverige äter även foder som inte är genmodifierat. Det är alltså ingen skillnad mellan ekogårdar & konventionella gårdar på de pnunktetna.
På just de punkterna nej, sedn finns det ju så klart många andra anledningar att välja ekologisk produktion 🙂
Love it 😉
Låter smarrigt, ska testa till helgen 🙂
Ha en fin kväll/JennieAnn
★★★★★
Åh, detta pizzarecept måste jag prova! !😊
Jag har ätit sååå mycket gott sen jag köpte dina böcker och började läsa din blogg för 1,5 år sedan!😋
Tack för all inspiration!
Kram 💕
Är det här receptet för 2 pizzor? 😊
ja det blir 2 pizzor eller 1 större rektangulär pizza.