Färskostpasta med oxfilé, champinjoner och tryffel

av Åse

Så var det måndag igen!

Vilket vackert väder vi haft i helgen!
På vår solsida (kallar nya loungen det, för där blir så rackarns hett och soligt!)

Här kommer en sååå smaskig rätt från Åses Kök! MUMS!

Detta är ju inte ”riktig” pasta utan färskostpasta – vill ni använda riktig tagliatelle så går det så klart jättebra! Fast då blir det inte lågkolhydrat =)

Den här rätten skulle jag kunna äta alla dagar i veckan. Godast blir det med äkta svart tryffel (sommartryffel) – finns i burk på t.ex. Ica, men ett prisvärt alternativ är några droppar vit tryffelolja.
Oxfilén ska stekas hastigt i het panna och då väljer du med fördel en fettkälla som tål hög värme som kokosolja eller ghee (klarifierat smör).

Detta får det minsann bli i morgon, idag har jag andra planer 🙂

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Färskostpasta med oxfilé, champinjoner och tryffel


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 portioner färskostpasta:
4 ägg
125 g naturell färskost
2 ½ msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 krm salt
1 krm vitlökspulver

Pastasås:
400 g oxfilé
1 msk smör/olja (blanda)
2 schalottenlökar
100 g champinjoner
½ dl torrt vitt vin
3 dl grädde
1 msk koncentrerad oxfond
salt och peppar
1 dl riven parmesan
25 g färsk tryffel i burk (eller vit tryffelolja)
65 g rucola


Instruktioner

Börja med färskostpastan:
Sätt ugnen på 150 °C.
Vispa äggen poröst, tillsätt färskost och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och vispa ihop.
Klicka ut smeten på två bakplåtspapper.
Lägg bakplåtspapper över och kavla ut smeten till rektangulära plattor. Dra över på ugnsplåtar. Låt papperen vara kvar under gräddningen.
Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort det övre papperet.
Rulla ihop från långsidan och klipp tunna remsor. ”Pastan” är nu klar att användas.

Ta fram oxfilén och låt den bli rumstempererad.
Skär oxfilén i 1 ½ cm tjocka skivor. Salta och peppra något.
Hetta upp en stekpanna med olja/ghee och stek köttet hastigt i en halv minut. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
Finhacka löken och skiva champinjonerna. Fräs i stekpannan tills löken mjuknat och champinjonerna fått färg.
Tillsätt vinet och låt koka ihop någon minut. Rör ner grädde, oxfond och smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 6–7 minuter tills såsen tjocknat.
Rör ner parmesan och skivad tryffel och blanda med pastan och oxfilén.
Lägg upp på en bädd av rucola.

 

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

3 kommentarer

Krämig pasta med tomatsås och burrata - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 7 augusti, 2021 - 12:17

[…] gott blev inte detta! Vill ni inte använda vanlig pasta? Då kan jag rekommendera bönpasta eller färskostpasta eller olika lågkolhydratnudlar som de HÄR Jag hade Linguine men föredrar egentligen stora breda […]

Svara
ÅsaS 23 september, 2019 - 16:03

Detta är ju såå gott! Fast själv äter jag bönpasta till, medan ungdomarna äter ”vanlig” tagliatelle. Det händer att jag strimlar i lite soltorkade tomater också, och det blir inte mindre gott för det.
Kram

Svara
Åse 23 september, 2019 - 17:00

Åhhh vad gott ja med soltorkade tomater i! YUMMIE!!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.