Skriv ut
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon

Enkel kycklingcurry, basrecept


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 25
  • Totaltid: 35
  • Portioner: 4-6 1x
Scale

Ingredienser

800 g kycklingfilé
200 g champinjoner
1 gul lök
1 msk smör
4 dl grädde, valfri fetthalt alt kokosgrädde
2 msk gul torkad curry, valfri styrka
0,5 dl chilisås, gärna med mindre socker
1,5-2 msk konc. kycklingfond
salt, peppar
2 dl riven mozzarella eller annan ost som smälter bra


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader
Putsa och dela kycklingfilén i mindre bitar.
Finhacka lök och skiva champinjonerna.
Smält smöret i en kastrull och rör ner dem och curryn.  Låt fräsa på ganska låg värme tills allt fått fin färg.
Häll på grädde, fond och grädden. Koka upp och rör ner chilisåsen, låt småputtra i några minuter.
Smaka av med salt, peppar ev mer curry.
Lägg kycklingen i ugnsform, salta och peppra kycklingen och fördela lök/champinjonfräset ovanpå.
Avsluta med att hälla såsen ovanpå och toppa med ost.
Gratinera i ugn i ca 20-25 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4