Chokladglass

av Åse

Både jag och lillskrutta har varit sjuka denna veckan, så hon har varit hemma några dagar. I dag blev det lite glass till Alice till mellis. Enkelt och smaskigt men detta receptet kräver en glassmaskin.

1 person

2 ekologiska ägg
1,5 dl vispgrädde
2 tsk ekologisk kakao
valfri mängd sötning **

Vispa äggen. Under tiden blanda ner kakao i ett glas , häll i lite grädde och rör runt så det blandas väl, tillsätt mer och mer grädde tills allt är blandat väl. Häll i äggen och vispa ihop. Smaka av med eventuell sötning. Häll i glassmaskin enligt din maskins instruktion.

** Jag har blandat sukrin och steviapulver i en burk som jag använder när jag vill söta. 2 1/2 dl sukrin + 1/2 tsk steviapulver, blanda och förvara.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

25 kommentarer

reader 19 februari, 2012 - 20:55

Hej! Har precis börjat med LCHF och snubblade in här. Så många bra läckra recept! Har en liten tjej på 3 år och undrar hur du ser på det här med sötningsmedel (läser ovan att du gjort glass med sötningsmedel till din dotter): jag ser det som gift och vill helst inte ge henne det – samtidigt vill jag inte heller ge henne massor av socker. Hur ska man resonera? Och Stevia, är inte det cancerframkallande/förbjudet? Tacksam för lite vägledning!

Svara
Åse 19 februari, 2012 - 23:17

Hej! Sukrin och Stevia är helt naturliga produkter, framför allt stevia. Stevia är inte cancerframkallande eller förbjudet. Kemiskt framställda sötningsmedel hade jag inte gett mina barn.

Svara
Anette Hultberg 8 februari, 2012 - 19:51

Vilken underbart god glass. Tack för receptet. 🙂

Svara
Henrik - Allt om LCHF 27 januari, 2012 - 22:30

Tror nästan jag måste ta och köpa den där glassmaskinen jag funderat på i några år. Probemet är bara att den kostar 5000 spänn.

Svara
Åse 28 januari, 2012 - 20:11

Äh en billig gör lika god glass som en dyr 😉

Svara
Christine 27 januari, 2012 - 18:49

Heej!

Nu har vi gjort hemgjord pizza, min man med vanlig deg och jag med ditt LCHF recept och röd lök, gorgonzola, parmaskinka, riven ost och tomatsås…..Mamma mia vad god den var, jag är lycklig….:) Den ska jag göra fler gånger, tack för tipset, Kram!

Svara
Åse 28 januari, 2012 - 20:11

Härligt!!! =))

Svara
Maria 27 januari, 2012 - 14:23

Kära Åsa!

Glassen ser jätte-mumsig ut!!

Men har fått ett STORT problem. Bakdade fröknäcket i går. OH MIN HERRE, Vad ska jag göra?!?!?
Är helt tagen av dom.!! Är det godaste jag ätit någonsin. Men kunde ju inte sluta…. åt till frukost och har nu ätit 3 st med smör och ost till lunch/mellis.
Nu hoppas jag att du ska säga till mig att jag kan äta dom ofta och att det är bättre än youghurten::D

Så det är väl bara inse att jag får baka dom max1 gång per månad. Roligaste var attt jag tycker dom slår allt bröd jag åt med gluten i!! Mmmmmm

Så Tack Åse för receptet! Men ett tips om hur ofta jag får äta dom vore bra:D hahah

Kram Maria

Svara
Åse 28 januari, 2012 - 20:12

Haha 😉 Tyvärr är ju bröd och kex och yoghurt etc sådant vi lätt överäter även de med lågt kolhydratvärde 😉
Som sagt, hur ofta du kan äta dem kan bara du svara på 😉

Svara
Annika 27 januari, 2012 - 10:34

Hej Åse!
Har precis hittat hit och är sååå glad!! Tack för att du delar med dig. Började med lchf för en månad sen och har inte haft huvudvärk en enda dag, vilket jag tidigare hade ofta. Nu ska jag läsa igenom hela din blogg!
Varma hälsningar från en glad och pigg mormor. TACK!

Svara
Malin Henrixon 26 januari, 2012 - 23:45

Detta måste provas under helgen!
Jag brukar göra ”på-minuten-glass”
Lägg lite frysta hallon i mixern/blendern – på med lätt vispad grädde och kör till det ser ut som glass – de frysta bären fryser grädden utan glassmaskin
Ät genast!
(som ska leta fram den oanvända glassmaskinen ur gömmorna…)

Svara
Åse 27 januari, 2012 - 08:35

Toppentips!

Svara
Pia Nyberg 26 januari, 2012 - 22:29

Vad har du för maskin? Leena tipsade om OBH. Ska investera i en snart…. eller typ nu!

Svara
Åse 27 januari, 2012 - 08:35

Jag har en KRUPS!

Svara
Ebba 26 januari, 2012 - 21:10

Hej Åse.

Lät himlans gott, får pröva då jag hälsar på mor som har glassmaskin.

Men, jag har en fråga… Varför blandar du stevia och sukrin?

Svara
Åse 27 januari, 2012 - 08:36

För att ta bort bådas bismak. Det är vanligt (och rekommenderas) att blanda erythritol (sukrin) med annan sötning för att ta bort den kyliga, fräna känslan. Finns Steviasocker färdigt att köpa (erythritol + stevia) men jag tycker den blandningen har för stor steviadel.

Svara
Anita 26 januari, 2012 - 19:53

Det såg gott ut, har faktiskt en glassmaskin i gömmorna. Blir att leta fram och damma av den. 🙂

Svara
Minna 26 januari, 2012 - 18:39

Kanske ska våga mig på att köpa en glassmaskin och prova 🙂 Undrar precis som föregående talare om du provat utan sötning?

Svara
Anna 26 januari, 2012 - 17:31

Försvinner bismakerna när de blandas?
Är sugen på att testa själv, för jag avskyr sukrinsmaken, har en stackars påse i skafferiet som aldrig används..

Svara
Åse 26 januari, 2012 - 17:32

Yes bismakerna försvinner!!

Svara
Anchi Eriksson 26 januari, 2012 - 17:24

Hej. Äntligen hittat en sida med goda recept och massor med tips. Hoppas det inte gör något att jag sprider din adress till mina lchf-vänner ;)) Tack igen för en superfin sida 😉

Svara
Erika . LCHF till vardag och fest 26 januari, 2012 - 16:14

Mmmm… mumsigt!
Har du testat att göra glass helt utan sötning? Hur blir den i så fall?
Min man köpte en glassmaskin någon vecka innan vi startade med LCHF så han är lite frustrerad över att vi inte använt den så mycket. Och vi har inte sötningsmedel hemma. 🙂

Svara
Åse 27 januari, 2012 - 08:39

Erika, ja det har jag, är ju gott men gdare med sötning tycker jag 😉

Svara
Anita 26 januari, 2012 - 15:04

Såg gott ut, det är så roligt att läsa din blogg med alla härliga recept.

Svara
Cecilia Hedkvist 26 januari, 2012 - 15:02

Åh, mums! Ska provas!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.