Pannacotta-cheesecake med limemarinerade jordgubbar

av Åse

Söta läsaren Anna-Lena tipsade om att blanda i philadelphiaost i pannacottan så idén till detta receptet föddes ur det receptet!
Den är riktigt smaskig och kanske pryder den sin plats på LCHF Midsommarbordet?
Personligen är det godaste lågkolhydratefterrätten jag någonsin gjort/smakat.

1 1/2 gelatin blad
3 dl mandelmjöl
3 msk smör
sockerersättning alt honung/agavesirap motsvarande ca 2 msk sötma.
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
Sötningsmedel motsvarande 1/2 dl socker. (Jag hade 1 tsk hermesetas flytande)
200 Philadelphiaost
1 liter jordgubbar
1 lime + lite sötning

Lägg gelatinbladen i blöt.
Blanda mandelmjöl med smält smör och lite sockerersättning efter smak.
Tryck ut i en ganska liten springform (20 cm diameter) och grädda i 10 minuter i ca 190 grader.
Dela vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg stången + fröna tillsammans med grädden i en kastrull.
Koka upp under omrörning. Ta bort från plattan och lägg i sockerersättning och de utkramade gelatinbladen och rör ihop
Tillsätt Philadelphiaosten och vispa slät.
Häll över den svalnade mandelbotten och låt stelna i kylskåp ca 3-4 timmar
Blanda skivade jordgubbar med rivet skal och saften av 1 lime + sötma och låt marinera i kyslkåp och servera till cheesecaken!

Muuuuuuuuuuuumma!!!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

41 kommentarer

Monkan 2 januari, 2017 - 20:16

Hej! Denna vill jag gärna testa. Jag undrar om sötningsmedlet sticker ut något nämnvärt? Man märker ju av det på en del recept jag testat förut. Jag planerar ett födelsedagskalas som jag helst själv skall kunna njuta av, men även vara godtagbart av mina gäster och undrar om du har några bra förslag jag skulle kunna välja på kalaset? Du är en pärla på att ha många idéer på kosten har jag märkt, som också smakar gudomligt (har testat en hel del), så det är lite svårt att välja. Så vad skulle du välja enligt din smak och kunskap på vad andra gillar på kalas? Tack på förhand!😀❤️

Svara
Åse 3 januari, 2017 - 14:43

Hej! Det är ju jättesvårt då allt jag lägger ut här är saker jag själv äter och bjuder mina vänner på =) Du får helt enkelt välja efter ditt tycke och smak 🤗

Svara
Helena 25 mars, 2016 - 11:08

Har gjort denna förut men blandar alltid ihop hur mycket sockerersättningen som avses till botten contra cheecedelen – är det 1/2 dl sockersättning till botten eller 2msk? Tack på förhand

Svara
Åse 26 mars, 2016 - 13:00

Botteningredienserna är ju först så det är 1/2 dl =)

Svara
Helena 26 mars, 2016 - 15:09

Tack. Då gjorde jag rätt :). Men den första ingredienserna är gelantinblad, grädde och vaniljsstång;) Det var därför jag blev så osäker.

Svara
Åse 26 mars, 2016 - 15:14

Ja vad klantigt av mig, jag var inte lika strukturerad receptskapare förr =)

Svara
Åse 26 mars, 2016 - 15:16

Nu när jag dubbelkollar (jag skriver om receptet) så ska 1/2 dl sötning vara i pannacottasmeten!

Svara
Gissa 10 april, 2012 - 21:14

[…] Yes! Cheesecakepannacotta med limemarinerade jordgubbar! 😉 […]

Svara
Camilla 6 april, 2012 - 10:41

Glad påsk Åse! Tänkte göra denna i morgon när jag får gäster. Är det fortfarande din favorit eller rekommenderar du något annat? Du har så mycket fina recept! Alla som kommer äter i vanliga fall socker. Kram Camilla

Svara
Åse 6 april, 2012 - 11:02

Den är absolut en favorit!! Kram!!!

Svara
Gissa « 5 6 k i l o . s e 13 juli, 2011 - 15:25

[…] Yes! Cheesecakepannacotta med limemarinerade jordgubbar! […]

Svara
Sofie 8 juli, 2011 - 21:00

Denna måste jag prova, ser jättegott ut! 🙂

Svara
God mat och gott sällskap! « 5 6 k i l o . s e 8 juli, 2011 - 12:02

[…] ryggbiff med halloumi, vinstekta champinjoner, vitlökssås och beasås och min fantastiskt goda Cheesecakepannacotta som uppskattades […]

Svara
Ines 26 juni, 2011 - 18:22

hej! tack för en jättefin och inspirerande blogg vill jag först säga!
Jag tänkte göra den här till min födelsedag på torsdag! Undrar om det skulle funka om man hällde i frysta mosade jordgubbar i fyllningen??

Sen har jag hittat ett recept på jordgubbscheesecake på victorias blogg på Matplatsen.. Jag är inte så bra på hur länge ex man kan ha mandelmjöl i ugnen och sånt där, så ja tänkte om du vet hur man kan göra om detta receptet till ett mer LC-vänligt alternativ och om du skulle vilja hjälpa mig med det?

(http://www.bloggfamiljen.se/2010/09/09/den-smarriga-jordgubbscheesecaken/#comments)
Botten:
250 gram digestivekex
100 gram smör

Fyllning 1:
450 gram Philadelfia ost
200 gram osockrade jordgubbar
3 st ägg
1,3 dl strösocker

Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 180 gr rader. Smula sönder kexen och blanda med smält smör eller margarin. Tryck ut i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i 5-10 minuter.
Kör ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare till en jämn smet och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.
Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterliggare 5 minuter och låt svalna. Ställ i kylen några timmar eller dagen innan servering.

Svara
Linda-Li 25 juni, 2011 - 22:05

Gjort denna idag-jättegod! Huvudrätten hittades även den på din blogg : laxpaj med romsås. Fantastiskt god! Serverades med smör- och vitlöksfrästa färska gröna sparrisar, halv avocado och citronklyfta. Mmmm! Tack för all inspiration!

Svara
Anna 22 juni, 2011 - 12:56

Tack för receptet! Gjorde bara pannacottan och lade den i fina glas och toppade med färska hallon och jordgubbar. Barnen fick ett krossat digestive kex och betyget var topp!!!

TACK 🙂
Anna

Svara
Sanne 22 juni, 2011 - 11:06

kan man göra denna dan innan?

Svara
Åse 22 juni, 2011 - 11:25

Absolut!

Svara
Elisa 21 juni, 2011 - 15:25

Hur många portioner var räckte denna sats till unge.?

Svara
Åse 21 juni, 2011 - 15:26

6-8 portioner

Svara
Elisa 21 juni, 2011 - 15:43

Tänkte jag skulle baka en halv sats som prov och får den godkänt av resten av familjen blir det efterrätten på midsommar. Ska också testa byta philadelphian mot kesella hallon och eftersom det är så mycket socker i sig själv skippa sötningsmedlet. Tror det kan bli gott. Tack för receptet! 😀

Svara
Åse 21 juni, 2011 - 15:50

Personligen tycker jag att philadelphian gör mer än halva receptet! 🙂 det är då det blir cheesecake. Om du byter ut mot hallonkesella så blir det i princip detta receptet: http://56kilo.se/2011/06/paj-med-hallonpannacotta-lc-lchf/

Smaklig spis!

Svara
Fnulan 21 juni, 2011 - 12:31

Nu är du nominerad på Veckrevyns bloggaward som Årets inspiratör =)

Love

Svara
Åse 21 juni, 2011 - 14:53

Näääääää men va? Av dig???? Sötsnöre!!

Svara
Fnulan 21 juni, 2011 - 14:56

Klart av mig =)

Svara
Åse 21 juni, 2011 - 15:18

Åhhh men TACK! Vart kan man nominera??? xoxo

Svara
Fnulan 21 juni, 2011 - 15:27

http://www.veckorevyn.com/kandis/artiklar/2011/nominera-din-favoritblogg-till-blog-awards-2011/index.xml?mail-sent=1

Du är ju en fantastisk förebild!! Har du sett min flik Viktkamp inför bloggkryssningen?

Åse 21 juni, 2011 - 15:32

Åh heja dej!!! Ska peppa dig längs vägen raring!!! Puss

Fnulan 21 juni, 2011 - 16:00

Love!!!

Hanna 21 juni, 2011 - 10:26

den måste jag bara testa:)

Svara
Klara 21 juni, 2011 - 09:31

Den här måste jag prova. Min man är glutenintolerant så denna är perfekt!

Svara
CamillaP 21 juni, 2011 - 06:53

Åh tack denna ska jag bara göra till midsommar =)
Kram

Svara
Ellinor 20 juni, 2011 - 23:25

Kommer definitivt göra denna till midsommar <3

Svara
Sara & Busungarna 20 juni, 2011 - 23:09

Ohlala! Jag ÄLSKAR cheesecake!
Tror bestämt att jag ska göra den här till midsommar hemma hos svärisarna 🙂

Svara
Åse 20 juni, 2011 - 23:19

Do it!!!!! Suuuupergod!!

Svara
Pia 20 juni, 2011 - 23:01

Men hallå, detta lockar ju till och med en svårflörtad som mig ( jordgubbar du vet) 😉

Svara
Anna-Lena 20 juni, 2011 - 22:14

Visst är det gott, får testa denna varianten med, kanske rent av till midsommar. Kram kram

Svara
Åse 20 juni, 2011 - 22:15

Tack för tipset raring!!!

Svara
Anna-Lena 21 juni, 2011 - 10:14

Vad gör man inte för dig ; )

Svara
Annah 20 juni, 2011 - 22:05

mums, jag gillar cheescake så det blir nåt att prova.

Svara
Åse 20 juni, 2011 - 22:15

Gör det gumman!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.