Boeuf Bourgignon

av Åse

Skön tredje advent på er fina ni!
Har ni en bra helg? Det har vi! Såååå lugnt och skönt! Precis vad jag behövt.
Men nu får det bli lite mer eld i rumpan på denna damen, i veckan går jag tillbaka till träningen efter två veckors träningspaus. Startar med en lång skön powerwalk i morgon ❤️
Nisse och Stina hittade på bus som vanligt på advent! I natt hade de klättrat upp i grantoppen och satt och åt clementiner till småtjejernas stora förtjusning!

13122015-012A8652
13122015-012A8655
I går kväll åt vi sååååååå gott!
En klassisk Boeuf Bourgignon, alltså hur gott är inte det!
Grytan hade puttrat i 3 timmar och köttet var så mört så mört!
12122015-012A8575
12122015-012A8587
12122015-012A8598
Till grytan serverade jag mandelpotatis och rostade polkabetor med timjan. Slurp!

12122015-012A8602
12122015-012A8622
Jag älskar saltgurka till kött! LOVELY!
12122015-012A8632
12122015-012A8640

Vinet:
LEVA är gjort på de klassiska Bordeauxdruvorna Cabernet Sauvignon och Merlot som fått mogna till perfektion på böljande vackra sluttningar nära Svarta havet. Vinet har lagrats i små exklusiva franska ekfat under 18 månader och utvecklat en elegant och fyllig karaktär.”Fair for Life” är en etisk certifiering för rättvis handel som utöver rättvisa arbetsvillkor och handelsavtal, omfattar hela handelskedjan samt krav vad gäller omsorg om miljön, både i och runt vingården.

12122015-012A8647

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Boeuf Bourgignon


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Total Time: 180

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • olivolja eller kokosolja utan smak att steka i
  • 1,5 paket bacon
  • 1 stor morot
  • 1 stor gul lök
  • 1,5 vitlök solo eller 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 flaska rött vin
  • 3 msk koncentrerad rödvinsfond
  • 4 lagerblad
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 1,5 tsk timjan
  • salt, svartpeppar
  • redning
  • 16 pärllökar
  • 300 g champinjoner
  • 1 kruka bladpersilja

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar om 3 cm.
  2. Skala och skär morötterna i bitar. Skala och skiva löken, finhacka vitlöken.
  3. Bryn köttet i omgångar i olivolja eller kokosolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar.
  4. Stek morötter, lök mjuka i ca 5 minuter, rör ner vitlöken och stek i 1 minut till. Lägg över i grytan med köttet. Stek baconet lagom knaprigt. Lägg över i grytan.
  5. Rör i tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och fond. Låt grytan koka under lock ca 2 timmar och 40 min. Skala pärllöken och skär champinjonerna i kvartar, rör ner i grytan och låt puttra ihop i 20 minuter. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt valfritt tillbehör.

Nutrition

  • Serving Size: 6

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

14 kommentarer

Helena 1 februari, 2017 - 19:26

Hej, har försökt hitta redningen med konjaksrot men hittar den inte. Jag har använt arrowrot fram till nu mellan vill gärna prova denna som du talar så gott om 🙂

Svara
Åse 1 februari, 2017 - 22:32

Provat att googla? Jag hittar den direkt då.

Svara
Helena 1 februari, 2017 - 23:05

Ja, jag har försökt googla men hittar den inte. Har du möjlighet att lägga ut en länk vore jag superglad (fattar inte varför jag inte hittar den)

Svara
Åse 2 februari, 2017 - 08:25

Hej Helena! Den heter redningsmix och finns hos rawfoodshop.se 🙂

Svara
Camilla p-a 15 december, 2015 - 18:00

Hej!
I receptet står det redning, vad är det för redning?

Svara
Åse 16 december, 2015 - 08:46

Den redning man vill använda =) Jag använder conjacrot men en del reder ju med andra redningsmixer och en del vetemjöl/maizena etc

Svara
Camilla p-a 16 december, 2015 - 08:53

Konjak rot? Vad är det och var hittar man den? 🙂

Svara
Åse 16 december, 2015 - 09:08

Bodystore.com har redningsmix som är RAW av conjacrot

Svara
Camilla p-a 16 december, 2015 - 14:55

Kanon, Tack! 🙂

Pernilla 13 december, 2015 - 22:20

Vad trevligt med Stina och Nisse bus 😉 Köttgryta är så gott denna tid på året! Måste nog ta och göra en till veckan.

Svara
Cia 13 december, 2015 - 16:39

Åh Boeuf Bourgignon är en av mina absolut favvorätter, såååå gott! Fortsatt trevlig tredje advent, kram!

Svara
Anna 13 december, 2015 - 14:30

Recept på grytan vore underbart ?

Svara
Åse 13 december, 2015 - 14:31

Nämen va!?? Följde inte receptet med?? Jag lägger till!

Svara
Camilla 13 december, 2015 - 13:14

Mums! Polkarödbetor har jag aldrig lyckas hitta, jag älskar rotfrukter! 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.