Blondie med pecannötter (glutenfri, lågkolhydrat)

av Åse

Innehåller annonslänk till Bodystore

God middag!

Vi har varit uppe sedan 8.
I morgonrock var jag ute och planterade kruka, bättringsmålade lite på huset (bytte ringklocka så fick bättra på)
Haha! Typiskt mig, får för mig att något ska göras och då har jag inte ens tid att sätta på mig kläder.

Vi har inget inbokat idag eller i morgon, så skönt! Innebär ju inte att vi inte har att göra dock.
Bråten från renoveringen ska skickas till tippen och trädäcket bak ska rengöras – jäkla regn, har ju fått avbryta jobbet i flera veckors tid för att det regnar. Går inte att spruta på Jape Grönfri då.

Hörrni detta måste ni göra!
Familjen slukade dem snabbt igårkväll efter maten.
Ljuvligt goda! Jag vågade mig bara på några smulor haha!

Smöret ska brynas, så den smakar kola! Blir så mycket godare då. Obs! Brynas inte brännas 😉

Nick’s Sugar Replacement är min nya favorit när det gäller sockerfri sötning.
Ni hittar den HÄR – Består av Erythritol, Björksocker och fibrer.

Använd vanligt socker (gärna råsocker) om ni vill!

Detta är en Blondie, dvs en vit kladdkaka men med mandelmjöl så blir smaken och konsistensen nästan lite macaroon! SÅ GOTT!

Jag valde vanlig vit choklad, det blir väldigt få kolhydrater per bit (näringsberäkning i receptkortet nedan) men det finns ju sockerfri vit choklad också! Clean Eating har en på Apotea.se och et finns på lite olika håll.

Jag valde att ha i pekannötter och lite hackad mörk choklad, men man kan tex stoppa ner hallon!
Lite rivet citronskal är också gott att ha i smeten.

Tips! Addera till saffran nu till årets advent! Mums!

Kladdig och saftig! Så ska en god Blonie vara!

Prova dessa och ge gärna feedback i kommentarerna nedan!

Tänk på att den behöver tid för att sätta sig. Ställ kallt i minst 5-6 timmar, gärna någon dag!

TIPS! För mer kladd, minska mängden mandelmjöl till tex 3 dl.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Blondie med pecannötter (glutenfri, lågkolhydrat)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 15

Ingredienser

4 dl mandelmjöl
150 g vit choklad (finns sockerfri, även mjölkfri)
150 g rumstempererat smör
1 dl sockerfri sötning som doseras 1:1
3 ägg
1 krm salt
1 tsk ekologisk vaniljextrakt eller vaniljpulver
18 pekannötter
ev. lite hackad mörk choklad.


Instruktioner

Sätt ugnen på 180 gr r
Vispa ihop ägg, sötning, mandelmjöl, vaniljextrakt och salt.
Smält smöret på medelvärme, låt smöret småputtra tills det mörkat något och doftar kola. Ta åt sidan och rör ner den vita chokladen. Rör tills det smält ihop. Vispa ner i ägg- och mandelsmeten.
Häll upp i en mindre form (min var 28 x 16) klädd i skrynklat bakplåtspapper. Lägg på pekannötter och ev lite mörk hackad choklad. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 30 minuter. Kakan ska vara lite wobbly i mitten. Ställ svalt i några timmar, gärna över natten. Skär upp i rutor.

Noteringar

Per bit: (Baserad på Nick’s sugar replacement och Odense vit choklad)
252 kcal, 7.2 g protein, 7.9 g kh (0.8 g socker), 21.2 g fett

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

8 kommentarer

Ingela 9 november, 2019 - 13:18

Provade en gång till men denna gången med Marabous Premium apelsin. Gott 😍

Svara
MosterM 15 september, 2019 - 15:19

Super god. Jag tog 4dl mandelmjöl. Sen testade jag med hallon på halva. Blev som en mazarin. Tack för tipset.

Svara
Åse 15 september, 2019 - 15:26

Tack för feedback! 🙌🏻

Svara
Ingela 15 september, 2019 - 12:11

Sååå god 😍 Perfekt när vår glutenintoleranta väninna kommer på besök.

Svara
Åse 15 september, 2019 - 12:34

Heja! 👏🏻

Svara
.Anna B 15 september, 2019 - 08:46

Mums, det där lät gott!😋 Men vad menar du med sockret där…? 1:1??

Svara
Åse 15 september, 2019 - 09:24

Att det doseras som socker: 1:1 =)

Svara
ÅsaS 14 september, 2019 - 21:11

Oj oj oj.. Godisråttan i mig vaknade här. Känner snålvattnet rinna. Ska baka dessa till oss så vi har nån liten godbit till kaffestunderna. Och J som tänkt försöka sig på 5:2 vill gärna ha nåt gott till kaffet på sina ätardagar. Och jag, jag äter ändå, allt och lite till.. 😂🙈 ..fast jag tänker mig för numera.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.