Biff stroganoff på lövbiff

av Åse

Biff stroganoff på lövbiff går så snabbt och blir ju så gott!
Så här gör jag min.
800 g lövbiff (innanlår)
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
1 köttbuljong alt 1,5 msk kalvfond
4 tsk dijonsenap
4 dl creme fraiche eller smetana
salt, peppar, smör till stekning
ev. tamarisoja
Finhacka lök och vitlök och skär biffen i strimlor
Stek lök och vitlök i smör, lägg sedan över i gryta och. Stek köttet i omgångar på hög värme, lägg sedan över i grytan.
Lägg i kryddor och crème fraiche/smetana och låt allt småputtra i 5 minuter.
Till servering: Sallad, stekt blomkål, stekta champinjoner och skivad saltgurka
IMG_4914
 
IMG_4918
Trött och nöjd familj efteråt 😉

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

8 kommentarer

Camilla 9 maj, 2021 - 18:10

Och den här lagade jag på Muurikkan igår kväll och mums som alltid, men jag hade mer dijon o tomatpuré i för vi gillar de smakerna. Gott gott o extra gott när man lagar på stekhällen tycker jag. Tack tack för inspo

Svara
Sara 29 augusti, 2016 - 17:44

Testade detta idag men skippade tomat purén och tillsatte champinjoner i grytan 🙂 Jösses va gott!

Svara
Elin 5 augusti, 2016 - 15:34

Mums!!

Svara
Elisabeth 10 januari, 2016 - 16:34

Ska prova detta idag. Stroganoff är så gott ju. Och det här sättet blir ju snabbare och smidigare. Toppen!
Hälsningar Elisabeth

Svara
Elisabeth 10 januari, 2016 - 19:45

Det blev super gott och så enkelt. Tack för receptet!

Svara
Åse 10 januari, 2016 - 19:46

Kul att höra!

Svara
Josefin 16 december, 2014 - 12:06

Katastrof!? Allt för mycket Dijonsenap, måste stå fel i receptet??

Svara
Åse 16 december, 2014 - 12:28

Ja det måste verkligen stå fel, 4 tsk låter mer rimligt! Ändrat! Sorry!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.