Banankaka (naturligt söt) på tre ingredienser

10 oktober, 2019

Happy friday darlings!

Jag är oerhört tacksam över att mina barn uppskattar min mat och det jag bakar och ger dem med mindre mjöl och socker.
Det är solklart att om hjärnan bara får vitt processat socker och mjöl så är det vad den vill ha!
Det var vad min hjärna ville ha som mjöl- och socker junkie men jag har lyckats uppfostra min hjärna 😁

I går gjorde jag och Alice banankaka! Hur enkel som helst och naturligt söt 🙂
Vill man söta mer så går det ju så klart bra, jag hade lite vanilj steviadroppar i =)

Egentligen krävs bara banan, ägg och bakpulver i den här kakaon men allt sött kräver lite salt tycker jag. Och kakaon ger en härlig färg!

Skriv ut

Banankaka (naturligt söt)

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

3 bananer
6 ägg
2 tsk bakpulver
2 msk kakao av bra kvalitet
2 knivuddar salt
ev. 8 steviadroppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Mosa två bananer och vispa ihop med 4 ägg, 1 tsk bakpulver och 1 knivudd salt. Smaka av och söta ev med valfri sötning.
Häll i form klädd med bakplåtspapper.
Mosa 1 banan och vispa ihop med 2 ägg, 1 tsk bakpulver, 2 msk kakao och 1 knivudd salt. Smaka av och söta ev med valfri sötning. Ringla ner chokladsmeten i smeten och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Låt svalna (blir god att förvara i kyl över natten!) och servera med tex lite grädde och bär.


9 kommentarer

Malin 22 oktober, 2019 - 17:13

Super! Detta gillade tonåringarna bättre än bananpannkakor…de fick nämligen resterna till frukost hehe..

Svara
Kim 18 oktober, 2019 - 10:31

Hej, det här se mycket gott ut, fast lite förvirrad angående instruktionerna. Vad är det i kakao smeten som man ringlar över banan/bakpulver/äggsmeten? Eller gör man om samma sak fast med kakao? (står samma sak två gånger). Tacksam för svar då jag tror barnen skulle gilla!!

Svara
Åse 18 oktober, 2019 - 10:39

Hej exakt. Du följer bara instruktionerna;) Då kan du inte misslyckas.

Svara
Kim 18 oktober, 2019 - 10:41

Ja tack Åsa. Förlåt, såg helt felt. Upptäckte det ögonblicket efter min kommentar. 😀 Tack!! Tack för en inspirerande sida!

Svara
Åse 18 oktober, 2019 - 10:55

Ingen fara! Bättre fråga än att det blir fel! 🤩

Svara
Drömhus Helena 15 oktober, 2019 - 12:19

Wow, vilket bra recept! Måste testa det pronto!!

Mvh Helena

Svara
Siw 11 oktober, 2019 - 10:25

Hej igen, glömde att fråga om storlek på form???
Hälsningar Siw

Svara
Siw 11 oktober, 2019 - 10:22

Hej!
Tack för toppenrecept! Den tänker jag baka i dag. Fungerar väl inte att frysa eller hur? Håller sig väl ca 1 vecka i kylen, eller hur?
Önskar dig en mysig och skön helg!
Hälsningar Siw

Svara
Ida 11 oktober, 2019 - 09:39

Vilket superbra mellis till barnen! Det ska testas. Trevlig helg!🤗

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.