Baconfylld kycklingfilé med sting

av Åse

Muuums tyckte både jag och mannen! Väldigt mättande!

4 personer á 8,5 PP

4 kycklingfiléer
4 baconskivor
soja + flytande smör
Timjan
1 blomkålshuvud
2 dl kaffegrädde
25 g smör
vitpeppar och salt
1 squash
Santa Maria chiliflakes
Cashewnötter

Sätt på ugnen på 225 gr.
Skär snitt i kycklingfiléerna och lägg i vars en skiva bacon. Pensal med smör blandat med soja och timjan.
Sätt in i ugn i ca 25 min.
Koka under tiden blomkålshuvudet i lättsaltat vatten. Blomkålen ska kokas mjuk (men inte överkokt!)
Ånga ur blomkålen och pressa sedan i potatispress och sedan med elvisp med smör, grädde salt och peppar.
Skiva squash och stek i smör. salta o peppra lite när de är färdigstekta.
När kycklingen är klar ta ut dem och låt vila i 10 min under folie.
Strö sedan chiliflakes på och skär upp kycklingen.

Servera kycklingen uppskivad med blomkålsmoset, squaschen och några cashewnötter (ca 5 st)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Eva 15 september, 2010 - 08:28

Vilket recept, låter både enkelt och jättegott!!!

Svara
Anna-Karin 15 september, 2010 - 08:23

Detta lät oxå såå gott, får bli i helgen. Nu har jag skickat efter ketostix iaf, få se om mina äggdgr har gett resultat. 😉 Nu använder jag dig lite som bollbplank här, hoppas det är ok, du kan ju det här! Jag såg att du åt finncrisp till mellis och det vet jag att man kan äta men hur många kan man äta utan att det blir för mycket kolhydrater (detta ursäkta mig, förbannade suget jag har efter macka)? Har fått lite dille på finncrisp med ost på och det känns som det inte är ok. Ha det gott. Kram

Svara
Åse 15 september, 2010 - 08:55

Luuuuugnt! =)
dET BEROR JU HELT PÅ VAD DU ÄTIT TIDIGARE UNDER DAGEN, DVS HUR MÅNGA KOLHYDRATER DU ÄTIT OCH HUR M¨NGA DU HAR KVAR TILL DIN HRÄNS.
Oj förlåt, caps locked! =))

Svara
Jenjo 15 september, 2010 - 08:03

En korkad fråga… Jag har nu läst flera recept där det står kaffegrädde. Men vad ÄR det för något? Det enda jag sett i kyldisken är en tetraförpackning på 2,5 dl som det står Kaffe på. Är det det som är kaffegrädde, fast det inte står något om grädde på förpackningen…
Jag blir galen av att inte veta!
Kramis

Svara
Åse 15 september, 2010 - 08:55

Kaffegräde är en vanlhlig grädde att ha i kaffet, den är på 12%. Finns hos Arla, Skånemejerier, Norrmejerier, Kelda m.fl.

Svara
Liz 14 september, 2010 - 23:33

Måste testa, ska genast slänga in det i VV så får det bli nästa veckas käk! 😀

Svara
Mariah Geijer, EDSBYN 14 september, 2010 - 21:39

Använder du färska kryddor eller torkade?
Jag tycker timjan blir som små barr som sticker i munnen när jag använder torkad i grytor och maträtter.
Vad gör jag för fel? 🙁
Erkänner…jag har A L D R I G köpt färska kryddor fast jag luktar på dom varje gång jag är på ica 🙂

Svara
Åse 15 september, 2010 - 08:58

Både ock! Till denna rätten hde jag torkade men ibland använder jag färska =)

Svara
Mia 14 september, 2010 - 20:45

Brukar inte kika in hos dig på denna sida, men du hade ju jättemycket smarriga recept, så får nog kika in här lite oftare i fortsättningen 😉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.