Asiatisk lax med wokade grönsaker

av Åse

Hej på er!

Jag måste erkänna att jag äter lite för lite fisk här nere, men idag tänkte jag ändra på det då vi ska äta på El Mesón de La Costa ikväll!

Här bjuder jag på ett laxrecept som jag publicerat förut, men det tål att lyftas fram! MUMS!
På bilden saknas broccoli, men det får ni inte missa – krispig wokad broccoli är ju ljuvligt gott.

IMG_7196

Hoppas ni provar och berättar vad ni tyckte!

IMG_7198

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Asiatisk lax med wokade grönsaker


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g laxfilé

Marinad:
2 msk pressad limesaft + skalet av 1 lime
1 msk ljus soja, gärna tamare
1 msk finriven ingefära
(valfritt 1/2 msk honung)
2 msk sesamolja

Wokgrönsaker:
1 liten zucchini
2 paprikor
1 purjolök
1 färsk broccoli
sesamolja + kokosolja utan smak (annan olja går bra)
(alfalfagroddar
1 lime)


Instruktioner

Lägg laxen i en påse tillsammans med marinaden, marinera i ca 3 timmar i kylskåpet.
Skär grönsakerna (utom groddarna) i mindre bitar och stek i sesamolja + kokosolja.
Salta och peppra.
I en annan stekpanna stek laxfiléerna, några minuter på varje sida men låt gärna kärnan vara lite rå, så blir filéerna godast.
Servera med grönsakerna och groddar och limeklyftor.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.