Asiatisk lax med wokade grönsaker

12 februari, 2014

I går kväll åt vi detta. Yummie Yummie!
Laxen blev fantastisk, mycket smak och trillade sönder i munnen.
Receptet är inspirerat från Maria Helander och Cathrine Schücks nya bok ”Ät dig i balans” som jag tycker är riktigt bra! Framför allt för kvinnor i medelåldern som försöker få ihop livspusslet.
4 portioner
4 bitar laxfilé (1a ca 125-150 gram)
Marinad:
2 msk pressad limesaft + skalet av 1 lime
1 msk tamarisoja


1 msk finriven ingefära
(valfritt 1/2 msk honung)
2 msk sesamolja
Wokgrönsaker:
1 liten zucchini
2 paprikor
1 purjolök
1 färsk broccoli
sesamolja + kokosfett

(alfalfagroddar
1 lime)
Lägg de tinade filéerna i en påse tillsammans med marinaden, marinera i ca 3 timmar i kylskåpet.
Skär ner grönsakerna (utom groddarna) i mindre bitar och stek i sesamolja + kokosfett
salta och peppra.
I en annan stekpanna stek laxfiléerna, några minuter på varje sida men låt gärna kärnan vara lite rå, så blir filéerna godast!
Servera med grönsakerna och groddar och limeklyftor.
IMG_7196

ja ni har helt rätt, det fattas broccoli i min wok, jag glömde köpa! Men det är annars ett måste i en wok tycker jag! Krispiga broccolibuketter, aaaaaaaaahhh!
IMG_7198

Annonslänkar via APPRL

Vecka 32 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


1 kommentar

Lina - Foodoholic 12 februari, 2014 - 11:26

Så gott, nästa veckas fiskrätt ska bli stekt lax som legat i en thaiinspirerad marinad och gottat sig tänkte jag 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.