Äggtoddy-mousse med smak av lime

av Åse

OBS! Receptet ändrat, jag hade glömt att skriva in grädde i receptet!
Jag älskar äggtoddy! I alla möjliga kombinationer!
Främst blir det till jul och påsk som jag gör det och det är gott att spetsa med lite rom eller cognac och fylla upp med lite het mjölk som jag gjort här. MUMS!
Ni som har min bok Lev gott med LCHF och periodisk fasta har äggtoddy recept i den =)
131112levgott_©lisawikstrand117
Foto: Lisa Wikstrand
I går gjorde jag med smak av lime och så gjorde jag den som en pannacotta (blir mer som mousse så ändrar namn till det)! Smarrigt! Vill man inte ha lime kan man smaksätta med tex lite rom eller bara ha den naturell! Det går givetvis att utesluta gelatinet och bara göra en äggtoddy.
IMG_9512
IMG_9520
IMG_9527
IMG_9542
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Äggtoddy-mousse med smak av lime


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Total Time: 245

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • Sötning med sötma motsvarande 3-4 msk socker
  • 1,5 gelantinblad
  • 1 dl grädde
  • 2 krm vaniljpulver
  • saften av 1 lime

Instruktioner

  1. Vispa äggula och sötning riktigt hård tills det blir fluffigt och vitt.
  2. Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden och vaniljpulvret och ta bort från plattan. Lös upp gelantinbladen i grädden oh pressa i limen.
  3. Vispa ner gräddblandningen i äggsmeten och häll upp i glas.
  4. Ställ kallt i några timmar och garnera med hallon och rivet limeskal.
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 240

Nutrition

  • Serving Size: 4

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

7 kommentarer

Krystyna Moustafa 7 september, 2022 - 20:53

Kan 1 dl grädde räcka till 4 portioner?

Svara
Åse 7 september, 2022 - 21:01

Ja du har ju volym av de vispade gulorna också.

Svara
Jenny 21 april, 2014 - 19:48

Har du helt slutat med sukrin och stevia? Om så är fallet, varför?
Tack för en bra blogg!

Svara
Eva 15 april, 2014 - 19:31

Ser smarrigt ut!

Svara
Åse 15 april, 2014 - 14:59

Vad använde du för sötning? Honung?
Det ser himla gott ut!

Svara
Åse 15 april, 2014 - 15:03

Jag hade råsocker i min, men honung ska jag prova också!

Svara
Barbro 15 april, 2014 - 14:47

Funderade just på nån enkel efträtt och då kom ju din precis.Måste ju provas och med lime för det tycker vi om.
Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.