KESOPIZZA

av Åse

Jag älskar mina kesoplättar och sedan jag insett att användningsområdet är stort med dem med lite tweak så älskar jag dem ännu mer! I går gjorde jag en pizza på receptet och nu är ju baken som smaken men detta var sååååååå gott!!!!
Bottnen blev inte lika brödigt som i detta receptet men lika gott om inte godare! Det påminde lite om detta men jag tycker nog ändå bäst om nedan! (dessutom inte lika krångligt)
Vill man ha lite mer brödigt så kan man självklart blanda i antingen mandelmjöl, sesammjöl eller pofiber – prova er fram!

På min pizza hade jag i ordning:
Tomatsås
Gratängost
Stekta champinjoner
oliver
lufttorkad skinka
Mozarella i skivor
Pizzakrydda
Ruccola (läggs på de sista 2 minutrarna)
Serverades med en smarrig vitlökssås

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

KESOPIZZA


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 plåt 4 portioner
198 kcal, 2 g kolhydrater per portion.

3,75 dl (samma i vikt) keso
3 ägg
2,25 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 dl riven parmesan


Instruktioner

Mixa allt utom osten med stavmixer, rör ner osten och smeta ut på bakplåtspapper.
Grädda i 225 gr. (eller t.o.m 250) ca 15 minuter tills bottnen blivit gyllenbrun. Ta sedan ut den och lägg på dina ingredienser och grädda sedan klart på lite högre värme i ca 15 minuter.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

46 kommentarer

Anna W 14 augusti, 2013 - 19:35

Hej Åse,
jag tänkte bjuda på denna pizza till helgen. Men undrar om botten blir mer som omelett? Det gör inget att det inte blir krispigt och brödigt, jag gillar enkelheten i detta recept. Gillar dock inte omelettbottnar.
Tack för inspirationen!
/Anna

Svara
Micke 15 juni, 2013 - 17:54

Prova att göra denna pizza idag, riktigt bra!
Tack för ett gott recept.

Svara
Jimmy K 11 november, 2012 - 19:28

Pizzan blev ok men jag tycker botten är för ”äggig” … Kan man göra så den blir lite mer som vanlig pizza på något sätt men ändå LCHF?
Första plåten körde jag bara övervärme och på 250G men när kanterna började få bra med färg o osten var klar tog jag ut den.
alla tips välkommna 😀

Svara
Åse 12 november, 2012 - 08:15

Det finns ett annat pizzarecept här som är mkt brödigare, prova det istället.

Svara
Henrik 18 september, 2012 - 19:18

Blir hungrig bara jag ser de där pizzorna 🙂 Funderar dock på att kanske använda receptet på pizzabottnen till helt vanligt bröd/tunnt bröd 🙂 Ner och handla nu typ 😀

Svara
Annika 16 september, 2012 - 19:48

Den här åt vi till kvällsmat, onödigt gott! 🙂

Svara
Åse 17 september, 2012 - 08:48

Haha kul det smakade!!

Svara
jendah 16 september, 2012 - 17:48

Denna pizza blev våran söndagsmiddag, mums sååå god! Passade perfekt att göra efter en solig, härlig höstdag med gårdsstädning : )

Svara
Bloggtips: 56kilo | GirlyciousDiet 16 september, 2012 - 17:43

[…] för det! Finns massor av goda(tror jag, inte hunnit testa nå än, men ska föröka hinna testa pizzan & Lowcarbonaran denna vecka)  & enkla LCHF-recept. Bloggen är jätte fin & enkel att […]

Svara
AnnnaJo 14 september, 2012 - 22:04

Nu har jag också gjort din pizza och den blev fantastiskt god!

Svara
Junitjej 14 september, 2012 - 19:13

Det ser gott ut!

Svara
Mallan 14 september, 2012 - 17:37

Åsa……här står jag mitt i tillagandet……ska pizzadegen först in i ugnen och sedan fyller man den och skickar in den en stund till…eller?

Svara
Mallan 14 september, 2012 - 17:38

Åse……såklart

Svara
Åse 14 september, 2012 - 17:45

Yes! uppdaterade receptet! =)

Svara
Mallan 14 september, 2012 - 20:30

Tack för snabb respons. Jag hann läsa svaret i tid. Det blev super gott!

Svara
Helena 14 september, 2012 - 10:08

GJorde pizzan igår och maken sa att det var den godaste pizzan han ätit på länge. SJälv tyckte jag det också. Gav min föräldrar ett smakprov och de tyckte jättemycket om den och ska göra den själva i helgen.

Svara
Åse 14 september, 2012 - 11:25

Vad kul att höra! Uppskattar era recensioner jättemycket! =)

Svara
Jen 14 september, 2012 - 09:51

Toppen, tack för receptet! Ha en jättefin helg Åse!
Kramar

Svara
Mari 14 september, 2012 - 08:37

Gud vad det ser gott ut! Skall prövas ikväll. Ett stort plus för dina keso plättar. Äts varje dag:

Svara
Sofi 13 september, 2012 - 21:36

Halloj.
Såg receptet igår o vidarebefordra det till min mamma, vi bara älskar dina kesoplättar o äter dom kalla/varma, med div tillbehör.
Så hon slog till o gjorde denna pizza igår redan och den var tydligen MUMS!!
Så nu måååste jag ju pröva den snart!
Kram

Svara
Åse 14 september, 2012 - 08:33

Vad roligt!!! Hälsa mamma!!

Svara
carina 13 september, 2012 - 14:46

Hej
Älskar verkligen din blogg & alla dina smarriga recept.Jag är i valet eller kvalet att börja med LCHF.Har egentligen ingen övervikt men magen mår såååå mycket bättre av att äta LCHF.Blir så otroligt bubblig,svälld & gasig av ”vanlig” kost!Men min tvekan är att jag ej äter kött endast fisk & skaldjur???Funkar det ändå?

Svara
Emelie 24 januari, 2016 - 17:26

Lax skall ju vara jättebra om man äter lchf!

Svara
Åse 24 januari, 2016 - 17:32

Javisst är lax bra! Även makrill.

Svara
Jessika 13 september, 2012 - 13:23

Hej Åse,
Jag testar ofta dina recept och har en hel receptbank i min iPhone nu ifrån din blogg, perfekt när man är och handlar! Letar jag recept kollar jag ALLTID din blogg först!
Igår testade jag denna pizza men har nog missat något…ska botten in i ugnen i 15 min ensam och sen in igen med toppingen tills osten smält?
Jag slängde in allt samtidigt med resultatet att en hel del av toppingen rann av och ner på sidorna i ugnen, så när jag öppnade ugnen vällde det ut rök och satte igång brandlarmet (som uppenbarligen fungerar jättebra :)). Pizzan blev också alldeles degig. I övrigt var den väldigt god och vill testa igen men med min otur bränner jag väl hela, därav min fråga till dig!
Skånehälsningar Jessika

Svara
mariagunilla 13 september, 2012 - 13:11

Det där måste prövas!
Å vad spännande det ska bli med egen kokbok! Den kommer snabbt komma hit! För hur det än är så kommer jag tillbaka till (dig) eller i allafall LCHF! 🙂
Det bästa önskar jag dig vännen! Kram!

Svara
Matilda 13 september, 2012 - 11:36

Hej! Jag ska nu börja med lchf för att gå ner mina 6 kg för mycket, det verkar svårt när man inte har med övervikt. Jag vill äta strikt lchf men undrar vad man ska äta när allt innehåller lite kolhydrater och hålla sig till 10 g per dag? Väldigt tacksam för svar. Med vänlig hälsning, Matilda

Svara
Josefin Åberg 13 september, 2012 - 07:59

Hej!
Provade pizzan i gårkväll och gillade den jätte mycket. Du ger oss så många bra och goda recept 🙂 Provat många från dig!
kram

Svara
Alexandra 12 september, 2012 - 22:04

Halloj!
Nu måste jag bara kolla. Innehåller en sådan bit 198 KALORIER?!?!
Det låter för bra för att vara sant ;)…

Svara
Johanna 13 september, 2012 - 05:21

Antar att hon menar 198 kcal per person för pizzabottnen sen tillkommer det man har på.

Svara
Åse 13 september, 2012 - 10:06

Precis! =)

Svara
Åse 13 september, 2012 - 10:07

Receptet gäller ju degen/bottnen inte det man väljer att lägga på 😉

Svara
Ingegerd 12 september, 2012 - 21:30

Det ser jättegott ut, den ska jag definitivt prova.

Svara
Suzanne 12 september, 2012 - 19:26

Detta måste jag testa, har inte hittat något bra recept på pizzabotten. När jag bor bott i stugan i sommar är det diska i balja som gäller så i stället för att mixa smeten till kesoplättar har jag vispat ihop det bara och det har blivit kanonbra. Varm kram

Svara
LOUISE/KFMNPAH 12 september, 2012 - 18:41

Otroligt gott 🙂

Svara
Jenny 12 september, 2012 - 17:42

ååååå den ser helt gudomlig ut! du är väldigt kreativ måste jag säga. Detta måste provas. Kram kram

Svara
Lucy Ewelyn ♥ 12 september, 2012 - 15:34

Dreggel dreggel!

Svara
Malin Henriksson 12 september, 2012 - 12:54

Ser ju så vansinnigt gott ut 🙂 ha en jättebra dag Åse och glöm inte att varva ner ibland 😉
Själv måste jag bara vila och ta det lugnt ända fram till förlossningen om ca 7 v!!!! Gjorde ultraljud igår och har lite för mycket fostervatten så jag ska tillbaka på tisdag till Sundsvall och göra ett till. Imorgon blir det lite Provtagningar hos barnmorskan. Detta kan vara anledningen till min halsbränna, illamående och att jag har så förbaskat ont överallt. Även min fibromyalgi spelar in här. Mycket nu. Sover kanske 2-3 timmar per dygn och varvar mellan soffan och fåtöljen, sängen är för mjuk!!!
Ska ju inte belasta dig med mina problem men jag kände att jag ville skriva av mig till någon och det blev till dig. Du har ju trots allt 5 barn och har varit med om mycket du med.
Men men, det är bara att hålla humöret på topp. Tur jag har en sambo som låter mig gråta en skvätt då jag behöver, känns bra ibland 🙂
Du min vän är så himla bra och jag ser alltid fram emot att läsa dina inlägg och se dina bilder på instagram 🙂 det kan verka konstigt, men det är mitt sätt att se framåt och vänta på bebisen 🙂 du gör att jag orkar 🙂 vore du nära mig nu skulle jag bara vilja ge dig en stor kram. <3
KRAM/ Malin 🙂

Svara
Åse 12 september, 2012 - 15:55

Gulliga du! Oj oj vad tungt det är nu för dig :(( Hoppas så att tiden till bäbis går fort nu så att du kan få må bra och vara pigg igen!!! Massa positiv energi kommer här!!!! <3 Stor kram tillbaka!!

Svara
Anna 12 september, 2012 - 11:36

Hej, din gästbok fungerar inte så jag ställer en allämn fråga här istället! Jag undrar bara hur lång du är?? Gillar din blogg jättemycket!

Svara
Åse 12 september, 2012 - 11:58

Hej! Det står nog på ”Om mig” =) Jag är 1.63! Kul att du gillar min blogg!

Svara
Mia 12 september, 2012 - 10:58

Mums!!! Vilken rolig twist! Jag fullkomligt älskar ju kesoplättarna så detta ska absolut provas!! Äter dom kalla och varma, som smörgås med pålägg, det är ju bara påhittigheten som styr 😉 jag gjorde också pizza igår, sambon som inte äter lchf och är väldigt glad i pizza, ÄLSKAR pizzorna jag gör och frågar ofta om vi inte kan göra lchf pizza, bra betyg!Så vem behöver mjöl? 🙂 vitkålssallad till och vitlökssås till blev det här också, sååå gott! Som vanligt kikar jag in här och älskar din blogg och all fin inspiration! Önskar dig stort lycka till med boken, kommer köpas direkt när den kommer ut! Här är det också mycket just nu, heltidsstudier, jobb och praktik, men jag känner att jag orkar och har så bra energi när jag äter riktig mat och inte bara massa lättprodukter och konstigheter! Love it! Mår så bra! Tack för du delar med dig Åse, ha en fin onsdag! Kram Mia

Svara
Åse 12 september, 2012 - 11:37

Hej! Vilken härlig positiv kommentar! tack för den! Härligt att du mår så bra!! =))) Stor kram!

Svara
Nadja 12 september, 2012 - 10:52

Men MUMS!! Älskar all inspiration som du ger via din blogg <3 Stor Kram

Svara
Sara 12 september, 2012 - 10:18

Du ar sa pahittig och super 🙂

Svara
amanda 12 september, 2012 - 10:06

den såg verkligen goood ut ! tack ännu en gång för alla goa recept!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.