56kilos goda baconsås

av Åse

Detta receptet har jag haft i 17 år nu! Min storasyster Pia bjöd på det en gång och sedan dess har det varit en stående favorit! Den är som bäst tillsammans med pasta men vill man vara snäll mot kroppen så väljer man något annat, åtminstone för det mesta!
I går serverade jag den med strimlad mjuk vitkål men man kan göra allt med den, kanske hälla den i form med kycklingbitar och sedan servera den med rotfrukter (om man tåler det) eller ugnsrostade grönsaker!

6-8 personer

3 paket bacon
3 burkar creme fraiche (á 2 dl)
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 små champinjonburkar
2-3 dl grädde
salt, peppar ev en skvätt soja

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

6 kommentarer

Anneli 15 november, 2011 - 14:30

Oh vad gott det låter o framför allt smidigt. Hittade din blogg idag genom Victorias blogg på Matplatsen och din blogg finns nu bland mina favoiter….. Nu blir det till att testa lite olika recept som jag hittat på din sida… 🙂

Svara
Soffdag | …Lite av varje | ShapeMeUp! 11 oktober, 2011 - 21:30

[…] iaf 56:ans baconsås idag, mums säger jag bara! Serverades med […]

Svara
Fryser :-( | …Lite av varje | ShapeMeUp! 10 oktober, 2011 - 20:54

[…] laga mat då). Hittade receptet här, tack Åse för gott recept. Imorgon skall jag testa hennes baconsås. Hoppas den är lika god som kålpuddingen och annat jag hittat på hennes […]

Svara
Renée 3 oktober, 2011 - 22:21

Måste provas 🙂

Svara
Anita 30 september, 2011 - 17:47

Vilket enkelt recept, det blir att göra en dag. 🙂 Tack än en gång för att du delar med dig av dina recept. Ha nu en trevlig fredag.

Svara
Dagarna 30 september, 2011 - 16:24

Vad komiskt, jag och maken pratade i går om att det var länge sen vi åt vår baconsås (och pasta) till middag. Det är nästan samma recept, bara att vi har purjolök istället för championer i vår.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.