Grillad tonfisk med Het Mangosalsa

av Åse

Gooooood morgon på er! Ännu en vacker dag!
Jag har nyss fått i mig lite keso och färska bär i solen och väntar in syster och tvillingtjejerna för en liten promenad.
Underbaraste svenska sommar väder!❤️
Vi har ätit middag ute nu i snart 1 vecka! 
I går grillade jag gulfenad tonfisk till mig och Daniel – alltså det är ju såååå gott!
Jag marinerade först tonfisken i en timme ca.
012A4434
(Tonfisken ändrar färg i marinaden, är röd från början)
012A4435
Tonfisken marinerades i:
1 dl olivolja
1 vitlök solo
2 tsk chiliflakes
salt
Skalet från 1 riven citron + saften.
Grilla sedan tonfisken bara snabbt! Ca 45 sek-1 min, den ska vara lite rosa inuti.
Sedan gjorde jag en mangosalsa! Alltså så gott!
Frukt äter jag i princip bara tillsammans med fett och protein, aldrig som mellanmål.
012A4442
012A4444
Dressingen är bara majonnäs blandat med sambal oelek och salt!
Gott!
MUMS, såååå gott det var!
012A4438
Älskar mina Cult Design tallrikar!
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grillad tonfisk med Mangosalsa


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 färska tonfiskfiléer

Marinad:
1 dl olivolja
1 vitlök solo
2 tsk chiliflakes
salt
Skalet från 1 riven citron + saften.

Mangosalsa:
200 g  tinad fryst eller färsk mango
1 avokado
1 knippe salladslölk
1 vitlök
1 pressad lime
1 röd chili
6 romanticatomater
salt, peppar
1 kruka klippt koriander


Instruktioner

Marinera tonfisken i ca 15 minuter, gör salsan under tiden.
Skär mangon i kuber om den är färsk, annars ta fram från frysen.
Halvera avokadon och skär i mindre bitar.
Grovhacka/Klipp koriandern och blanda ner.
Dela körsbärtsomaterna i halvor.
Dela chilipepparn och skrapa ur kärnorna, skär i tunna skivor.
Riv vitlöksklyftan och pressa limen över. Smaka av med lite salt och peppar.
Grilla eller stek tonfisken i mycket het panna / grill. Ca 1 min + 30 sekunder på varje sida, den ska vara lite rosa inuti. (31-33 gr innertemperatur)

Nutrition

  • Serving Size: 2

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

7 kommentarer

Åsa Davies 11 maj, 2016 - 13:01

Hej,
Jag har nu följt din blogg sedan Juli förra året.
Det är ett nöje att få dina inlägg med vackra bilder smaskig mat och inspiration! Jag har gått ner 25 kg och aldrig mått så bra 🙂 Tusen tack!!
Kram Åsa

Svara
Åse 12 maj, 2016 - 10:43

Åh vad glad jag blir! Tack för den feedbacken! Stor kram!

Svara
Helen 11 maj, 2016 - 12:16

??
Dubbelt upp! Trodde inte den förra kommentaren kommit in! Tack för ditt svar.
Ha en fin dag! ?

Svara
Helen 11 maj, 2016 - 12:01

Hej och tack för en fantastisk blogg. Har just nyligen ”hittat dig ”? . Verkligen inspirerande och positiv. Vackra bilder och smaskiga recept. Mums!
Ser fram emot att få följa dig?
?Helén
Ps.Kan tipsa dig om Pottery Jo som oxå gör fint porslini härliga färger.ds.

Svara
Åse 12 maj, 2016 - 10:44

Haha ingen fara =) Då har jag två härliga kommentarer från dig =)

Svara
Jenjo 11 maj, 2016 - 11:44

Oj så smaskens! Detta är VERKLIGEN något för mig. Jag har aldrig tillagat sådan tonfisk men åt det när en kompis grillade. Det blev rätt gott, men SÅÅÅÅ himla torrt. När du skriver att man ska grilla 45 sek-1 min, menar du per sida eller totalt? (Jag är världssämst på grilla och måste ha övertydliga instruktioner 😉 )
Ha det bäst!
Kramar <3

Svara
Sanna 11 maj, 2016 - 11:33

Hej Åse! Oj detta måste jag prova. Älskar fisk och mango. Jag har aldrig lagat tonfisk file(bara i burk?). Låter spännande. Hag gjorde just din glass till frysen. Tänkte överraska barnen efter skolan. Mums.
Ha en fin dag med syrran och oj såååå mysigt med babysar. Kram Sanna

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.